De la Hanovra la Istanbul cu o singura realimentare

Recordmanul Gerhard Plattner a transformat incredibilul in realitate. Austriacul a ajuns la destinatie dupa un parcurs de aproximativ 2500 km in 34 de ore la volanul Volkswagen Caravelle. Consumul mediu obtinut a fost de 4,8 litri motorina la 100 km!

Scopul calatoriei Hanovra – Istanbul a fost demonstrarea eficientei motorului 1.9 TDI (105 CP) montat pe noul VOLKSWAGEN Caravelle.

In itinerariul sau prin sapte tari, masina condusa de Gerhard Plattner a consumat in total 118,7 litri de motorina. A fost necesara numai o singura oprire pentru realimentare. La Szeged in Ungaria, dupa 1198 km parcursi de la startul din Hanovra, in dimineata zilei de 27 septembrie 2005, Gerhard Plattner a oprit si realimentat pentru prima si singura data.

Reprezentantul Automobil Clubului Maghiar (MAK) a desigilat busonul rezervorului sigilat de colegii sai din Germania. Dupa realimentare, rezervorul a fost din nou sigilat.

Calatoria a continuat prin Nis, Belgrad si Sofia pana la Erdine (granita cu Turcia), Plattner ajungand la destinatie (Istanbul) in 29 septembrie 2005 la ora 9 locala. Desi planificase si o traversare a Romaniei, Plattner a trebuit sa reprogrameze traseul datorita conditiilor meteorologice.

Rezervorul de carburant a fost desigilat de catre directorul ADAC Niedersachsen/Sachsen-Anhalt, domnul Dr. Hans-Henry Wieczorek, care a confirmat un consum total, inregistrat pe intreg parcursul Hanovra- Istanbul, de 118,7 litri la o viteza media de 70 km/ora.

Mentionam ca rezervorul autovehiculului Volkswagen Caravelle, care poate transporta pana la 9 persoane, are o capacitate de 80 litri.

“Tocmai in acest moment in care preturile la produsele petroliere escaladeaza, reusim sa demonstram consumul redus al motoarelor noastre,” a explicat Dr. Brend Wiedemann, purtator de cuvant al Consiliului de Administratie Volkswagen Autovehicule Comerciale. In acelasi timp destinatia nu a fost aleasa intamplator – Turcia este una din cele mai mari piete de export pentru Volkswagen Autovehicule Comerciale. Numai in 2004 au fost livrate nu mai putin de 26.500 de unitati.

Guinness Book of Records l-a denumit pe austriacul Gerhard Plattner “pilotul all-rounder absolut”. Acest titlu l-a primit pentru ca a stabilit atat recoduri mondiale de viteza, cat si de consum, ca nici un alt pilot pana acum. Austriacul si-a legat numele de Volkswagen Autovehicule Comerciale prin doua recoduri mondiale realizate la volanul lui Volkswagen Transporter.

In Romania Plattner este cunoscut pentru Recordul national de consum de 2,6 litri la suta de kilomteri. stabilit in acest an cu Skoda Fabia. In tara noastra a fost prezent in total de patru ori, de fiecare data pentru a realiza o noua performanta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.