Mobil Eye

GPS&More introduce pe piata din Romania Mobileye, un sistem inteligent de asistare a masinilor aflate in trafic, ce va revolutiona modul de a conduce. Mobileye este un dispozitiv de ultima generatie, ce functioneaza ca un „ al treilea ochi” al soferului si il ajuta pe acesta sa conduca mai usor, mai in siguranta, si sa previna accidentele de circulatie.

Principala functie a sistemului Mobileye este de a-l atentiona pe sofer si de a-i creste capacitatea de a reactiona in situatii periculoase la volan, cauzate de neatentie sau oboseala.

Sistemul inteligent de asistare a masinilor aflate in trafic, Mobileye, este format dintr-o camera compacta situata pe parbriz. Pe langa camera de luat vederi, sistemul dispune si de un display de dimensiuni reduse ce este plasat pe bordul masinii. Camera functioneaza cu ajutorul unui software foarte avansat, ce recreeaza modul de functionare a ochiului uman.

Camera poate identifica mai multe tipuri de obiecte/situatii intr-un mediu ce se modifica permanent si le afiseaza pe display, oferind astfel soferului o mai buna viziune asupra pozitiei lui in trafic. In plus sistemul este dotat si cu doua boxe capabile de a reda avertizarile sonore.

MobilEye beneficiaza de functii complexe precum:
– Functioneaza ca un sistem de atentionare in cazul schimbarii benzilor de mers sau a efectuarii depasirilor
– Atentioneaza apropierea excesiva de autovehiculul din fata, redand in secunde distanta pana la acesta
– Imbunatateste vizibilitatea pe timp de noapte
– Acopera toate „unghiurile moarte” ale autovehicului

In Romania, unicul distribuitor al sistemului inteligent de asistare a masinilor aflate in trafic este GPS&More, companie ce a lansat in Romania sistemul de navigatie rutiera iGO. Sistemul va fi disponibil in Romania incepand cu data de 20.11.2006 la toti dealerii autorizati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.