Renastere Daewoo Automobile Romania

In data de 15 noiembrie a.c. am semnat documentul de finalizare a tranzactiei intre Daewoo Automobile Romania (DWAR) si Daewoo Motor Coreea (DWMC). Astfel, contra sumei de 60 milioane USD platiti de DWAR:
– se sterg toate datoriile DWAR catre DWMC
– DWAR intra in posesia a 51% din propriile actiuni (restul de 49% fiind in posesia Automobile Craiova S. A.)
Tranzactia statueaza incetarea contractului de societate mixta si a tuturor contractelor avute cu DWMC.

Pentru informarea corecta a tuturor celor interesati, inclusiv dealerii si clientii nostri, precizez:
1. Societatea isi pastreaza numele Daewoo Automobile Romania.
2. In baza contractului de licenta semnat cu GM-Daewoo, producem in continuare modelele actuale CIELO, NUBIRA, MATIZ, precum si motoare si cutii de viteze, pentru care avem comenzi importante la export pentru tot anul 2007.
3. Toate contractele de livrare la intern cat si la export raman in vigoare.
4. DWAR asigura continuarea livrarii pieselor de schimb pentru toate modelele vandute in Romania in cei 12 ani de activitate, care se implinesc astazi.

Privind in perspectiva:
Finalizarea tranzactiei permite lansarea procesului de privatizare. Reprezentantii celor mai mari producatori din lume, precum GM sau Ford, si-au manifestat un interes deosebit si au vizitat in repetate randuri uzina. Implicarea Guvernului, a autoritatilor statului la cel mai inalt nivel, pentru realizarea tranzactiei incheiate si abordarea posibililor investitori este o garantie in plus ca vom gasi cea mai buna solutie de continuare a productiei intr-o uzina care produce automobile de calitate de peste 25 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.