Logan AM

Proiectul AM
Proiectul AM a pornit de la o idee, care parea initial utopica: realizarea unui tuning “profesionist”, impreuna cu parteneri de prestigiu europeni, pe baza unei Dacii. Iata ca astazi proiectul este finalizat, iar utopia s-a transformat in realitate. Ideea s-a nascut in octombrie 2003, in urma unei vizite facute de redactorii revistei Auto Mondial Dan Scarlat si Marian Cilibeanu la sediul Zender din Koblenz si a fost sugerata de Titus Chitimia, romanul care detine functia de “design-manager” la renumita firma germana. Auto Mondial a demarat efectiv realizarea “Proiectului AM” la scurt timp dupa lansarea comerciala a Daciei Logan.

Cu scopul de a nu limita proiectul la realizarea unui kit estetic, Auto Mondial Media a implicat ulterior in dezvoltarea sa si alte firme de notorietate. Este cazul lui Vogtand sau Koni, specialisti in suspensii, Atiwe sau G-Tech, cu experienta in prepararea de automobile Renault, precum si parteneri din Romania (Automatic GVA si Lux Acustica) pentru furnizarea accesoriilor hi-tech. Automobilul, impreuna cu diverse repere necesare, a fost trimis in Germania in noiembrie 2004 si a fost finalizat cinci luni mai tarziu, dupa ce a “vizitat” sediile tuturor firmelor implicate in dezvoltare.

Proiectul AM (Auto Mondial) nu a urmarit realizarea unui show-car care sa ramana la stadiul de unicat, ci studierea unor posibilitati reale de personalizare si de imbunatatire a dinamismului, tinand insa cont de specificul automobilului Logan. Proiectul AM este un concept fezabil, toate componentele originale putand fi produse in serie.

Una din conditiile prioritare a fost ca preturile finale sa fie accesibile proprietarilor de Logan. De asemenea, siguranta a jucat un rol important in realizarea sa. Modificarile s-au facut tinand cont de structura caroseriei si cautand sa nu influenteze capacitatea automobilului de a-si proteja pasagerii.

Noua suspensie, in combinatie cu rotile folosite, are rolul de a oferi o stabilitate superioara si capacitate de franare sporita. Compromisul in ceea ce priveste confortul s-a realizat tinand cont de soselele pentru care Logan a fost initial conceput, iar garda la sol (si odata cu ea centrul de greutate) a fost coborata fara a depasi o valoare minima acceptabila. Motorul ofera performante sporite, iar obtinerea cuplului maxim la o turatie mult mai mica decat la modelul de serie are rolul de a proteja consumul in cazul unui sofat normal.

Specificul popular al autoturismului nu a impiedicat implementarea unor accesorii de lux, cum ar fi tapiteria de piele, performantul sistem audio, excelenta alarma sau sistemul de navigatie, a carui utilitate incepe, incet, dar sigur, sa fie simtita si in Romania.

Design
Designul este unul dintre cele mai importante capitole la un proiect de tuning, el fiind adevaratul purtator de imagine al modificarilor de ordin tehnic ascunse de caroserie. Pe langa bun gust, modificarea estetica a unui automobil de serie necesita cunostinte tehnice si legislative si nu de putine ori atingerea scopului propus presupune gasirea unor solutii care sa permita realizarea compromisului ideal.

Despre design, cel mai bine ne poate vorbi chiar Titus Chitimia, creatorul acestui kit estetic: “Principalul criteriu dupa care m-am ghidat, important inca de la primele schite, a fost acela de a pastra identitatea de marca, echilibrul intre traditie si avangarda, astfel ca introducerea de noi elemente sa accentueze limbajul grafic al noii generatii Renault, integrandu-se organic in caracterul modelului.”

„La partea frontala am inversat conturul prizei de aer inferioare in plan simetric cu elementul grilei superioare, creand astfel un echilibru raportat la linia teoretica a mijlocului barii de protectie. O prima cerinta tehnica in acest caz este de a pastra suprafata de acces pentru racire identica cu cea omologata, avand in vedere ca, pe actuala platforma tehnica se vor monta o gama intreaga de motoare.

Accentuarea partilor laterale in dreapta si stanga prizei de aer a creat posibilitatea redimensionarii conului ce cuprinde farurile de ceata, iar prin volumul nou rezultat al intregului ansmblu am obtinut un plus de agresivitate. Practic, ideea accentuarii acestui „con“ atat prin volum cat si prin culoare (argintiu mat – „aluminium look“) vrea a sublinia caracterul tehnic al elementului si, in paralel, a crea baza unui sistem modular cuprinzand un accesoriu cu functia de priza de aer pentru versiunile fara faruri de ceata sau cu sistem de franare supradimensionat.

Versiunea de baza are o garda la sol respectabila si, in general, intreg volumul este accentuat vertical. Astfel, am introdus forme cu linii orizontale, singurul „compromis“ fiind facut la pilonul central al prizei de aer, in favoarea facilitatii montajului si a pretului de cost. Aici se poate spune ca un factor substantial in reducerea costurilor unui kit „after market“ il reprezinta simplitatea montajului, compatibilitatea noilor repere cu sistemele de prindere de serie si reducerea la minim a modificarilor elementelor originale. O eliminare a pilonului ar fi dus implicit la diminuarea rigiditatii barii de protectie in zona critica (de mijloc), eliminarea grilei originale, completarea pachetului sport cu o noua grila si in final noi sisteme de fixare. Toate acestea, inclusiv timpul necesar montajului, s-ar fi reflectat direct in pretul final.“

“In ceea ce priveste partea laterala, ideea a fost de a urma linia de baza a spoilerului anterior, grafica profilului urmand dinamica liniei inferioare a gemurilor laterale. Partea din spate a pragurilor face legatura intre cele doua volume, lateral si spate, prin preluarea unghiului de inclinatie al parasocului posterior, accentuand astfel dinamica spatelui.”

Imagine sportiva
“Un capitol aparte il reprezinta partea de spate, unde verticalitatea conceptului este dominanta. Implantarea unui eleron in stil „WRC“ intra, din punct de vedere tehnic, in conflict cu unghiurile de reflexie ale stopului central, in timp ce, din punct de vedere optic, pentru o versiune fara un ecartament sensibil marit fata-spate ar fi accentuat masivitatea volumului pe verticala. Am aplicat astfel o solutie in care jocul de umbra si lumina lasat de un eleron in varianta clasica sa reduca din prezenta suprafetei portbagajului, profilul eleronului fiind integrat in grafismul celor doua stopuri.

Daca fata unei masini trebuie sa redea identitatea de marca, spatele, mai ales in cadrul unei versiuni cu tendinta sportiva, este cel care da informatii referitor la partea tehnica. Pentru accentuarea imaginii sportive a kitului am ales de la bun inceput solutia unui esapament dublu, insa nu in varianta standard, ci simetric stanga-dreapta.
Integrarea celor doua iesiri am realizat-o prin intermediul unui modul care sa creeze o simetrie cu grafica liniei “in V” a portbagajului. Mai mult, aici aveam nevoie de un profil care sa usureze optic zona de spate, accentuand tendinta dinamica spre fata.

Bineinteles ca nu putea fi vorba de un element pur decorativ, ci tehnic functional, astfel incit, la iesirea din toba de esapament evacuarea se ramifica. Nu in ultimul rand, acelasi tip de prindere elastica cum se regaseste si in partea tobei preia fixarea, vibratiile si dilatarea materialului.”

Pneuri late si jante „Authentic“
“Pentru a completa sportivitatea versiunii am ales combinatia de jante 7,5 x 17 cu pneuri 205/40 ZR 17, varianta compatibila atat cu, cat si fara suspensia sportiva.“

Interior
Succesul de piata al Daciei Logan se explica atat prin preturile competitive la care este oferita, cat si prin dimensiunile sale generoase, expresia „multa masina pentru putini bani” fiind cum nu se poate mai potrivita in acest caz. Habitaclul ofera spatiu suficient pentru transportul a cinci persoane adulte in conditii normale, iar portbagajul este enorm. Insa nu trebuie neglijati acei clienti care, pe langa aspectul practic, doresc ca automobilele lor sa aiba un plus de stil si personalitate.

De aceea, pentru interiorul lui AM firma Atiwe a urmat un principiu asemanator celui folosit la exterior, mai precis obtinerea unei ambiante sport, de bun-gust, fara operarea unor modificari radicale. In acest scop, multe din componentele habitaclului au primit o noua infatisare, iar altele noi au fost adaugate.

Pielea este unul dintre materialele predominante in habitaclu. Astfel, volanul este impartit in doua zone, una imbracata cu piele perforata gri-inchis si cealalta acoperita cu piele normala gri-deschis. Din motive de siguranta (pentru a nu afecta sistemul de deschidere al airbag-ului) s-a folosit acelasi volan de la Logan-ul de serie, modificarile facute fiind doar estetice.

O nota de lux este data de levierul schimbatorului de viteze si de maneta franei de mana, unde intalnim piele de nuanta gri-inchis. De asemenea, scaunele si bancheta din spate au fost etapitate, in locul materialului textil din echiparea de serie gasindu-se acum piele in doua nuante de gri, aceleasi care domina intreg habitaclul. Nu au fost uitate nici fetele interioare ale usilor, ornamentele de deasupra cotierelor fiind, de asemenea, din piele. Fapt important de mentionat, cusaturile s-au realizat in totalitate manual, pentru o calitate cat mai buna a executiei.

O serie de componente au fost vopsite intr-o nuanta metalica de gri deschis, pentru un efect vizual deosebit. Este vorba, in primul rand, de capacul consolei centrale, la care regasim, in plus fata de varianta de serie, inele reliefate aplicate in jurul comutatoarelor climatizarii. In aceeasi nuanta sunt vopsite si cele doua panouri de plastic de pe tunelul median, cel de la baza schimbatorului de viteze, respectiv cel dintre scaune. Pedalele din aluminiu, care au insertii din cauciuc pentru aderenta, contribuie la ambianta sport, la fel ca si contururile gri ale gurilor de aerisire din bord, un detaliu pe cat de simplu de realizat, pe atat de spectaculos. Tot din aluminiu sunt turnate capatul schimbatorului de viteze si manerul franei de mana, pentru primul existand insa si o varianta din piele.

Motor
In fisa tehnica a modelului Logan cu motor de 1,4 l, constructorul Dacia specifica o putere de 75 CP la 5.500 rpm si un cuplu de 112 Nm la 3.000 rpm. Insa masuratorile facute pe bancul de teste al companiei germane Euricar au aratat ca propulsorul de la automobilul de baza dezvolta 79,7 CP, la un regim de 5.495 rpm. Totodata, si cuplul este mai mare decat comunica uzina, anume de 121,6 Nm.

Euricar a mai efectuat masuratori si dupa operatiunea de modificare, pentru a avea o imagine exacta asupra surplusului de putere castigat in urma interventiei la managementul motorului. In acest caz, puterea maxima a fost inregistrata la nivelul a 90,2 CP, dezvoltati la 5.485 rpm, iar cuplul a crescut la 132,1 Nm. Altfel spus, s-a obtinut o creste de 13% a puterii motorului, doar prin folosirea dispozitivului de modificare a managementului motorului. Aceasta tehnologie apartine companiei G-Tech, cu care colaboreaza Euricar, si in functie de setari, poate ajuta motorul sa dezvolte cu pana la 35% mai multa putere.

In cazul proiectului AM s-a urmarit realizarea unui compromis intre performante si economie de combustibil, motiv pentru care nu s-a solicitat mai mult motorul. Sistemul Gtech este ca poate fi conectat sau deconectat de la unitatea electronica a motorului, cand doreste proprietarul. In plus, instalarea sistemului G-Tech nu atrage nici o modificare a propulsorului. Se modifica insa campurile datelor privitoare la injectie (cantitatea injectata, momentul si timpul injectiei) si la aprindere (momentul si unghiul). O alternativa la “legarea” unui dispozitiv la centrala electronica poate fi si modificarea softului original.

Ca o posibila dezvoltare ulterioara, firma poate furzina sisteme similare si pentru motorul de 1,6 l al lui Logan, precum si pentru propulsoarele ce urmeaza a completa oferta Logan, 1,6 l 16V pe benzina si 1,5 l diesel. In plus, G-Tech a adaptat special pentru Logan un filtru de aer (“Gtech carbon box”) si un nou sistem de evacuare. Primul optimizeaza admisia aerului, atat din punct de vedere al cantitatii cat si al vitezei cu care el intra in amestecul de combustibil din camera de ardere.

Astfel, motorul “respira” mai bine si castiga aproximativ 2 CP. Deosebita la acest filtru este carcasa turnata din fibra de carbon, solutie care reduce greutatea instalatiei si asigura izolarea termica a aerului aspirat, care ramane la temperatura exterioara fara a se incalzi datorita caldurii ridicate de sub capota, ceea ce inseamna o dilatare mai mica a aerului.

Rezultatul este intrarea unei cantitati mai mari de aer si implicit oxigen in admisia motorului. Daca filtrul de aer a eficientizat admisia motorului, pentru evacuare a fost adaptata o toba de esapament finala cu doua iesiri in loc de una, asa cum are modelul de serie. Configuratia esapamentului permite motorului sa castige circa 1 CP si, nu in cele din urma, ii imprima un timbru mai incitant, mai sportiv. Nu in ultimul rand, toate interventiile la nivelul motorului au ca rezultat cresterea placerii de a conduce.

Suspensie
In Germania, masina a trecut printr-un complex set de teste efectuate de specialistii firmei Vogtland. Au fost masurate masele pe cele doua punti precum si fortele care actioneaza la nivelul suspensiilor in timpul rularii. A urmat centralizarea si prelucrarea datelor dupa care s-a trecut la dimensionarea unor noi resorturi si amortizoare. Pentru setul de arcuri s-au folosit materiale scumpe dar si tehnica arcuirii neliniare, procese utilizate la configurarea suspensiilor multor automobile sport. De amortizoare s-a ocupat renumitul producator Koni, care a proiectat doua seturi diferite pentru Proiectul AM.

Amortizoarele din seria galbena, care echipeaza prototipul, pun accentul pe o comportare prioritar sportiva dar ofera in acelasi timp un nivel rezonabil de confort si permit deplasarea fara probleme chiar si pe drumuri mai putin bune. O caracteristica extrem de importanta a acestor amortizoare este faptul ca se pot ajusta conform preferintelor soferului. Procedeul este destul de simplu – capatul tijei amortizorului este prevazut cu o rozeta care se poate roti cu pana la 360 de grade. Prin actionarea acestei tije se poate controla deplasarea pistonasului din interior in lichidul de amortizare si, ca urmare, se ajusteaza taria amortizoarelor. Practic, procedeul permite configurarea tinutei de drum dorite de sofer.

Koni a mai realizat pentru Proiectul AM un al doilea set de amortizore, din seria rosie. Acestea pun accentul pe o tinuta de drum echilibrata, realizand un compromis ideal intre stabilitate si un nivel optim de confort. Pentru a satisface o cat mai mare varietate de gusturi, suspensia se poate comercializa in kit-uri ce contin 4 arcuri si 4 amortizoare, fiind oferite atat amortizoare din seria galbena cat si din seria rosie.

Efectele acestei suspensii reconfigurate sunt evidente. Garda la sol a scazut simtitor, dar nu pune nici un fel de probleme la rularea pe orice drumuri autohtone, iar centrul de greutate al masinii a coborat cu 3,5 cm. Ca urmare, tinuta de drum este optimizata comparativ cu cea a automobilului de serie, atat datorita noii suspensii cat si pneurilor mai late. De asemenea, modificarile atent studiate ale suspensiei au permis ca manevrabilitatea si actionarea directiei, chiar si cu jenti de 17 inch, sa ramana la nivelul a ceea ce ofera automobilul de serie fara servo, in ciuda faptului ca “AM” dispune de pneuri mai late.

Sistemul audio
Lux Acustica a configurat pentru Proiectul AM un sistem audio performant, care impune respect. Intr-o prima faza, specialistii firmei au masurat raspunsul de frecventa al instalatiei de uzina, pentru a se vedea exact de la ce nivel se pleaca. S-a ales o sursa performanta, un radio-CD cu MP3-player produs de Becker, companie germana care are in portofoliu modele ale unor marci precum Mercedes, Porsche, Ferrari, Aston Martin etc. Pentru obtinerea unui nivel de pret abordabil, s-au ales difuzoare dintr-o serie entry class produse de JBL.

Performantele unui sistem audio depinde foarte mult si de cat de corect se face montarea acestuia. Sunetul pierde din fidelitate iar difuzorul din putere daca este montat pe o suprafata care vibreaza si este totodata “murdarit” si sunetul. Din acest motiv s-au aplicat materiale pentru rigidizarea panourilor pe care se fixeaza difuzoarele, pentru a se anula vibratiile. Rezultatul obtinut astfel este la nivelul unor difuzoare mai scumpe.

Amplificatorul este tot JBL, cu sase cai, din care doua in punte, cu trecere la subwoofer (800 W putere maxima). Montarea acestuia a avut ca scop o alterare minima a volumului portbagajului. La fel, amplificatorul se gaseste pe zona de spatar a banchetei spate. Toata cablarea s-a facut cu produse de foarte mare calitate ale firmei germane.

In functie de cerinte, locul amplificatorului cu sase cai poate fi luat de unul cu patru. Doua dintre cai sunt pentru fata, compuse din difuzoare component (bass mediu cu tweeter si crossover intre ele) in timp ce in spate este vorba de difuzoare coaxiale, bass cu tweeter. Ambele difuzoare posterioare au un diametru de 16 cm, comparativ cu cele de 13 cm oferite la modelul de serie.

Senzori de parcare
Automatic GVA a echipat modelul “AM” cu un sistem de detectie cu ultrasunete capabil a detecta obstacole cu unghiuri cuprinse intre 160 o in plan orizontal si 60o in plan vertical, denumit “Third eye”. Sistemul se activeaza numai in marsarier si dispune de confirmare sonora si optica. Conducatorul auto este avertizat de prezenta unor obstacole precum si de distanta dintre acestea si autoturism, prin intermediul unor semnale sonore emise cu frecvente diferite, in functie de cat de aproape este automobilul de obstacol. De asemenea, sistemul avertizeaza optic soferul prin intermediul unor leduri. Senzorii sistemului, implementati in parasoc, sunt conceputi astfel incat sa nu fie afectati de umiditate, vopsea sau intemperii.

Alarma
Automatic GVA a pus la dispozitie si sistemul de protectie “Auto Magicar M902F », o alarma auto cu pager grafic si pictograme pentru determinarea tipului de eveniment si starii autovehiculului aflat in parcare. Modulul sistemului face distinctie intre o lovire usoara (prealarmare) si una puternica (alarmare) a diferitelor zone ale automobilului si are functii de imobilizare a motorului si memorarea tentativei de efractie. Totodata, exista functie de supraveghere permanenta prin intermediul pagerului, pe o distanta de pana la 2.000 de metri. Pe ecranul color cu cristale lichide al telecomenzii sunt indicate si temperatura din interiorul masinii, ora si tensiunea din sistem. Prin pager, care are si functie de atentionare prin vibrare, se pot programa parametrii de functionare ai alarmei. Nu in cele din urma uitarea farurilor aprinse sau a usilor deschise nu trece nedepistata de alarma.

Alarma auto cu pozitionare GPS
Aditional alarmei, “AM” mai dispune de sistemul de protectie “Auto Matik’s Security”, conectat la un sistem de pozitionare prin GPS si capabil de comunicare digitala GSM cu dispecerat activ pe suport de harti digitale si aplicatie de navigatie pe terminal PDA. Mai simplu zis, sistemul comunica cu soferul trimitand SMS-uri cu evenimentele care au loc cu masina, care poate fi oricand localizata in caz ca este furata, prin GPS. Harta sistemului de navigatie este afisata pe ecranul aparatului PDA.

De asemenea, in schimbul unei sume platite lunar, proprietarul este contactat oricand de catre un dispecerat care vegheaza la protectia masinii si pasagerilor, pentru ca sistemul include alertare in eventualitatea incercarii unei rapiri sau deposedari. Exista protectie pentru deschidere usi, miscare sau inclinare a masinii, lovire, spargere geam, sabotaj (incercarea avarierii unor componente ale masinii) sau dezalimentare (cand se incearca scoaterea combustibilului din rezervor). Sistemul mai ofera protectie la descarcarea acumulatorului auto si comanda de ridicare a geamurilor.

Car kit GSM cu Bluetooth
“AM” dispune de un sistemul de comunicare “car kit GSM” cu Bluetooth, care asigura confort soferului aflat in trafic, tehnologia oferind functii pentru comunicare fara comenzi manuale. Sistemul se numeste CARK-7W si functioneaza prin conexiune radio sau cu fir.

Proiectul AM tinteste spre dezvoltarea unei piete de tuning dedicate exclusiv actualelor si viitoarelor produse Dacia si, de ce nu, spre educarea clientelei interesate de tuning pentru automobilele Dacia.

Parteneri: Zender, Vogtland, Koni, Atiwe, Automatic GVA, G-Tech, Lux Acustica, Heba
Sponsor: Asirom

No Responses

 1. gg says:

  Do You want to buy cheap ed hardy
  ? You can find the cheapest price from us, we offer the lower price for our customer, you can get cheap Ed hardy
  clothing and everything related. Come on to get the fashion clothes for you. And we now offer free shipping for every order until 1st, Sept. Ed Hardy is a very respectable clothing line created by Christian Audigiers
  . Prices are rather steep but the clothing is durable and stylish. Unfortunately, finding cheap Ed Hardy clothing is difficult. but you can get cheap ED hardy
  right now.

 2. warzoy says:

  dupa cum au spos unii ca logan nu e bun de nimic
  este o masina buna dar pentru oameni de varsta a 3 :))))) si bmw este tot bmv eu am unul 525 diesel din 96 si este o masinaa sooper d la motor pana la interior optiuni si caroserie sa nu mai vb de consumm care e k:-> asta pentru cine jtiee;)

 3. warzoy says:

  dupa cum au spos unii ca logan nu e bun de nimic
  este o masina buna dar pentru oameni de varsta a 3 :))))) si bmw este tot bmv eu am unul 525 diesel din 96 si este o masinaa sooper d la motor pana la interior optiuni si caroserie sa nu mai vb de consumm care e k:-> asta pentru cine jtiee;)

 4. warzoy says:

  dupa cum au spos unii ca logan nu e bun de nimic
  este o masina buna dar pentru oameni de varsta a 3 :))))) si bmw este tot bmv eu am unul 525 diesel din 96 si este o masinaa sooper d la motor pana la interior optiuni si caroserie sa nu mai vb de consumm care e k:-> asta pentru cine jtiee;)

 5. GHD IV hair straighteners says:

  20091218C1HYZ
  This GHD IV Styler Pure is everywhere!? It has just blown up!? Here¡¯s the video for ¡°4 Minutes¡± by Madonna, Justin Timberlake and Timbaland.? I like it Women GHD IV straighteners but I just don¡¯t want to hear it every three seconds on the radio or some hair commercial. Technorati Tags: madonna,justin timberlake,timbaland,video,watc-h,4 minutes,madonna 4 minutes video Share This

 6. Nicole Thompsen says:

  Other variety of bangles which has adorned the replica Tiffany stores are Elsa Peretti BONE cuff bracelet, Elsa Peretti CARVED HEART bracelet and Elsa Peretti charm bracelet.

 7. girlteam says:

  The new Carol Burnett show got fame and popularity as a singer and actor due to “Carol Burnett Rat Pack” shows.

 8. George Matthews says:

  Wenn Sie nach feinsten Modellen der Replik replica Rolex dann suchen, sollten Sie unsere Web site besichtigen, um ein zu erhalten.

 9. girlteam says:

  Les excellentes excursions de paquet sont largement – aujourd`hui disponible en ligne et dans le bureau dans votre ville. Auch Touristen versuchen, Gleiches dieser Ausflugpakete mit ihrem Erwartungsniveau sicherzustellen. phuket package holiday watches.

 10. Prius says:

  Si referitor la spatiul interior generos ….da …este , dar doar atata . Confortul este relativ . Scaunele sunt gen troleibuz . Dar ne reintoarcem la pret. La banii astia nu ai scaune de RR si ornamente din lemn de mahon. Deci ai ceva mare si atata . Ma bucur insa ca se vinde bine si da de lucru la multi romani de-ai nostri.

 11. Prius says:

  Ii dau dreptate lui Robert . O masina care costa putin , nu se merita sa mai bagi inca pe atat in ea ptr personalizari.Decat daca esti pasionat si ai bani in exces , desigur . Iar vitezele ametitoare prinse de loganisti (gen 180 si mai avea pedala / depinde ce fel de pedala !) sunt povesti. Am un Fiat Stilo coupe MJet 150 CP (stock)cu care mananc loganurile pe paine la micul dejun (indiferent ca e palier , panta , rampa , ploua , ninge )Loganul nu este o masina de fuga. Masinile de fuga nu folosesc mecanica de pe Logan la pret redus . In plus , viteze de 180 – 200 kmh sunt chiar periculoase la astfel de masini ieftine (fie ele si noi) Am condus un dCI de 85 CP si am fost uimit cat de puturos este . Nu mai condusesem o masina asa de lenta de prin anii 90 De la 130 in sus incepe sa se sufoce . Deci nu poti depasi ceva cu loganul pe linie dreapta de la 150 kmh in sus . (Decat cele care nu pot sa mearga mai mult de 150 kmh , logic)Loganul insa are un pret corect . La ce ofera , atata si costa.

 12. heaton says:

  PTR CEI CARE SPUN K DACIA LOGAN E UN ESEC!! VORBITI DIN NEEXPERIENTA!!!!! am dacia logan prestige 1.6 16v de 3 ani…spatiu mai mult dekt sufiecient!consum f bun! si nu mai comentati ca e un jaf !!! nu e schimbat nimic la ea merge super!de rugina nici nu ma gandesc..poate peste vro 15 ani 🙂 ….loganu e o masina super pentru oamenii de rand 🙂

 13. kata says:

  Fratilor…. eu am un ford escort din `96 si nu l-as da pe un logan nou iesit din fabrica. Are 115CP si imi consuma 6% in afara. Astea sunt masini… nu rasurile noastre de loganuri. Astea sunt carute, nu masini:))

 14. DAN says:

  STATI SA VAD DACA MAI O DUCE 3800 DE KM PANA IN TARA

 15. DAN says:

  PENTRU HIENA.———–STII CAT MA -U COSTAT PIESELE PENTRU UN PAPUC FRATE CU LOGANU 15000000DIN TRAIA VECHI SI NUS CINE STIE CE¿ ESTE O POMPA DE APA ,UN SET DE CURELE CA S-AU DUS,NISTE GARNITURI SI SEMERINGURI POATE TI SE PARE IEFTIN DAR MIE NU SI LI -NO NAME-NU STIU CAT A UTILISAT RUDA TA MASINA DA TARE MA TEM CA MULT ASA NU

 16. dan says:

  MIREL AI DREPTATE IO AM UN PAPUC CO MOTOR RENAULT E DE TOT C—– MAI BINE BEAM BANI LAM ,MAI LUAT SI IN SPANIA

 17. mirel says:

  nu a dati mare la apa mica cu loganul ca ati luat teapa toti stim ca motoarele de renault sintduse eu lucrez la reprezentanta de renaul in spania si pe fiecare an primim norme de clasificare ale masinilor iar renault e pe locul 9 iar logan nu figureaza deci? eu am legantza 2001 pot spune masima nu o compar cu un mertzan sau bmw din acelasi an dar…..

 18. hiena says:

  Pt baietii care incearca sa compare Dacia cu BMW ! Ia uitati`va mai bine si comparati pretul pieselor originale Dacia & pretul pieselor originale BMW si apoi vorbiti! BMW isi ia multa lume, dar nu il intretine toata lumea. Eu n`am Logan si nici BMW dar prefer o masina pe care sa am bani sa o repar decat una sa ma uit in buzunar dupa bani de motorina/benzina. Logan`u Diesel are un consum mic si e extrem de buna pt clasa ei .. dar doar la clasa ei , nu poti compara Dacia cu BMW care sunt categoric la alte clase de masini. Enjoy “cunoscatorilor”

 19. NoName says:

  inainte de toate mie nu imi place loganul deloc, cum se zice un frigider pe roti dar care are cateva calitati pe care nu i le poate nega nimeni iar la pretul lui e super,
  bai vasile(orice ai zice masina noua e masina noua nu un rahat de 10 ani care dai acleai pret la 150000Km) mancator de cacao mai mare ca tine nu am vazut (de fapt mai sunt cativa mai sus de nu am chef sa-i enumar)de unde stii tu ca loganu e vai de capul lui dupa 2 ani(o ruda o are pe a lui de 3 ani si nu a fost cu ea nici macar la reviziile din garantie si merge impecabil) vorbesti dim nexperienta sau esti un mancator de rahat ca restu care nici macar nu au vazut interiorul unui logan,te asigur ca dupa 2 ani e bine merci si nu bate nimic pe masina (stai linistit ca stiu ce vorbesc am avut la mana tot felu de jucarii si dupa 2 ani doar in masinile care depaseau 20000 euro nu se auzea nimic restu sunt toate la fel greierasi cat cuprinde)si ma mai uit la niste distrusi care fac comparatii intre o masina de 8000 euro si una de 40000 bai fratilor voi judecati cu capul dintre picioare ca celalalt cap il aveti doar ca sa nu va ploua in gat.

 20. vasile says:

  Eu si turbez cand va aud ca masina noua ii masina noua de parca ati vorbi de mercedes.. opelu ala astra de 5 ani.. merge mai bine ca loganu scos din fabrica si e mai ieftin. si loganu dupa 2 ani e vai de capu lui, toate bat pe el, si astra-u tot la fel se comporta.. asa ca lasati-ma cu masina noua masina noua.. e facuta slab din fabrica, credeti ca oamenii de prosti dau 10-15-20 de mii pe masina second .. cand pot da pana in 12 mii pe masina noua ? gen citroien renault, dacia.. etc ? nu sunteti voi mai destepti ca restu… si daca ati sta sa fiti obiectivi catusi de putin… ideea era ca aia 3000 euro in plus la o masina de 8000 nu ii merita.. poate merita tuningu 3000 da nu merita masina ceilalti 8… diferenta e gen passat si skoda.. piesele is aceleasi da finisaju la skoda lasa de dorit..

 21. Cristi says:

  ma la 12.000 daca ai rabdare aduci un 525 din germania cu inmatriculare cu tot si cred ca nu mai are rost sa fac comparatie.. ce sa mai zic ca la 6500 iei opel astra 2002 clime si minuni… si tot e mai masina ca aia si la jumate de pretz… nu stiu dupa ce se chinuie cu tuning.. unele masini nu merita… degeaba ai caroseria vopsita in dungi daca numa atata ii de capu ei…

 22. Logan, mileu, Cd la oglinda. says:

  Chiar ma pregateam sa vin cu ceva date tehnice sa combat cu posesorii de logan dar mi-am dat seama ca sunt niste taranoi (nu generalizez). Ii deranjeaza daca spui ceva rau dspre Copaia aia care mai si arata ca un sopron si se inflameaza fara rost. Sustin ca trebuie sa apreciezi Loganul ptr. ca au ei si pentru ca nu au avut alte posibilitati. De ce comenteaza cei cae nu au Logan? pentru ca nu au si nu vor avea Logan!!!! Cum sa dau banii astia pe tinicheaua aia dizgratioasa. A vazut cineva testul impactului cu stalpul la EURO NCAP? Nu pentru ca nu s-a facut. Am dat de un guguman acum ceva vreme in trafic cu un godin 1.5 care se dadea la mine si cand a vazut ca il ignor mi-a luat fata. Pina astazi nu am vazit nici macar Un singur Logan sa incerce vre-o agerime in Bucuresti si chiar ma intrebam de ce, am aflat cand am avut ocazia sa conduc unul:performante foarte slabe, spatiul interior insa de invidiat. Oricum e doar o alta Dacie.

 23. catalin says:

  tuningul asta voloreaza 3000????????…….poate 3000 d rol……….fratilor e logan,e masina care nu face mai milt de 20000 km ca se rupe………….totusi nu un bmw dar iti iei opel calibra numai cu banii de tuning…………si e masina……..eu unul n-as da banii astia p masina asta,in primul rand ca tuningul trebuie sa fie catusi de cat personalizat……..si apoi cu 12000 iti iei si un sedan nou…….poate mai pui 1000 dar………..c sa mai zic asta nu e tuning si nici masina……..cand va face motoare d 2 litri s merita sa-l modelezi putin………parerea mea.scuze impatimitilor de logan si acelora care au realiza tuningul dar pre scump si nici frumos………

 24. BND_22 says:

  salut!eu am un LOGAN de 1.4.!In leg cu vit maxima, este cea data de producator(162 parca),reala, in bord poate arata 180, posibil, dar real e cea indicata!am ajuns eu la 160, (in bord)cu a4-a, dar f greu, turatia era maxima cam 6000, si cu a 5-a s-ar mai fi dus pana la 180 cred, dar greuuuu tare.(si era cam foarte instabila)ce pot spune e ca motoru de 1.4 e f puturos, ma dezamagit, un demaraj mai bun il avea berlina din 98 parca. nu stiu cel de 1.6 cum e.dar d 1.5 DCI-ul(are un preten) pot spune ca ma poate face lejer dupa 100 kmh, cred, nu am dat-o niciodata, dar dupa cum trage e posibil.oricum ar fi loganu e o masina de familie, nu pentru noi, cei impatimiti de masini!sincer as fi luat o masina SH, la banii astia (8000 cand am luat-o eu,laureate)dar neavnd toti banii cash,am preferat o masina noua!altfel un GOLF 4 ma multumea!:P
  va urez “Un paste fericit”!

 25. Samy says:

  Salut Domnilor! Eu am avut un Vectra 2.2dti si va pot confirma ca are o accekeratie foarte buna(ex. la 180km/h 3200rpm.Acum am un BMW 525d care are, normal, o acc. mai rapida(163CP). La viteze echivalente regimul de turatie este comparabil, insa acc. este superioara.Cat despre Logan, fie el “tunat” sau nu trebuie sa-i acceptam limitele lui, dar sa nu facem comaparetii care nu-si au locul. Important este ca posesorul fiecarui model, de oricare model ar fi, sa fie multumit si asta ar rezolva o mare parte a problemei….nu trebuie sa se simta nimeni lezat sau dimpotriva special pt ca poseda un model de auto. sau altul…criteriile de achiziile sunt diverse si tin strict de fiecare. Renault ar face bine sa mai ouna pret pe calitate si fiabiliate(costuri de intretinere > la BMW)

 26. altu says:

  am citit si eu toate mesajele astea pe forum si mi se pare o mare tampenie. sus scrie clar Logan AM – un proiect tuning si romanii astia cu BMW se dau in barci cu alea din 2000 si 2002. ce cautati fratilor pe aici?? sunt de acord cu cei care sustin loganul pt k fata de 1310 “este AUR”. nu a fost facut k rival al BMW si Mertane si alte alea. cat despre viteza si consum este destul de bun. dk te iei cu astia pe autostrada si la 185 sau cat prinde loganu CE REZOLVI? nu cred a fost facut pt un condus sportiv la viteza mare. si ala cu afirmatia lui ” numai buna sa cari mortu cu ea ” HABAR NU AI DE CAPUL TAU BAIETE! degeaba va ambalati atata.a scris unu sus,dk nu e un produs bun de ce se vinde asa de bine? credeati k dk era lansat loganu din start ers super lux,motoare de 3.0L+,si super viteza? astea-s niste abureli. e o masina buna pr romania,la un pret acceptabil. asa k astia cu BMWuri si golfuri IV si alte minuni CIOCU MIC si joc de glezne!

 27. unu says:

  Sh ce se intampla , a inceput sa va placa Logan-ul ?

 28. unu says:

  Ma bag si eu in seama ca cei anti Logan . Eu din 95 de cand am permis am a 5 a masina noua . Voi astia anti va luati sh pt ca va luati pana si hainele de la sh. Pacat ca nu va puteti lua si mancarea de la sh . Sau se poate ?

 29. unu says:

  Ma bag si eu in seama ca cei anti Logan . Eu din 95 de cand am permis am a 5 a masina noua . Voi astia anti va luati sh pt ca va luati pana si hainele de la sh. Pacat ca nu va puteti lua si mancarea de la sh . Sau se poate ?

 30. bmw30 says:

  faceti atata gargare,reveniti cu picioarele pe pamant ca doar eu nu am intalnit un produs “prost”sa aibe succes,probabil voi ati vazut,eu nu.Eu sunt fan convins BMW,dar asta numi intuneca gandirea si-mi place si LOGAN.Toate cele bune,ne mai auzim.

 31. bmw30 says:

  nu,asta e. Imi pare rau dar nu inteleg dece in toate comparatiile pe care le faceti il puneti pe Logan intro clasa unde nu a ajuns inca,aveti rabdare nitel voi astia cu gura mare si cu “haremul” de masini straine in curte.Deci voi astia triiiii in “clanta”sa va intre bine la “dovlecel”ca LOGAN este o masina de familie care isi face foarte bine treaba,ca va place sau nu asta e.Si in cele din urma in 2006 sau vandut aproape 200.000 mii de LOGAN iar voi astia o mana de oameni

 32. BMW30 says:

  BMW sau mertan.Inainte de `89 era-i goanga mare daca aveai o “1310”iar acauma ti sa ridicat europa la cap,mergeti la medic ca suferiti cumplit,dece?pai voi vorb numai de viteze de 150-180-200km/h,unde va credeti in Germania,noi abia avem unde merge cu “100”si voi vreti sa depasiti viteza legala,probabil ca stati bine cu malaiul.Deci astia conta LOGAN nu uitati ca parinti vostri daca au avut masina cu 1310 a dus-o tata pe mama la spital sa va nasca pe voi mariiii geni in ale comparatiilor asa ca CICUL mic si mai bagati capul in cartea de istorie.sa nu ma intelegeti gresit nu spun ca log e o masina perfecta dar in comp cu 1310 este AUR asa ca cinste celor ce poseda un Logan,este bun . Iar celor contra Logan va doresc sa aveti numai BMW in garaje bineinteles pe perti in postere ca s mai ieftine.

 33. bmw30 says:

  Bai pustilor,astia care sunte-ti contra “log”,voi nu aveti minte nici cat un “vierme”sunte-ti cu totul deplasati mintal,genetic,etc,samd.Decand voi astia mari si tari in vorbe comp log cu BMW,si altele cand el este defapt inlocuitorul berline 1310,si mai scutitima voi cu expresia ca nu ma urc nici mort in log ca parca mama-ta te-a facut in

 34. Silviu says:

  io am 16 ani nu am carnet… tata vrea sa ia un logan 16 16v. varu meu are unu de 1.4 cu nijte jante rial cele mai late care intra pe logan aproape ca ating acolo la arcuri si e plin de boxe statii jbl si va zic eu ca e f buna masina aa apropo si ala cu bmw si cu 500 la ora lasatio mai moale ca nu tine …. faceti o liniuta cu unu din cta cu dacia 1310 e mecanic omu si va garantez eu ca va face pe multi dintre voi si cielo si toate sobele astea cu roti care voi ziceti cas masini…. salutare posesorilor de logan PS luativa ma BMW pe benzina sa dati faliment in 2 ani:D:D

 35. exces says:

  Zicea unu mai devreme: – parca Mugur…
  bai mai taci dracu cu cielo tau, am facut eu cosie cu unu pe autostrada buc-cta si n-a avut nici o sansa, il lasam sa intre in depasire,calcam pedala s-il lasam in spate.

  Scuze tataie… da` ce faceai tu e tzaranism, e un gest urat si inconstient… de taran cu Logan, nu de OM… mai lasati-ne draq cu cojile voastre de Logan… cutii de conserve cu roti… daca ai un rahat si pui miere peste el tot rahat ramane. GET REAL guys … vi se pare masina Loganu poate ca n-ati avut jucarii cand erati mici, sau ca parintii vostri erau rude anterior casatoriei.

 36. Claudiu Rascol says:

  Lol … daca ai banii aia mai bine iti iei un Golf 4… ca arata mai bine si e si mai bun… dar ar trebui sa incetam discutia despre Logan si sa incepem sa vorbim despre masini… si daca tot e vorba de bolizi…io am ceva de 2 ori mai bun decat Loganu… si nu m-as urca in Logan nici mort (o sa mentionez in testament ca dricul sa nu fie Logan)… cei care vorbiti de Logan nu aveti termeni de comparatie poate… ce naiba fratilor aia e masina ? Si pentru omu cu liniuta… nu trebuie sa gusti din ra.at ca sa stii ca nu e bun 😀 wake up bro

 37. zonda says:

  Cred ca multi dintre voi nu aveti nici carnete dar sa mai fi condus BMW-uri, cielo-uri, leganza, eu nu am logan dar am mers cu ambele variante (1.4 si 1.6) si mare diferenta nu este intre ele (doar la demaraj cel de 1.6 este mai elastic in rest sunt la fel) a si cel care a zis ca 1.4 atinge 180 nu minte. Si daca tot va dati mari astia cu masini staine ca sunteti tari face-ti cu mine o liniuta. Sa vedem ce bolizi aveti voi, si mai lasati in pace pe astia cu loganuri

 38. floris says:

  uitasem sa specific, inainte am avut un cielo din 1998 si pot sa va spun ca in afara de demaraj si viteza maxima unde ii da ceata la orce logan, in rest e varza. Zgomot mare incepand de pe la 120 km/h si ceea ce e cel mai aiurea la un cielo, consuma ca o balena!!!!!! 12% in oras si 7,6% consum mediu, tot la o viteza maxima de 110 km/h. Daca vreti o caruta zgomotoasa, mare consumatoare de benzina dar mult mai putenica decat loganul luati cielo, daca nu luati un logan care e mai silentios si mult mai economic, cel putin ala diesel.

 39. floris says:

  Fratilor, mai terminati mai cu intrecerile si comparatiile voastre prostesti. Eu am cumparat un logan diesel in primul rand pentru ca e nou si mi se ofera 3 ani garantie si in al doilea rand pt consum. Cu stilul meu de condus, max 110 km/h, am scos un consum mediu de 3,9 % la un drum suceava – bucuresti si retur. Asa ca lasati viteza maxima si treceti la viteza economica. Si nu uitati de garantie, se strica si nu va doare capul.

 40. floris says:

  Fratilor, mai terminati mai cu intrecerile si comparatiile voastre prostesti. Eu am cumparat un logan diesel in primul rand pentru ca e nou si mi se ofera 3 ani garantie si in al doilea rand pt consum. Cu stilul meu de condus, max 110 km/h, am scos un consum mediu de 3,9 % la un drum suceava – bucuresti si retur. Asa ca lasati viteza maxima si treceti la viteza economica. Si nu uitati de garantie, se strica si nu va doare capul.

 41. mihai says:

  Care caraiti ma legat de Logat vs.Cielo.Pai Cielo ar trebui scos din productie,e total depasita masina aia.Vorbiti ma de Logan sicriu pe 4 roti?????Fereasca dumnezeu Cielo de vreun crash test la EURONCAP…..Vorbiti ca sa va aflati in treaba.Logan ii e net superior din toate punctele de vedere lui Cielo.

 42. white_wolf says:

  bai dorine tu zici k loganu are piese obosite d la francezi da cielo kre a copiat opel vectra din 1995 ce piese are?
  Iti zic io ce piese are DEPASITE. Loganul la capitolul tehnic e superior cieloului kre are piese concepute in 1995 si nu in 2004. Iar la banii kre ii dai pe un logan de 9000 de euro ai abs+a.c.+2airbaguri+radiocd4boxe+geamuri/oglinzi elctrice++++++masina noua !!!!!

 43. aurolacu says:

  200 de km pe ora la logan:))))) ce avea ? halat:D

 44. Dorin says:

  Bai ,omule te felicit ca ai luat un cielo mai ales pe gpl. Tata are la fel aceeasi masina pe taxi in bacau si nu a avut nici un fel de problema mai ales ca o mai iau si eu din cand in cand si ma cam dau la ea (5000 de ture sau 160 constant).are 80.00 de km si a schimbat un rulment pe dreapta fatza.Nu sunt eu f critic dar in ceea ce priveste loganul…este o masina pt oameni modesti adica care nu vor performante ci doar vor un bun raport pret calitate!..e bun nu zic nu…dar sa nu o dam in “limuzina saracului” sau mai rau ceva de genu” tu compari cielo cu tehnologie din 96 cu loganu din 2004 sau 2005″…ca nu tine…pe scurt pt cei care vor sa asculte…LOGANUL ESTE FACUT DIN PIESE “OBOSITE SI DEGENERATE” DE LA FRANCEZI…asta am observato eu nu neaparat din media…
  Tot respectyl pt tine fugigi..ai grija de masina si o sa te tina f multi ani! ciao

 45. fugigi says:

  Eu am luat ia martia 2005 un Cielo cu aer si GPL Toti prietenii mei si mai ales taximetristii m-au sfatuit sa iau Cielo Sunt foarte multumit de ea Desi e gurmanda in oras se misca foarte bine in afara Nu sunt adeptul vitezei mari-eu am mers cel mai tare cu 130 masina este foarte stabila in comparatie cu Loganul Cu garda la sol foarte ridicata Loganul te da cu capu8l de geam la curbe Am urmarit sute de Cielo sa vad cum e tabla dupa 10-12 ani de utilizare Nu am vazut masina ruginita si masinile se comporta exccelent Am luat Cielo si la promotie,mai ieftin cu 500Eiar deja la 7000Km am o economie datrorita costului scazut la GPL Alternez mersul cu benzinz cu mersul cu GPL mai ales pe timp rece pentru a proteja injectoarele Mi-am pus ulterior si eu intrebarea :oare luam mai bine un Logan la un pret mai mic decat Cielo?Voi ce parere aveti?Astept opinii Pe Cielo am dat 8000E cuGPL si aer conditionat

 46. io says:

  pt bmw isti daca chiar sunteti asa tari cu masinile voastre ca is bune ca is tari sa facem asa o mica comparatie ca cu loganu nu prea are rost sa fie comparate am o honda prelude si din 89 masina de fabrica cu 190 de cai putere si care face suta in mai putin de 7 secunde si acum sa o comparam cu un 750 din 90 care face suta in 7.3 si are 300 de cai ,deci merita comparatia hondita mea intra in zona rosie la 7500 de turatii/min pe langa aia am toate dotarile ac scaune de piele incalzite si pe deasupra full electric ,dat tot nu e o masina noua si daca o iau la 3000 de euro si face loganul si ce ca e mai bun comfortul si ce ca mere de numa si ce ca are 260 pe bord tot nu e noua si nu e in garantie si mai pica ceva pe ea din cand in cand asa ca pt o masina noua in garantie nu stiu ce gasiti mai bun daca tineti cont de pret-calitate nu zic ca e de calitate loganul dar la pretul asta ce va asteptati .ce credeti ca alte masini noi sunt mai bune ?un prieten are polo de nou dupa o jumate de an bate mai tare ca masina mea din 89 dar e in garantie si se face .so nu mai faceti comparatii aiurea ca ce a facuta de mine

 47. D. Craiova says:

  Claudiu, tu esti mai suparat decat mine pe masina asta…funny comentariul tau, iar pozele prezentate de Gazeta Sporturilor sint scarry cu adevarat…chiar esti cumva din Craiova?

 48. Claudiu Rascol says:

  uite aici neamule… vorba unui amic… LOGAN BREAK… numai buna sa cari mortu cu ea 😀 hihi hihi hihi

  http://www.gsp.ro/index.php?a=32958&shift=1&p=8

 49. Claudiu Rascol says:

  Eu am Cielo si o sa imi iau un Golf IV sau un BMW 530 … pentru cei care urca in slavi Logan… lasati-o mai moale fratilor ca mi-ar fi rusine sa urc in sicriul ala cu roti… prima masina a mea a fost Dacie si a doua Oltcit… da io nu as da un Oltcit tunat frumos si cu un Weber pe el pe coaja aia de Logan… arata ca un frigider cazut… Va umflati atat cu rebutul ala… hal de masina… cate au fost retrase de pe piata pentru cablajul prost la motor si pentru probleme cu scaunul soferului … lol – e clar ce hal de masina e… cei ce si-au luat Logan s-au pacalit crunt… dar mandria nu ii lasa sa recunoasca ce prostie au facut… pai sa va zic eu… si-au luat Logan taranii cu bani – sa le ia ochii la vecini… sau posesorii unei defuncte 1300 … care si-au facut rate si si-au luat coaja aia… pana si reclama la ea e stupida… io unul inteleg ca are niste frane … super bune… ca in rest… o sa facem campionate nationale de pus frana cu Loganu… vorbesc de ultima reclama … aia cu motocicletele… ca prima era : Tati, tati – iar am trecut de scoala ! Taci prostule nu vezi ca nu mai avem frane 😀 … asa ca nu mai vorbiti prostii … gasiti pe unii mai prosti ca voi si luati-va masini… nu Logan… pana si un Opel Calibra model `64 – lol – arata mai bine… ce va laudati atat cu drujba aia… ca are nu stiu cat in bord… ca are nu stiu ce motor… stie tot omu ca sunt 3 marci la masini : Mercedes, BMW si Volkswagen… restul e vax… ca nu ne permitem noi ceva adevarat… asta e altceva… si un frigider daca ii pui un motor bun… merge si cu 300 la ora… asa ca logan sucks … nota mea pentru design e – 100… in rest nu mai are rost sa comentam… ma uit si imi vine sa rad… am facut pe unu si eram cu Loganul… nu cumva era ala parcat ? dati-le foc fratilor… mari piloti auzi la ei LOGAN…

 50. D. Craiova says:

  In primul rand nu vad de ce a trebuit si la AM si la STF, acest esapament dublu, si fals dupa una si alta…cunoscatorii stiu bine ca e mai de prost gust chiar decat vopsirea tamburilor in (special) rosu…nu are nevoie WRX STI-ul de asa ceva, dar sa nu mai vb de Logan…al doilea aspect ar fi legat de vitezometrul comentat de multi “cunoscatori ” – inca nu s-a inventat unul care sa arate viteza reala a masinii, indiferent de turatie, cutie de viteze, marca masinii, samd…nu exista unul fara o anumita eroare direct proportionala cu anumiti factori…si trei la mana…nu mai tot comparati Cielo cu Logan…normal ca fiecare, in functie de ce are, chiar si mincinos, o sa isi scoata masina mai buna…cine stie cum stau lucrurile cu adevarat va fi de acord ca Cielo este o masina superioara Logan-ului. De faptul ca e mai fiabila nici nu cred cac ar trebui sa mai amintesc. Eu am alt model de masina, nu posed nici unul dintre cele doua modele, dar stiu f bine ce si cum. Pt. Ikar…cred ca iti bati prea tare capul cu cei care nu vor sa inteleaga. Si, in general, exista semne de punctuatie cu pe care gramatica limbii nostre le poseda, asa ca folositi-le fratilor!

 51. Eddy says:

  (sorin)-si nici tu nu esti mai destept decat o maimuta.ce tot aveti cu loganu` ma fratilor eu n-am auzit nici un posesor de logan sa se planga de el,ba mai mult am auzit numai cuvinte de lauda.si eu sunt posesorul unui logan si nu ma plang de el,dar cand ii vad pe unii care nici n-au mers cu masina asta ci doar au vazut-o si isi dau cu parerea si vin cu declaratii de genul “caruta asta numita Logan” “cutie pe patru roti”etc.iti dai seama imediat in ce tara traim si cu ce dobitoci impartim aceasta tara.

 52. Sorin says:

  nu-si merita banii caruta asta numita `Logan`!!!

 53. Alex says:

  cat o fii de scumpa nu deaseste M3 M5 sau M6

 54. ikar says:

  bai vasi ia-ti carnet si lasa-ne…..sa nu dai spaga la traseu ca ne omori cu zile la cat de “erou” esti,macar fi mai real,ca sa ai o singura anvelopa cat 4,spune totul despre tine….acu` mi-am dat ai spus-o cu ironie…waw

 55. vasi says:

  apropo 635 csi din 87. si tot rupe. Fac varza pe oricine cu masina de serie. aproape toate masinile de 25 de mii.

 56. Vasi says:

  Yo zic sa lasati gura mai mica ca loganu e masina buna, e adevarat pentru romani, are un pret accesibil, si un sistem de rate foarte avantajos. masina are un portbagaj mare. Si cui ii trebuie BMW din 2000 sa-si ia si sa nu mai aca misto de Logan. e adevarat ca BMW nu se compara la pret, dar Loganu e nou. Cat despre tuningul de mai sus mi se pare super reusit si foarte finut. la suma de 3000 de euro(parca atat era) este super. Cat despre impresiile astora cu Pajero, cu A8 si cu cielo si cu ce mai vreti voi, va rog decat sa asteptati sa-mi iau yo carnet si sa acem o cursa mica, voi cu ce vreti voi si yo cu cu un 635csi(un pic umblat la motor, un pic tunat, jante, extrarezervor,etc.) si va promit yo ca nici nu o sa apucati sa ma vedeti. cu tot cu A8 vostru cu oajero si cu ce mai vreti voi. Cat despre cielo, ii dau si avans, am un cauciuc gros cat toate 4 la cielo, si in plus daca ma dau un pic spre el si misca brusc de volan la 120 sa dus naibii. asa ca nu mai faceti pe smecherii si bucurativa ca romanu nostru face si el o masina buna, accesibila si care se vinde foarte bine.

 57. ikar says:

  nu are cum sa scoata nova GT 10s 0-100km/h,ca sa scoti aprox 10s treb sa ai peste 100cp si peste 130-135NM,la o greutate de 1tona,un clio bicorp 1.4 16v 98cp 127NM 980kg face 0-100 in 10.5s si are alta cutie,alta aerodinamica

 58. stane08 says:

  nu ma intere loganu vreau doar sa stiu cat scoate le0-100 km o daci nova gt motor 1.6 cu dublu carburator!toti zic ca scoate cam 10 da sincer mie mi se pare ca scoate peste12!astept raspuns ca din alte parte nu am de unde sa aflu!

 59. pitiku says:

  Logan-ul este cea mai nereusita de la Super-nova incoa

 60. mihai says:

  ce rau se potriveste gps-ul langa gaura din bord care inlocuieste airbag-ul pt. pasager…….:(((((((((

 61. eddy says:

  apropo de viteza maxima la 1.4 sincer eu am prins maxim 165km/h,iar de 1.6 am auzit ca se duce pana la 185km/h.

 62. Tom says:

  nuprea imi place spatele si sitele de la difuzoare dar cand imi va veni loganul o sa va anunt ca cu siguranta le voi schimba:))

 63. ikar says:

  frate lasa-ne cu 185km pe bord,si 179km/h pe radar,adica tu vrei sa spui ca 1.4 merge cu 179km reali,de aici rezulta ca 1.6-le 8v 90cp ar merge si el cu 200 reali,iar cand va aparea 1.6-le 16v 107cp cu cati km ar merge????bineinteles mai mult de 208km/h viteza reala a loganului Rs(136cp) facut de elia,cred 100% ca radar-ul tau era defect!!!!

 64. mafiosso says:

  Destul de reusit tuningul. Pe mine personal ma intereseaza cipul pentru motor.
  Cat despre masina asa in general e ok. MIci imperfectiuni de genul: un surub care mai trebuie strans (masca volanului) etc.
  Il am de 3 luni si am deja 12.000 dintre care 7500-8000 in oras.
  Faza cu consumul este o vorba aruncata aiurea de cei care habar nu au si care nu sunt informati. Am auzit vb de genul: ” bey cum ma sa nu consume mai mult decat Solenza daca are cu 400 Kg” mai mult si alte aberatii.
  Mi-as fi putut permite un Golf IV dar am stat si m-am gandit ca nu mi-as fi putut permite eventuale defectiuni majore.
  Cat despre viteza va pot spune ca am mers 185Km/h (pe bord)cu un Logan 1.4 si 179Km/h masurat cu un pistol radar Bushnell Speedster Radar Gun . Asa ca eu cred ca un 1.6 se poate apropia si chiar atinge 200Km/h.

 65. sergiu says:

  multumesc

 66. robert says:

  Bucuresti
  Calea 13 Septembrie 59-61 Sector 5
  Tel/Fax:01/4110711; 01/4113348.
  e-mail: magazin@heba.ro

 67. sergiu says:

  robert, ti-am cerut mai demult adresa de unde putem sa ne interesam de partile astea de tuning. mi-ai dat adresa magazin@heba.ro dar nu mi-a raspuns nimeni desi am scris un mail de mult timp. mai ai alte alternative?

 68. Johnny_B says:

  http://www.automobilemag.com/auto_shows/2005_geneva/0503_dacia_logan/
  Auto Shows: 2005 Geneva Motor Show…citez: “Take a pile of bargain Renault and Nissan parts, a workforce of cheap Romanian labor, put them together, and you will get the Dacia Logan, built by French automaker Renault. The $6000 sedan could be viewed as the modern Model T; it provides affordable transportation to those who have never had cars before. The Logan is currently being built and sold only in Romania, but plants are expected to open in Russia, Iran, Morocco, Columbia, and China, and sales in Western Europe are imminent. Diesel and wagon versions of the sedan are also expected some time in the near future.”
  De aici rezulta foarte clar CE masina este Logan si CUI se adreseaza. Asta ca sa nu mai comparam mere cu pere si sa mai afirmam EXTRAORDINARUL IMPACT pe care la avut acest produs pe piata din WEST. Asa ca pina una alta, cred ca fiecare este liber sa isi cumpere de banii lui ceea ce isi doreste sau ceea ce isi poate permite. Mai mult, de atita timp aici in West am invatat ca “IEFTIN si DE BUNA CALITATE” sint 2 notziuni pe care niciodata nu le-am gasit impreuna pt ca ele doua SE EXCLUD si toti dar absolut toti, vom investi cu 5000 euro in plus pt. sigurantza noastra si a familiilor noastre…Hai noroc !

 69. Johnny_B says:

  http://www.automobilemag.com/auto_shows/2005_geneva/0503_dacia_logan/
  Auto Shows: 2005 Geneva Motor Show…citez: “Take a pile of bargain Renault and Nissan parts, a workforce of cheap Romanian labor, put them together, and you will get the Dacia Logan, built by French automaker Renault. The $6000 sedan could be viewed as the modern Model T; it provides affordable transportation to those who have never had cars before. The Logan is currently being built and sold only in Romania, but plants are expected to open in Russia, Iran, Morocco, Columbia, and China, and sales in Western Europe are imminent. Diesel and wagon versions of the sedan are also expected some time in the near future.”
  De aici rezulta foarte clar CE masina este Logan si CUI se adreseaza. Asta ca sa nu mai comparam mere cu pere si sa mai afirmam EXTRAORDINARUL IMPACT pe care la avut acest produs pe piata din WEST. Asa ca pina una alta, cred ca fiecare este liber sa isi cumpere de banii lui ceea ce isi doreste sau ceea ce isi poate permite. Mai mult, de atita timp aici in West am invatat ca “IEFTIN si DE BUNA CALITATE” sint 2 notziuni pe care niciodata nu le-am gasit impreuna pt ca ele doua SE EXCLUD si toti dar absolut toti, vom investi cu 5000 euro in plus pt. sigurantza noastra si a familiilor noastre…Hai noroc !

 70. zvic says:

  Eu zic ca ar trebui sa va temperati cu totii. Loganul este o masina pentru acei oameni pentru care masina este inca o utilitate si nu o pasiune.
  De exemplu eu abia mi-as permite sa iau un Logan, cu un avans de cca 3000Euro imi vine o rata de aproape 100 euro pe luna la un Ambition prin credit Moderato. Tinand cont ca am nevoie de masina ca sa ma duca din A in B in conditii cat de cat confortabile si ca nu sunt dispus si nici nu as face fata la alte cheltuieli suplimentare pe langa rata+benzina+asigurare (PE 7 ANI), Logan este cea mai buna varianta posibila.
  La un SH as avea o rata de leasing mai mare (din cate stiu eu maxim 5 ani la leasing), o asigurare mai mare sau mult mai mare in functie de masina si daca se mai si intampla ceva cu masina in perioada asta trebuie sa-mi mai fac un credit ca sa o repar (daca mai pot face inca o rata pe langa ce am deja). Per total costuri mult mai mari.

  Eu as spune ca Loganul este pentru cei ca mine, care nu au bani si vor o masina cat de cat. Cei care au mai multi bani, n-au decat sa-si dea banii pe masina pe care si-o permit si ca pret de achizitie si ca costuri de intretinere.

  Si, ca sa ajung la tuning, poate ca si eu, dupa ce mi-am luat masina, as avea chef sa o fac sa arate mai bine, mai deosebita decat a vecinului … si atunci un tuning poate fi binevenit. Sau poate la un an dupa ce imi iau masina gasesc un job ceva mai bun dar mai am inca ani multi de rate asa ca prefer sa fac un tuning micut.

  !!! LOGAN E TOT CE IMI PERMIT !!!

 71. Colera says:

  Sincer mie Loganu mi se pare o mashina destul de buna…pentru starzile noastre..ce ai vrea sa iti iei un seria 7 bmw..si sa il distrugi prin gropile de la Fierbinti ? :)..

 72. gabi says:

  o parere sincera….pt baietii cu viteza: loganu` nu are si nu va avea niciodata cum sa ofere impatimitilor de viteza o satisfactie ca o masina adusa de afara, fie ea si SH. alt aspect:loganu` la peste 30.000km va gafai si va geme mai rau ca un SH la peste 200.000. pacat! pt ca sincer, imi place masina…asta este, va mai curge multa apa pe dambovita pana va primi intre faruri o herghelie mai mare, dar mai ales mai ORGANIZATA…pt ca ce este sub capota nu pot spune ca e chiar ok…din pacate am numai un megane hatchback/2000, 1.9diesel…multi vor spune ca e cam puturoasa, mai ales la 185.000,dar nu am intalnit logan sa treaca, de mine,fie si la pas, nu neaparat “in tromba” cum se lauda unii…si a mea mai mult de 190km/h nu vrea (4500rpm). am intalnit destul de multi ca voi, care s`ar lua cu loganu` su dupa unul cu murcielago, dar, parerea mea este: baieti, lasati loganu` la locul pe care e, asta o zic si cu regret, pt. ca repet, chiar imi place masina…dar sincer, pana nu devine mai bine organizata nu vreau sa aud de o asa achizitie…are cineva idee unde gasesc un tuning kit pt meganu` meu?

 73. Adi says:

  Si ca sa vada lumea ca yo mi-am tras tuning la rabla am sa si pun chestiile de plastic de alta culoare, eventual complementara (gen rosu-verde etc.) ca sa vada tot omu de pe strada cat de tunata mi-e masina.
  IN REST,
  hai sa fim seriosi!
  Loganul e asa cum e. Cine vrea BMW are nevoie de finantele necesare intretinerii unui astfel de bolid. Prin gropile din Romania va costa mult mai putin sa schimb amortizoarele de la Logan decat sa bag Passat-ul la Porsche Romania in service pentru aceeasi operatuine.
  Publicul va decide.

 74. Adi says:

  Am auzit ca daca pui la Logan caroserie de Passat va arata exact ca un Passat. Asta da TUNING. Imi iau Passat la 200.000 Km pe bord si cu pragurile indoite de tanti Helga din Germania si ii pun spoilere si eleroane de Logan AM ca sa ma pot da mare ca voi pe forum. Si daca e sa ne comparam in fumul de pe Bucuresti-Pitesti imi pun si o fumigena cu banda adeziva pe portbagaj ca sa va arat de bestial pot fi.

 75. eddy says:

  Pt.(vlad carstea): spoiler fata-216 E praguri 270 E eleron 117 E 2 iesiri pt. esapament 345 E spoiler spate 202 E jante 17,Zender 270 E consola mijlocie 21 E set inele intrare aer 30 E imbracaminte schimb. 26 E toba esapament finala 411 E set 4 arcuri 140 E

 76. Vlad Carstea says:

  Pt. eddy(calciu_eddy@yahoo.com) Cam cat te-au costat toate reperele? Daca ai putea sa imi dai preturile (cat de cat aproximative) pt fiecare reper ar fi super! Multumesc anticipat

 77. eddy says:

  In primul rand vreau sa spun ca im place la nebunie Loganu asta tunat am facut si eu comanda de praguri eleron si jante si nu sunt foarte scumpe chiar accesibile pentru orice pasionat al masinilor tunate.Iar pentru toti romanii care critica Loganul comparand-o cu o cutie,caruta etc… nu vreau sa-i jignesc dar sunt cam ingusti la minte asa sunt rumeniche.nu pentru ca mie imi place Loganu si lor nu,dar de ce sa-l criticam chiar noi,ce o sa creada occidentul despre noi,de ce sa nu-l promovam in afara,sa-i lasam pe altii sa-l critice,poate renault va face ceva din dacia gen Wolkswagen-Skoda.Si inca o data felicitari pentru tuning.

 78. Speedy says:

  marfa tunnig,dar cam scump pt o Dacie, nu credeti?Poate daca aveam salariile din Eu, era mai accesibila,dar cine are banii pt asa ceva isi ia alta masina,nu credeti?

 79. andrei says:

  fratzilor,Dacia a fost condusa de Decebal si dupa cum stim s-a ales prafu` de ea. fara suparare pt proprietarii de Logan,da` asa ceva eu n-o sa conduc. pt robert o intrebare: daca Loganu e asa de bun,oare de ce ffff multi opteaza pt masini second hand din Germania? sau de ce opteaza sa faca o rata pt o masina noua straina?!

 80. TM06MMY says:

  la toate dacile incepand cu Nova si terminad cu Logan apre problema asta la franare. daca apesi mai tare de frana tinzi ca spatele sa o ia in fata. Eu personal am o dacia Nova GTI pregatita de competitie si am avut mari probleme cu fugitul asta de spate, dar pana la urma s-a rezolvat. E foarte foarte periculos sa abuzezi de frana de picior.

 81. ikar says:

  pt mugur69,am mers si io cu un 1.4mpi si la 160km/h avea aprox 4300rpm,in poza atasata de tine turometru arata fix 4500rpm deci mai mult de 165km/h nu aveai,am mai observat ca la o franare mai tare de la 120-80km/h masina fuge de fund,dar ce se intampla daca calc de la 160-0km/h????????

 82. Cd-0ne says:

  Sunteti mai prosti ca prostii cei care spuneti ca va plage loganul daca va place sa mergeti intr-o cutie faceti-o in continuare si daca va place mai mult sa mergeti intr-o cutie cu 2 praguri si cu 2 spoilere e si mai bine inseamna ca STITI cu adevarat ce inseamna TUNING hmmm sau NU, TUNING inseamna ati PERSONALIZA MASINA dupa bunul plac nu sa fie TUNING de serie pentru ca nu se mai numeste TUNING s`ar putea spune Modificare de serie sau altceva, CEL mai PROST CONCEPT de la GRUP Renault in Romania e DACIA Logan in loc sa-ti iei un BMW seria 3 din 1999-2002 full option hmmm cum crezi ca suna motoru ? oare ca la logan ? :))) Mai ganditi-va inainte sa cumparati o CUTIE!!!!!

 83. CRIS says:

  Aceasta masina preparata este cea mai reusita din colectia daciei. lloooool

 84. Drops^ says:

  Faceti-mi si mie legatura cu X-zibit sa vina sa-mi tuneze si mie masina.Va rog din tot sufletu`. Looooooooooooooooool

 85. sergiu says:

  in ceea ce priveste viteza max la logan este o problema: turometrul nu are zona rosie si are gradatia pina la 7000 rpm. dar cum puterea max se dezvolta la 5500rpm la mabele motoare cam pe acolo se termina si acceleratia, asa ca nu mai ziceti ca inca mai aveati pedala. logan nu are nici aerodinamica nici cutia de viteza optim etajata pt viteza (iar pt acceleratii nici atit).si sa fim seriosi, la 90 cp ce viteza maxima poti sa ai?spre comparatie eu am un golf 2 gti care avea maxim 200 km/ora la 6000rpm( zona rosie incepe la 6250 rpm), si vorbim de o masina sport sau cel putin sportiva(115 cp)care prinde suta in 9 sec. asa ca hai sa mai si gindim inainte sa spunem ceva.am uitat sa va spun ca eu sint sustinator al loganului cu sau fara tuning, dar mai ales CU. dar o sa fiu si mai bucuros cind o sa vad un tuning exclusiv mecanic al loganului mai aloes la suspensii, frine si cutie. have a nice day

 86. ovidiu says:

  cea mai tare masina din romania dacia logan te urci in ea dai cheie si te duci unde vrei si te uiti la alti cum stau pe dreapta pentru ca nu au bani sa isi repare masinile lor care zic ei sant nai bune decat loganul parerea lor eu le spun un singur lucru 18 luni de garantie inseamna ceva pentru ei mai ganditiva si apoi dativa cu parerea

 87. rentzi says:

  curioasa sunt voi ce masini aveti , nu stiu dar dati dovada de prostie va luati in gura de geaba , oricum gusturile nu se discuta!!! poate unii dintre voi nici permis nu aveti dar figurile va ingroapa

 88. claussk8 says:

  Am intrat p forum intamplator siam citit opiniile voastre!!pentru drops^: in legatura cu vectra lui @ndrei… Io am una la fel, si-ti garantez k nu are TURBOREACTOARE, dar are TURBO care-i permite sa accelereze de la 180 pana la 208(cat are in talon) mai repejor ca un logan… Mie unu imi place tuningul realizat de romani…

 89. mircearadu says:

  ma baieti,loganu ,nu zic,e masina buna ,da nu face banii.ptr cine ma intreaba ce fiat am:am un palio de 1.6 101 cp cu 220 la bord.fuge de mananca pamantu` cu toate ca arata ca dracu da nu-i nimic is multumit.nu zic ca am facut o leganza n-am facut-o,m-am facut de ras in fata ei.m-a luat ,de la 185 mi-a fost frica urcase turometru si amlasat-o deja nu se mai comporta bine.poate alta data o sa incerc mai mult.io cu masina mea ma pun cu orce masina fara bmw sau alti monstrii.

 90. behu says:

  cred ca logan-ul este o masina excelenta, cu un pret foarte bun pentru ceea ce ofera. sa nu uitam ca e in primul rand o masina de familie si ca nici o clipa nu a fost conceputa pentru a satisface nevoia de adrenalina a unora. si isi face foarte bine treaba pentru care a fost gandita. pentru utilizare normala de zi cu zi e mai mult decat satisfacatoare. tentativa de tunning e reusita, sa nu uitam ca este totusi un tuning “de serie” si ca au trebuit facute un numar de compromisuri. pentru cei care vor mai mult, sunt convins ca se poate, cu conditia sa dispui de sumele necesare. indiscutabil ca sunt masini second mult mai performante, dar cred ca in clasa ei loganul este cea mai buna alegere. si, cum s-a mai spus de atatea ori, masina noua e masina noua.

 91. ikar says:

  si vrei sa zici,cu 1307 faci un cielo,de nova GT nu ma bag(ai zis ca e umblata la ea)

 92. robert says:

  O sa razi dar si eu am un 1307 cu 1,6l, carburator dublu corp, care fuge de rupe. Iar de Nova GT nu mai vorbesc (da asta e umblat la ea).

 93. ikar says:

  pik-up la 165km/h reali,da ce-i solentza 1.4mpi 75cp,din cate stiu eu 1.6-le de pe pik-up are 68cp sau 72cp+o aerodinamica ce lasa de dorit si o greutate…..La berline cu motor de 1.6 aveau in fisa 146km/h si 143km/h pt 1.4

 94. robert says:

  Pai aia era ca nu prindea Cielo decat vreo 170 km/h reali si pesemne ca si papucu avea si el vreo 165 reali (cred ca era 1,6i.

 95. ikar says:

  cum drak sa vina ma la 200 indicati un pik-up,sa-ti mai dea si flsh-uri pai la el indicati cati erau 220km/h :-))

 96. ikar says:

  ce draq sa vad acolo,vad ca aveai in jur de 4500rpm,kilometrajul nici nu se vede

 97. robert says:

  Cu 1,4l 180 KM reali nu cred asa ceva. Nici Solenza nu lua 180 reali si avea aerodinamica mult mai buna. Ce nu inteleg cei care sustin ca au mers cu 180 si mai aveau pedala, este ca masini mult mai tari decat Logan, in speta Golf IV, la 1,6l si 10l CP, prind 185 Km/h. Iar eu trebuie sa inteleg ca Logan de 1,4l prinde 180 si mai avea pedala. Ceva nu e in regula, cred eu. Repet. Logan 1,4 poate atinge 180 pe ceas dar nu sunt reali. Idem pentru 1,6l. Apropo de ce arata pe bord, in 2000 aveam un Cielo Executive de 90 CP masina de serviciu si mergeam pe Buc-Pitesti cu 200 la ora pe ceas si eram foarte fericit ce masina tare am. Apoi a venit unul din spate cu o Dacie papuc 1307 (avea si niste lazi in spate…) si mi-a dat faruri. Am realizat ce eroare dadea kilometrajul ala. L-am masurat cu radarul de la Arcul de Triumf si la 90 reali, indica 105. Asa ca nu prea avem ce discuta pe subiectul asta.

 98. ikar says:

  mugur inseamna ca nu ai kilometrajul bun,clau mere cu 180km/h cu 1.6-le si-l cerd,dar pe tine cu 1.4-le nu te cred,indiferent de film,si eu pot sa filmez viteza dintr-un 1.6-e si s-o pun pe net,cate rpm aveai?

 99. bomb-oana says:

  Oricum nici unul dintre voi nu poate fi obiectiv cu propria masina. Voi nu faceti decat sa va dati mari fara nici o dovada. Nu-i asa?

 100. mugur69 says:

  pt ikar: bai frate, am incercat sa scot un frame din film in care se vede ( nu prea bine) kilometraju`. Bine poate nu avea 180 reali, da pe bord atata arata.
  http://pg.photos.yahoo.com/ph/ion_d86/album?.dir=/4979 – intra sa vezi. astept comentarii

 101. ikar says:

  **pt mugur69 eu nu cred ca 1.4-le merge la 180,daca da cate rpm aveai,vezi ca te apropii de masini de 90cp(te-ai apropiat serios de 1.6)**mircearadu fiatu tau de 100cp nu are cum sa faca o masina cu 36cp in plus gen legantza,poate ne spusi si ce model din gama fiat…fiat is sax(o albeea cu 1.2 16v 80cp=162km/h,cat 1.4-le de 75cp de pe logan,cum spui tu:”masina straina e masina straina”**clau eu te cred ca ai mers cu 1.6-le la 180km/h,dar nu cu 1.4-le cum zice mugur,cat priveste afirmatia “legantza e varza” logan pe langa legantza nici nu se compara,legantza are piele,ornamente lemn,discuri franare spate la care logan nici nu viseaza,stabilitate,confort**robert pai tu compari o masina de cca 12.000E cu una de cca 8500E,atunci de ce nu compari astra cu octavia II??? si inca ceva robert tu crezi ca mugur69 a mers cu 1.4-le la 180km/h???

 102. CLAU says:

  ROBERT CREZI CA M-AM DUS CU 180KM/ORA CU LOGANU SI AM MAI AVUT PEDALA?

 103. CLAU says:

  HAI ACUM PE BUNE FARA VRAJEALA AM MERS CU LOGANU MEU CU 180KM/ORA DACA NU AS FI SINCER NU AS SCRIE.RASPUNDEMI

 104. robert says:

  Eu nu cred ca Logan este o masina asa de rea cum cred unii. Nu cred nici ca merge mai mult de 180 la ora Dacia Logan. Dupa ce se lasa motorul poti atinge 180 km/h cu ea pe ceas, ceea ce inseamna 173-175 real. Comparatiile sunt destul de aiurea pe aici. Leganza este o masina din alta clasa si oricum este mai performanta decat Logan. Pentru cei care nu stiu povestea Leganza, ei bine, Leganza este un proiect de Jaguar refuzat de cei de la Jaguar si luat de cei de la Daewoo. Poate ca nu era exceptionala pentru standardele Jaguar, dar este cea mai buna masina Daewoo de pana acum. La 190 km/h in Leganza dormi, in timp ce la Logan de la 130 nu iti mai place… Logan se compara cu Cielo, cu Hyundai Accent, Fiat Albea, Renault Clio Symbol, Chevrolet Kalos, etc, nu cu BMW, care e mama masinilor sau cu limuzine ca Leganza. Logan diesel va fi o masina de succes, in functie de pretul la care se va vinde. Problema care ma preocupa la Logan nu este cat prinde la ora, ci dupa cat timp rugineste. Daca peste 6 ani rugineste, atunci Astra second-hand rules; nu dau 8000 de euro pe un computer de bord si sa rugineasca masina sub mine. Apropo, avand de ales intre a-mi lua un Logan cu 8500 euro si o masina straina, evident mai scumpa, am ales un Astra Classic 4 usi 1,7lCDTI la 12000 euro (ABS, Climatronic, 2xairbag, consum 4,5 la suta mediu). Concluzia: Logan este o masina buna, noua, insa pana la Astra mai are drum lung de parcurs.

 105. clau says:

  ce zici robert de la office@turatii.ro poate logan de 1.6 sa mearga cu 180km/ora spuneti si tu parerea acum.

 106. clau says:

  ptr. motanel.Bai frate am un logan de 1.6 m-am dus cu el pe aut. B-CT. cu 180km/ora si inca mai avea pedala asa ca lasa-te bai cu prostiile alea ca “panta era foarte abrupta sau ca nu poate sa mearga mai mult de 170km/ora bai nu sti nimic si apropo nu compara leganza ta din 2002 e expirata (eeeee VARZA).

 107. mirceaRadu says:

  ba ,da nu ma lasa-ti cu loganu vostru.aia-i masina,e varza.io am un fiat de 100 CP si am facur cu ea toate loganurile si toate solentele ,toate cielourile .da ma facut varza o leganza(ata ete)masina straina-i masina straina indiferent ca-i din 98 sau 2002

 108. lazyboy says:

  Sincer mi se pare o idee buna chestia cu tuning-u la Logan.Arata frumos si in varianta de serie sa nu mai zic de cel tunat.Eu zic ca ii un inceput bun pt Dacia si poate mai tarziu vor fi si alte kituri noi…. Inca ceva pt cei care vorbesc fara sa fie informati: fratilor tuning-u asta este unu raportat la calitate-pret adica pentru cei care nu inteleg unul pentru buzunarele romanilor…
  Parerea mea in legatura cu Loganu e urmatoarea: Ce e nou e nou…. (nu masini din 97` sau 2000 is expirate deja)

 109. informatii cfr says:

  Inca un shmen penibil al patronului de la Automondial. Nu face banii nici daca ar face discount de 50 % !!!!!

 110. mugur69 says:

  pt motanel: io am mers cu logan 1.4 180kmh si nu era nici o panta, eram pe buc-cta. am si filmat. asa ca taci din gura si nu mai vb. aiurea.
  ps te-ai intrebat vreo data ca pe staunu pe care stai tu candva fostu proprietar s-a fu**t si de cate ori si-a lasat slobozu prin minutata ta masina de acum. eu unu nu accept ideea sa iei o masina pe care au fu**-o alti inainte.

 111. cristi_an says:

  Domnilorrrr,
  In `89 ne bateam cu pumnul in cap ca nu suntem in stare sa facem ALTA masina,dar ne iubeam ,,copilul“(masina),ca era al(a)nostru.
  Acum al doilea copil, nu-l dorim?
  Fratilor, in loc sa vedem ,,paharul PLIN“ aruncam cu pietre,in romanii
  nostrii care au muncit ptr. ea. LA NOI CA LA NIMENEA !!!

 112. luciano says:

  tuningul la logan este ok nu foarte marfa dar cred ca pe viitor se va vace ceva mai complex cel putin acum lipsec elementele de tuning,volan,scaune si pda care probabil este pe post si de gps nu-si prea are rostu,dar totil e un inceput si sa speram ca vor aparea noi modele tunarite.referitor la comparatii,nu mai comparati bey loganu cu marci sh,iar cind mai comparatii scrieti acolo (io platesc casco 6-700 euro ma costa o reparatie inspemii etc si apoi reveniti la comparatii.

 113. sss says:

  Dacia Logan este o masina foarte buna pentru buzunarul romanului.

 114. sergiu says:

  oameni buni, spatiul asta era pentru mesaje referitoare la tuningul logan, nu pentru exercitii si incercari de extindere a egoului masculin (eu am si fac, eu am fost si am depasit ) lasati laudele de sine ( care stim cum miros )lasati cum merge loganul fata de pajero si bmw din 2002, lasati comparatii cu leganze si cielo, si spuneti ce credeti despre incercarea asta de tuning. pentru ca si eu as scrie aici cum merge un evo 8 fata de logan , dar nu e cazul si locul, nu credeti? sa vedem cine scrie ceva inteligent despre tuning dupa ceea ce am scris eu :)))

 115. ikar says:

  pt gyusepe,s-a mers cu 1.4-le la 165km/h,da omu a vrut sa precizeze,ca a avut o acceleratie mult mai buna buna fata de logan intre 130-160km/h,era si normal 185/nm si 136cp+aerodinamica mult mai buna,normal ca masinile nu se pot compara sunt din clase diferite si 1.6L vs 2.0L…..dar omu a vrut sa le compare din punct de vedere al pretului

 116. ikar says:

  pt gyusepe,s-a mers cu 1.4-le la 165km/h,da omu a vrut sa precizeze,ca a avut o acceleratie mult mai buna buna fata de logan intre 130-160km/h,era si normal 185/nm si 136cp+aerodinamica mult mai buna,normal ca masinile nu se pot compara sunt din clase diferite si 1.6L vs 2.0L…..dar omu a vrut sa le compare din punct de vedere al pretului

 117. gyusepe says:

  pt Motanelul:bine ca nu ai comparat Logan-ul cu un Bugatti Veyron sau cu cine stie ce alta nava spatiala!!!

 118. gyusepe says:

  daca comparati un BMW cu un LOGAN inseamna ca sunteti degeaba si nu stiti mai nimic despre masini!
  pt Motanelul:sa sti cunoscatorule ca s-a mers cu 165 cu un Logan de 1.4

 119. motanelul says:

  ha ha ha auzi bai logan la 200 aoleu ce avea mai motoro de 150 cp ce dracu ii facusesi ahh poate avea 200 pe panta (PANTA FOARTA ABRUPTA FOARTE) la vale si ce vant din spate (si panzele ridicate ) .va zic eu ca mult de 170 nu poate NU poate !!!eu am legantza din 2001 si pe magistrala bucuresti-pitesti la 140-150 faruri din spate de la un logan..il las pe urma franeaza in fata mea (era 1.6),imi dau seama ca avea chef de alergat asa ca ii raspund la provocare …tin sa va anunt ca accelerare 130-160 a loganului e jalnica..ma rog pe la 160 era in spatele meu ,asa ca am accelerat la 180 ramanea in urma rau de tot asa ca nu mai e nevoie sa va zic ca la 190-200 nu se mai vedea in oglinda. ahh era sa uit am dat pe legantza 7mii de euro si e inscrisa prima data in 2002 luna 7 deci e destul de noua .ah si are piele abs clima computer de bord (ma rog mai multe)140 cp care e cu un an mai veche decat un logan si il face si la viteza si la confort si daca tot vrei portbagaj mare are 520 litri !!
  eu zic sa lasati dracu loganu in pace ca nu e masina !!!

 120. lucian says:

  bey!lasati draq comparatiile astea logan v bmw etc,sa-mi zica si mie cineva ce masina iti ie la banii astia (noua) cu aceste dotari si referitori la sh luativa ba voi dalea si cind crapa cite vreo piesa mincati mamaliga (sa amortizati investitia)daca nu va dau un pont luativa abonament la tranvai.si numai coparati voi loganu cu masini din clase superioare sau junghiuri de sh care le-a futu.. nemtii(150 000km+) si las ca le ia fraieri de romini.nu exista inca masina in momentu de fata la banii astia.si daca va place mai mult sh atit va duce capu(guma deja mestecata)loganu e o masina optima optiuni pret calitate,isi merita bani

 121. mircea says:

  De imbracat frumos, se poate imbraca si un Trabant.Este momentul,in sfirsit, ca si noua Dacie sa fie “gatita”, si nu din Obor!Parca noul model(cu toate simpatiile si antipatiile sale, merita o incercare de “joc”.Cumparatorii aleg!Sunt convins ca noii posesori nu au bani pentru un BMW nou.Tot respectul pt. incercare!Transmit respect circotasilor pentru atentia data proiectului!

 122. ikar says:

  pt mugur-nush cati km avea loganu ca nici macar nu ne cunosteam,da motoru la cielo cand il accelerezi face urat,doar la model cum am eu asta in 16v 90cp,la demaraj nush ce sa zic nu fac liniutze(am dat nijte explicatii mai sus),ma mai iau din cand in cand,doar la viteze mari,si la 180 am lasat 1.4-le in spate,cu 1.6 nus nu am facut,oricum cielo este este avantajat de cei 1.39m ai sai(e mai aerodinamic)

 123. Drops^ says:

  Si inca ceva ,ce dreq nu va place la Loganul modificat?? Asa e ca gusturile nu se discuta da` sunteti prea exagerati cu ,critica.

 124. Drops^ says:

  Bah fratilor,mai scutiti-ma dreq cu mashinile voastre,”yo am BMW,YO am Cielo”,avetzi pe dreq.Bai @ndre! tu ce dreq aveai la vectra ala,turboreactoare??Zici ca Loganu e vreo carutza si ai tu vreun Ferrari.Bah oricum,mashina noua e mashina noua frate,ca asa tot romanu si-ar lua masini la mana a doua,ca e sarac,nu??Respect ptr cei ce apreciaza evolutzia marcii Dacia.Sa ma mai scuteasca persoanele care au scris despre Logan ca e praf.Yo am Logan si sunt foarte multumit de el.Si inca ceva se pisha pe Cielo al vostru.

 125. mugur69 says:

  pt ikar:bai omule io iti spun ce s-a intamplat, daca vrei sa ma crezi.asta cu cielo executiv cu care am facut-o in oras e din 2003, ala de pe autostrada n-am cum sa stiu,da io iti spun ca ei si-am dat toata silinta sa ma faca, si inca ceva nu te luat intotdeauna dupa datele producatorului, iar loganurile pe care zici tu ca le-ai facut cati km aveau la bord,io am trecut de 17000 si sa sti ca se simte o diferenta fata de atunci cand aveam 4-5 mii.
  p.s. cand accelerezi un cielo se aude motoru urat, pe cat la logan nu e asa + motorul de renault nu se conpara cu motoru de cielo.

 126. MiSe says:

  O fi ce o fi si asta…dar daca nici la asta nu ii pusca Airbag-ul…ii nasol…eu am avut accident si nu mi`or puscat aibagurile…impact frontal cu un tir…voi ce ziceti?…astea is masini…eu zic ca nu…zic ca is Dacii

 127. rattydj says:

  Am si eu un Renault Clio Symbol I se duce el lejer la 180 kmh da parca nu imi ajunge vreau mai mult si sincer nu prea imi place cum arata i-am pus neshte jante de vre-o 15″ pe 185 dar parca sunt mici si mi-a spus cineva ca pot sa pun si mai mari de vre-o 17… da ma cam indoiesc si dasta ma gande-am cam ce modificari radicale pot sa-i fac si pe unde sa ma duc cu el…

 128. rattydj says:

  Am si eu un Renault Clio Symbol I se duce el lejer la 180 kmh da parca nu imi ajunge vreau mai mult si sincer nu prea imi place cum arata i-am pus neshte jante de vre-o 15″ pe 185 dar parca sunt mici si mi-a spus cineva ca pot sa pun si mai mari de vre-o 17… da ma cam indoiesc si dasta ma gande-am cam ce modificari radicale pot sa-i fac si pe unde sa ma duc cu el…

 129. ikar says:

  pt mugur69 cu 1.4-le nu ai nici o sansa(poate doar la demaraj)la viteze mari prafffff(am 15cp in plus + aerodinamica mult mai buna)dupa tine mugurele de ce solentza 1.4mpi 75cp are 165km/h in fisa si logan 1.4mpi 75cp 162km/h…aerodinamica omule..conteaza mult la viteze…lupta se da intre caii putere si curent.SCUZA-MA CA-TI INTORC VORBA “mai taci dracului din gura cu loganul tau”

 130. ikar says:

  pt Iulian:omule tu te iei dupa viteza care este gradata pe kilometraj,pai Clio Symbol cand a aparut(in 2000) avea motoarele de 1.4L 75cp si 1.4 98cp,conform datelor producator cu motoru`la de 98cp prindea 185km/h,ce-i trebuiau 250km/h era BMW???ca sa fiu si mai clar solentza are 220km/h in bord,date prod-165km/h,logan are ultima gradatie importanta la 200km/h(mai urmeaza o liniuta mica-deci 205km/h)ce inseamna iulian ca 1.6MPi de pe logan fuge mai incet ca 1.4MPI solentza,pt ca are mai putin in bord????

 131. ikar says:

  Cu 1.6 nu m-am dat la ce sa manac kk,cred ca de 165 nu mai trece 1.4le,la 180 ramansese in urma,apropo aveam in jur 4500rpm,nu am facut cursa de la 0-180km/h,ci de la 130-180km/h,nu stiu cum se infige la viteza mica eu spun cum mergea loganu la peste 130(mai precis 130-155km/h cat am stat in spatele lui pana au fost depasite masinile de pe dreapta,conform datelor producator cileo executive 1.5 16v 90cp 0-100km/h 12.3s,1.5 8v(asta euro 3) 0-100km/h 12.8s,iar logan 1.4 13s,parerea mea lasand datele prod: cuplu la logan 1.4 e 114Nm la aprox 3000rpm si are 960kg,la cielo 1.5 16v 128Nm la aprox 4000rpm si 1088kg,cred(mai mult ca sigur) ca la viteze mici cielo treb turat ca lumea pt a obtine performante,ptr ca are cuplu max la 4mii si o greutate mai mare cu 120kg,fata de logan care obt cuplu max la 3mii,dar la viteze mari 1.4-le e dezavantajat de cei 75cp si aerodinamica varza 1.55m(h) fata de 1.39(valabil si pt 1.6MPI…ceea ce pot sa va mai spun,kilometraju nu-i bulit,exista viteza reala si viteza indicata,in celebra revista A.M.S dau un ex la un mondeo cand in bord iti indica 130km/h el are 121km/h reali,la 90km/h indicati reali sunt 87km/h,abaterea kilometrajului crescand in raport cu viteza,osciland de la o masina la alta,deci la 180km/h indicati banuiesc ca aveam 167-169 reali(pan la 171km/h cei oferiti de prod mai erau)in concluzie un cielo la 180-182 trebuie sa credem ca nu are kilometraju bulit,da un logan la 200…..

 132. Bogdan says:

  Logan-ul AM e un Logan “machiat”, fara performantze deosebite, dar cu un aspect relativ repet ..RELATIV placut…care va prinde pe piata romaneasca unde tinerii au parinti care au mucnit 15 ani ca sa faca banii astia si unde lipseste simtul estetic…o masina pentru taranoi “scoliti” in ale masinilor peste noapte…

 133. @ndre! says:

  Mai,nu stiu ce sa zic.Eu am un Opel Vectra 2.2dTI si am vrut sa vad ce poate face un Logan 1.6mPi.Am stat in spatele lui pana a ajuns ce bordul meu arata 170,iar cand am vazut ce fum negru iese din spatele Logan-ului…am calcat-o si am lasat-o in urma de nu se mai vedea.Dar sa mai ajunga si el la 200.I M P O S I B I L!!!Si referitor la Cielo:eram intr-un Logan de 1.6 al unui prieten si am facut o intrecere cu un alt amic…Knd kilometrajul arata aprox 170 din spate a venit puternic Cielo,care era de prin `97…Prin concuzie Logan-ul nu merita atatea laude.Este “limuzina saracului!”

 134. creasta says:

  Dacia tot Dacie ramane indiferent cat de modificata ar fi. Romanul oricum sufera d grandomanie si prostie si o cumpara indiferent daca e “tunata” sau nu.

 135. miron says:

  ia-ti “desel” daca vrei tu. daca zici ca e super, inseamna ca n-ai mers prea mult si cu alte masini in afara de dacia. eu personal n-am nimic cu dacia logan, mi se pare o masina reusita, a carei imagine e serios sifonata de tentative din diverse surse de a o transforma in ceea ce nu este, o masina sport. adica, daca a fost construita sa care cartofi in portbagaj si pe mama soacra pe bancheta din spate, lasati-o fratilor asa, n-o mai tot preparati, ca nu faceti masina sport din ea cat e haul. si nu stiu cum puteti s-o comparati cu mitsubishi pajero si bmw 525. bmw-u are cu mult peste o tona jumate, pajero la fel, i dau fum la logan din toate partile si voi va tineti de comparatii cu “l-am facut pe ala cu 5 metri” , “mai aveam pedala”… lasati-o acolo unde e, putin mai jos de renault clio, ca acolo e locul ei. oricum dieselul de la logan o sa fie o panarama pe care nu-l mai cumpara nimeni in vest de vreo 3 ani.

 136. johnny_b says:

  mama cate se zic aici despre Logan…ce aveti fratilor cu el ? mai bine de atat nu cred ca vor face romani nostri….aaa si inca ceva…eu astept sa iasa desel si imi iau unul ca am mers cu unul pe pe benzina si este super asa ca imi iau desel 🙂 si pe urma mi-o prepar eu 😀

 137. Iulian says:

  Deci:pt fani Cielo,lasati-o moale ca nu prinde 180,are pe bord 200 doar pt o acuratete mai buna a vitezi,(ca toate masinile de altfel,si loganu parca are 220,nustu sigur).
  Pt fani BMW,si io sunt fan infocat,dar cine are bani isi ia BMW,cine nu logan ca e o masina buna.Si ca o comparatie BMW 525d prinde suta in 9,5 iar loganu in 11,5… trage-ti si voi concluzia.

 138. robert says:

  Nici eu nu cred ca sare Cielo de 180 (am avut un Executive masina de serviciu si arata si 200 pe kilometraj dar nu avea mai mult de 175).

 139. mugur69 says:

  bai mai taci dracu cu cielo tau, am facut eu cosie cu unu pe autostrada buc-cta si n-a avut nici o sansa, il lasam sa intre in depasire,calcam pedala s-il lasam in spate. Si prin oras m-am luat cu un prieten la cosie ( tot cu cielo executive) si l-am facut varza, si io am 1.4, si inca ceva daca cielo mai avea pedala la 180kmh inseamna ca ai kilometraju bulit rau.

 140. mugur69 says:

  bai mai taci dracu cu cielo tau, am facut eu cosie cu unu pe autostrada buc-cta si n-a avut nici o sansa, il lasam sa intre in depasire,calcam pedala s-il lasam in spate. Si prin oras m-am luat cu un prieten la cosie ( tot cu cielo executive) si l-am facut varza, si io am 1.4, si inca ceva daca cielo mai avea pedala la 180kmh inseamna ca ai kilometraju bulit rau.

 141. ikar says:

  m-am dat cu un Logan 1.4mpi cu cielo al meu pe bucuresti-alexandria(la iesirea din alexandria);l-am lasat sa ma depaseasca,apoi am calcat eu cielo,la 160-165km/h a cedat,i-am dat 180km/h(la cielo si mai aveam pedala),asa ca nu vad 1.6-le sa mearga mai sus de 180km/h

 142. miron says:

  Ce e mãi reusit la Logan si mai ales la varianta asta? Cã se vinde in draci? Haida de… Asa se vinde si marijuana, la colt de strada. Daca-i pui amortizoare sport, 2-3 abtibilduri, o modificare de management al injectiei credeti ca se face masina sport? Pacat de casetofonu` ala Becker, ar fi trait mult mai bine intr-un mertzan din `83 toamna decat intr-un Renault de mana a doua. Pentru ca pana la urma asta este si asta va ramane Dacia Logan, indiferent cate “premii” o sa castige, indiferent ce tentative de tuning se fac. Si uitati-va cine a sponsorizat “tuningu`”.
  Si daca ma uit mai bine, tuningul consta in niste balonase de sapun, cum ar fi “o alarma auto cu pager grafic si pictograme pentru determinarea tipului de eveniment si starii autovehiculului aflat in parcare.” Dar cea mai tare faza e aia cu “educarea clientelei interesate de tuning pentru automobilele Dacia”. Tuning inseamna mi se pare o modificare in bine a performantelor masinii si o personalizare a look-ului exterior si interior, nu brizbizuri si fustite de serie. Cand o sa ajunga si dacia sa faca ceva in genul skodei fabia, jos palaria, pana atunci ciocu` mai mic la aia care se tin dupa pajero la 200 la ora cu mpi de 1.6. Chiar il invit pe domnul marius cel cu sange de schumacher la o autostrada bucuresti-pitesti, eu aduc pajero 2.5 td, sa vedem daca se tine de mine, sau o sa aiba probleme sa-mi vada spatele din cauza fumului de diesel(deh, a mea e mai veche, nu e masina noua si performanta ca loganu`). Mai lasati disperarea cu “in sfarsit au facut si romanii ceva bun” si analizati lucrurile la rece, nu va mai amagiti ca francezii au vrut sa ne faca o surpriza si au ascuns sub carcasa asta de testoasa pe speedy gonzales.

 143. marinel says:

  Pentru toti cei ce nu le place dacia logan si in general dacia retine-ti.In romania poti sa ai ferari, bmv,mercedes ca tot “roman” esti,cind gasesti o groapa pe strada si ramai cu roata de la bmv in ea tot “roman” esti,si inca ceva foarte important cind acesti bolizi al carui proprietar esti au o defectiune si te prezinti la reprezentanta tot ca un “ROMAN” esti tratat.Scuze poate cineva se simpte deranjat.

 144. victor says:

  PENTRU KLAUS

  “Bineinteles ca nu putea fi vorba de un element pur decorativ, ci tehnic functional, astfel incit, la iesirea din toba de esapament evacuarea se ramifica.”
  citat din articol. apropo la oamenii care vorbesc fara sa se documenteze

 145. Vlad says:

  Nota 10 dan pentru afirmatia “Important este ceea ce te face fericit”. Din pacate noi inca mai dam cu pietre in pomul care face fructe. Nu inteleg de ce este atat de criticata aceasta masina cand vanzarile la Logan pun mair probleme celorlalte firme importatoare de masini din Romania. Si cel mai important este ca ca aceasta masina chiar este reusita. Despre modelul tunat ce sa mai vorbim.

 146. dan says:

  Nice car! Pentru un om care cistiga bani romanesti, Dacia asta poate fi masina visurilor, asa cum semi-cursiera ruseasca era bicicleta din visul copilariei mele… Important este ceea ce te face fericit! Se pare ca masina asta ar face pe multi romani fericiti…

 147. sergiu says:

  robert, multumesc pt informatie. ai observat ca in zilele astea e f valabila legea aceea a lui murphy care spune ca atunci cind un om de stiinta demonstreaza ceva apar in jurul lui 10 prosti ( sau neinitiati in domeniu ) care sustin contrariul? exact asa e si cu loganul: se cumpara in draci masina asta si cu toate astea inca sint oameni care sustin ca masina e de kk. si este de kk daca o comparati cu un bmw 5 din 2000.asa ca celor care compara si critica (si nici macar constructiv, ci numai de “amorul artei”)le spun sa compare loganul cu modele concurente nu cu masini din clase net superioare, si sa critice masina abia dupa ce au condus-o citeva sute de km.

 148. robert says:

  Aici va puteti interesa de piese: magazin@heba.ro

 149. flobaek says:

  ma nu stiu ce sa zic de toti cei care iau in deradere o dacie Logan bine ca am mai facut si noi ceva bun. Asa e romanul tre sa comenteze si el Eu unu vreau sa vad modificarile aduse de Elia la Logan

 150. Adrian says:

  bey masina e tare dar vreau si eu nijte adrese de mail unde pot gasi piese asa klumea pt loganul meu cu tot cu preturi a… si datimi un mail va rog dak stiti asa ceva va multzumesc mult…….

 151. sergiu says:

  robert, cum pot sa iau legatura cu cei care comercializeaza piesele respective ? o adresa de mail sau un nr de telefon? multumesc anticipat

 152. Vlad says:

  Pentru cei care cred ca cea ce-a doua toba este falsa le pot spune ca se insala amarnic. Este functionala. Din pacate in poza facuta pe sub masina nu se vede foarte bine acest lucru. Eu pot sa va spun acest lucru cu siguranta pentru ca am vazut-o in realitate, si am si discutat cu redactorul sef la revistei care a realizat acest proiect. In ceea ce priveste disponibilitatea componentelor in mod separat, pentru a putea fi achizitionate de catre orice doritor, va pot spun ca ele se gasesc de vanzare. Din pacate nu va pot da prea multe detalii pentru ca nici eu nu stiu exact unde se gasesc toate acestea. Insa va puteti interesa.
  Si cea de-a treia observatie PDA-ul care este pe bord are rol de sistem de navigatie si nu de telefon cum s-a spus mai sus.

 153. turku says:

  Marfa!! Tuning cu gust

 154. Gusti says:

  ma da ii dacie ce vreti ? Luati-va BMW si gata nu mai tot sariti atata cu gura , si inca ceva un bmw il iei la 200.000 de km pe cand asta o iei noua 😀 si conteaza parearea mea

 155. Cobay says:

  Mai lasati-ma cu dacia asta k e de kkt!DACIA=Daca Ai Cap I-ati Alta!!!Bagati-va mintile in cap!NU merita banii fratzilor!!!!!!!!!

 156. Calimero says:

  eu nu stiu de ce vorbesc nestiutorii si gastele alea cu BMW-ul lor cu tot.lasati sa vorbeasca pe aceeia care au condus un Logan si care au unu.Sau voi sunteti ca vulpea care nu ajunge la struguri si zice ca sunt acri.

 157. Dany says:

  marfa dar scump
  La banii astia iti iei BMW:D

 158. ionut_marius says:

  si inca ceva te tineai dupa el,dar nu ai reusit sa-l depasesti…date trhnice la pajero 3.2D 165cp 170km/h 13.8s(0-100km/h),logan 1.6L 90cp 175km/h 11.5s(0-100km/h)

 159. ionut_marius says:

  ba marius ai kilometraju defect 200km/h cu loganul,nici pajero nu merge cu 200km/h hahahahah,apropos cate turatii aveai 6500rpm?hahahahah,uite fi antena un pajero cu motor de 3.2D(cel mai mare motor) in fisa lui tehnica scrie 170km/h,dar daca era 2.5D??…cu motoru asta de 130cp cred ca iei 250km/h limitati electronic hahahaha

 160. dan says:

  mai bine nu va luati nici o dacie pt ca tot dacie ramane chiar daca este tunata

 161. marius says:

  ma baietzi…masina varza nevarza, nu stiu sa zic eu da` m-am tinut cu loganu` de 1.6 dupa un pajero; aveam 200… asha ca ciocu mic asta cu masini mai veki de 3 ani sau sub 1.5 l!!! got it

 162. robert says:

  S-a plecat de la o varianta de baza prea saraca si apoi s-au pus echipamente de top ce nu isi aveau rostul.

 163. Andrey says:

  Bai frate,dar voi astia care tot vb loganu de rau ce masini aveti? Cumva taticul vostru e Jiji Becali si va plimba cu Maybach-ul?
  Mai dati-va coaie la balamuc si daca nu va place nu va luati nu mai ne inebuniti pe noi astia nationalisti, care apreciem si ceea ce face romanu, cu masinile voastre facute acum 6-20 ani!

 164. Dani says:

  Da,merge,e subtil tunningul,ok.Pentru ceilalti:daca vreti o Dacie ca un BMW luati-va BMW,trebuie sa ramana Dacie ca doar asta e nu?Tot respectul pentru BMW sunt si eu fan, dar Dacia tot Dacie trebuie sa ramana.

 165. baiatu cu fiatu says:

  Parerea mea…
  1. Ipaq – ul ala pus pe post de tel mobil cade ca nuca-n perete…
  2. Da, a 2-a toba e tziganeaska…
  3. Impresia estetica, vazand mashina din spate, e varza – stopuri rosii, sigla Dacia albastra si un ditamai S roshu…
  4. jante prea joase pentru look-ul mashinii; parca-i o scroafa gestanta; scuze ca jignesc specia porcina!
  Concluzia mea – 2 lei si-un leu, atat tuningul cat si mashina! No offense, Robert…

 166. Silviu says:

  In primul rand asta e masina noua.

  In al doilea rand bmw-ul pe care il iei tu pana in 10 mii nu are nici unul din optionalele astea pe care nu le gasesti pe toate la multe masini chiar peste 20 mii euro

  In al treilea rand gandeste-te la modificarile astea aplicate unui Logan cu motor 1.6 16v care mai are din fabrica si ABS, servo, 2 airbaguri si geamuri electrice => o masina noua cu 130CP FULL Options cu pret pana in 12000 euro.

 167. ba says:

  CE I CU SUPOZITORUL ISTA

 168. catalinbotezan says:

  sincer,orice ai face la un Logan tot dacie e….adica o masina non-valoare!

 169. mihhaitza says:

  acum sincer, cine si-arcumpara o caruta de genul asta si nu un BMW sera 5 din 1999-2000. La cat ajunge aceasta masina daca-i pot spune asa, nu se merita sa iei un s-LOGAN

 170. Radu says:

  Un rezultat echilibrat. Interesat ar fi daca si cat de repede vor fi puse in comercializare solutiile adoptate, in mod separat, in functie de peferintele si bugetul posesorilor.

 171. liviu says:

  l-am vazut gata… nu e volan sport :))

 172. liviu says:

  am vazut volanul sport? Dar de ce nu e pus in masina?

 173. robert says:

  Νu cred ca e falsa a doua gura de esapament. Poate ma insel…

 174. klaus says:

  Proiectul arata bine, in special realizarile din fibra (bare, eleron, praguri), dar e de tot rasul a doua “teava de esapament”, care este falsa…

 175. robert says:

  Se pare ca in jur de 3500 de euro…

 176. Devil says:

  Bine ok ! Da cat face toata afacerea asta ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Privacy Preference Center

Marketing

1 - Registers a unique ID on mobile devices to enable tracking based on geographical GPS location. 2 - Used by Facebook to register impressions on pages with the Facebook login button. 3 - Tries to estimate the users bandwidth on pages with integrated YouTube videos. 4 - Registers a unique ID to keep statistics of what videos from YouTube the user has seen. 5 - used by AdUnity.com for ad serving purposes, 6 - used by AdUnity.com for ad serving purposes, 7 - used by AdUnity.com for ad serving purposes, 8 - used by AdUnity.com for ad serving purposes

1 - GPS (Youtube.com), 2 - Impression (Facebook.com), 3 - Visitor Info Live (Youtube.com), 4 - YSC (Youtube.com), 5 - auguid (AdUnity.com), 6 - x0.gif (AdUnity.com), 7 - x1daid (AdUnity.com), 8 - x1guid (AdUnity.com)

GDPR

1 - only to comply with GDPR requests, 2 - only to comply with GDPR requests.

1 - GDPR allowed cookies (Turatii.ro), 2 - GDPR consent types (Turatii.ro)

Traffic

1 - Visitor statistics, 2 - Visitor statistics for ranking site in auto category, 3 - Visitor statistics

1 - trafic_h (Trafic.ro), 2 - trafic ranking (Trafic.ro), 3 - trafic_v (Trafic.ro)