Rovinieta 2007

Pentru automobilistii ce nu au cumparat inca rovinieta pe 2007, iata cateva date ce pot fi folositoare, pentru achizitionarea rovinietei de la oficiile CN Posta Romana. Pentru eliberarea rovinietei anuale care atesta achitarea tarifului de utilizare numai de catre utilizatorii romani, integral (tarif valabil 12 luni) sau esalonat, in 4 rate trimestriale (cu exceptia autoturismelor), utilizatorii trebuie sa prezinte, la ghiseul postal abilitat, urmatoarele documente:

Utilizatori romani, persoane fizice:
* certificat de inmatriculare sau carte de identitate a vehiculului in original sau copie, dupa caz;
* documente vamale pentru vehiculele inmatriculate temporar;
* buletin sau carte de identitate a platitorului pentru intocmirea documentului care atesta plata tarifului

Utilizatori romani, persoane juridice:
* certificat de inmatriculare sau carte de identitate a vehiculului in original sau copie, dupa caz;
* certificat de inregistrare la Registrul comertului, certificat de inscriere si cod fiscal pentru asociatii si fundatii, original sau copie, dupa caz;
* documente vamale pentru vehiculele inmatriculate temporar;
* buletin sau carte de identitate a platitorului pentru intocmirea facturii

Specific platii esalonate, este ca la solicitarea acestui mod de plata, se completeaza documente specifice, contract cadru si anexe la acesta (in 3 exemplare), respectiv:

– Plata esalonata se va face doar la oficiul postal la care s-a incheiat contractul.

– Clientii care vor achita integral tariful de utilizare a drumurilor nationale vor primi pe langa documentul care atesta plata tarifului, urmatoarele:

Pentru plata integrala – o rovinieta-ecuson sau o rovinieta autocolant model vechi, precum si:
– chitanta 14-4-1 (in cazul achitarii tarifului integral, cu numerar, de catre persoane fizice);
– dupa caz, exemplarul 1 al facturii fiscale si anexa la aceasta;

Pentru plata esalonata (in 4 rate) – o rovinieta-ecuson impreuna cu rovinieta-talon sau o rovinieta autocolant model vechi (daca aceasta se mai afla in stocul oficiului postal) precum si:
– exemplarul 1 al contractului si anexele la acesta;
– exemplarul 1 al facturii, impreuna cu un exemplar din anexa la factura;
– chitanta 14-4-1, in cazul achitarii cu numerar.

Clientii care au achitat tariful de utilizare esalonat si au primit rovinieta-ecuson impreuna cu rovinieta-talon, au obligatia ca, la plata urmatoarelor rate, sa prezinte rovinieta-talon pentru a se completa treptat rubricile aferente platilor efectuate. Clientii, titulari ai contractelor pentru achitarea ESALONATA in 4 rate trimestriale pot solicita, in anumite conditii, rezilierea acestora, prin acte aditionale.

In cazul in care solicitarea de reziliere intervine in interiorul termenului de valabilitate al rovinietei, beneficiarul poate solicita de la unitatile teritoriale ale AND (Directiile Regionale de Drumuri si Poduri) restituirea contravalorii T.U.R.D.N. pentru perioada de neutilizare a autovehiculului.

In cazul platii prin TERT (clienti care se prezinta la ghiseu si doresc sa achite tariful de utilizare pentru alte persoane), eliberarea rovinietelor se efectueaza NUMAI in baza prezentarii certificatului de inmatriculare SAU a cartii de identitate a vehiculului.

In cazul in care vehiculul circula pe baza de Autorizatie de circulatie provizorie emisa de organele abilitate, NU se mai incaseaza tarifului de utilizare, tarif care este obligatoriu doar pentru vehiculele inmatriculate definit sau temporar.

Achitarea tarifului de utilizare pentru vehiculele achizitionate in sistem leasing sau vehiculele inchiriate, se poate face de catre locatar/chirias, in baza unui mandat eliberat de societatea de leasing (locatorul) sau de proprietar, intrucat, responsabilitatea achitarii tarifului de utilizare revine detinatorului vehiculului si nu utilizatorului acestuia.

Achitarea tarifului de utilizare pentru AUTOTURISME se face numai cu plata integrala.

Informatii practice

* Tarife utilizare in lei si Euro pentru plata integrala

* Tarife utilizare in lei si Euro pentru plata esalonata

* Lista Oficii Postale de unde se pot achizitiona roviniete

* Codificarea gradului de poluare din certificatul de inmatriculare al vehiculului sau din cartea de identitate

* Informatii complete despre rovinieta 2007 pe site-ul CN Posta Romana

No Responses

  1. lucia says:

    oare daca am contract si platesc indifernt daca circul pentru tot anul mai are dreptul S.N.D sa ma amendeze , daca am intarziat cu plta? Oricum sunt obligata sa platesc si penalizari de intarziere. Sunt persoana juridica .

  2. marius says:

    de ce trebuie sa platesc pt. un an daca parasesc “muncipiu” de tri ori cate o saptamana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.