Practic, simplu si… de efect

Stati la semafor sau in trafic avand langa dvs. o geanta? Ati uitat pe bancheta un obiect aparent valoros, un pachet sau casca de la telefonul mobil? Conduceti cumva o masina sport sau una foarte scumpa? Daca ati raspuns cu da la una sau mai multe din aceste intrebari va aflati intr-una din situatiile care cresc riscul de a deveni victima unui furt sau a unei talharii. Specialistii de la Expert Detailing s-au confruntat de multe ori cu rezultatele diverselor situatii de acest gen.

“Pentru a te putea proteja de astfel de evenimente nedorite trebuie in primul rand sa intelegi imprejurarile in care ele se produc. Spargerea geamului de catre infractori este de obicei o actiune neplanificata. Hotul sau talharul observa o oportunitate si actioneaza imediat.

Cel mai adesea victimele sunt femei pentru ca sansa ca ele sa alerge dupa un talhar sau sa se lupte cu el sunt foarte mici. Avand in vedere insa ca nu isi pot alege momentul zilei sau locul unde sa actioneze, hotii incearca spargerea si fug in cateva secunde fie ca au reusit sa fure sau nu obiectul dorit.

Atunci cand masina este parcata, alarma nu te poate ajuta prea mult deoarece hotul termina de operat si fuge in cateva secunde de la declansarea sirenei ca urmare a spargerii geamului. In cazul talhariilor la semafor, socul provocat de spargerea geamului iti intarzie reactiile iar infractorul iti poate fura geanta de pe bancheta chiar inainte sa apuci sa intinzi mana ca sa o retii, existand in plus si riscul de a te rani in cioburi.

In ambele situatii, infractorul isi poate permite de obicei doar cateva secunde inainte de a atrage atentia asupra lui si se bazeaza pe rapiditate si pe elementul surpriza.”

Geamurile fumurii aduc multe avantaje

Folia de protectie auto speciala, transparenta sau fumurie, aplicata la interiorul geamului, previne spargerea sa pana la zeci de secunde. Daca sunteti in masina, aveti timp sa reactionati si sa parasiti zona sau sa va protejezi bunurile valoroase. Disparand elementul supriza oricum este foarte probabil ca talharul va renunta dupa prima incercare deoarece esti deja in alerta si poti lua masuri de protectie sau poti alerta autoritatile.

Daca masina este parcata si geamul protejat este lovit sunt sanse mari sa porneasca alarma inainte ca hotul sa poata obtine acces in interior. Pornirea alarmei creste probabilitatea ca hotul sa fie observat de persoanele din zona si descurajeaza continuarea incercarilor sale de spargere a geamului.

In cazul in care aplici folie fumurie pe geamurile laterale si luneta aceasta scade vizibilitatea din exteriorul masinii. Se reduce astfel sansa ca eventualele obiecte lasate in masina sa atraga atentia trecatorilor, scazand in consecinta si riscul de a deveni victima unei tentative de furt sau talharie.

Repararea parbrizului economiseste timp si bani

In conditiile starii drumurilor de azi, accidentarea parbrizelor in trafic se poate intampla oricui. Circulatia pe drumurile publice cu parbrizul deteriorat poate conduce la accidente datorita vizibilitatii scazute si in plus iti poate aduce amenzi din partea organelor de control al traficului. De aceea, daca aveti parbrizul lovit sau fisurat, va recomandam sa mergeti cat mai repede la unul din centrele care ofera servicii pentru parbrize.

Este important ca reparatia sa fie efectuata cat mai curand, deoarece vibratiile din timpul mersului conduc de obicei la agravarea fisurii si pot avea ca rezultat deteriorarea iremediabila a parbrizului, devenind obligatorie inlocuirea acestuia.

Tehnic, repararea parbrizului se va face prin vidarea sparturii (extragerea aerului din spartura) si injectarea unei rasini speciale in spatiul gol ramas. Vidarea are ca efect aspirarea totala a rasinii astfel incat fisura este complet umpluta. Datorita faptului ca rasina si geamul au acelasi grad de transparenta reparatia este foarte putin vizibila, chiar si de la mica distanta.

Sistemul permite repararea sparturilor, de tip “stea”, “semiluna” sau a celor care sunt o combinatie a acestor tipuri precum si a fisurilor de pana la 10 cm. Durata unei reparatii este de doar 30 de minute si puteti pleca imediat, nefiind necesara imobilizarea masinii.

E mai bine sa previi furtul oglinzii decat sa alergi dupa despagubire

Daca ati avut ghinionul sa vi se fure oglinzile masinii stiti cata bataie de cap presupune rezolvarea daunei. Trebuie mers la politie, la service, la asigurator, se asteapta 30 de zile a doua dovada de la politie, se merge inapoi la asigurator, se asteapta primirea despagubirii si, cel mai rau, masina nu are oglinzi pana cand acestea sunt disponibile la service…

Iar daca se fura masina bataia de cap creste si mai mult… Acum exista insa sisteme ingenioase, simple si eficiente care reduc atractivitatea masinii pentru hoti: marcarea antifurt a oglinzii sau a altor elemente componente. Inseamna inscriptionarea tuturor geamurilor şi a oglinzilor retrovizoare cu numarul de identificare al automobilului (prin matuire selectiva).

Acest sistem de securitate foloseste ideea ca “hotul nu fura masina sau oglinzile care nu se pot vinde” si provine din S.U.A., unde statisticile au demonstrat scaderea spectaculoasa a furturilor de masini marcate astfel. Sansele ca un hot sa fure o oglinda marcata sunt mai mici pentru ca valorificarea ei este dificila.

In cazul furtului intregului autoturism, costul si efortul inlocuirii tuturor geamurilor marcate este semnificativ si de asemenea de natura sa descurajeze hotii. Aplicarea marcajului pe oglinzi si pe toate geamurile dureaza doar 30 de minute.

0 thoughts on “Practic, simplu si… de efect

  1. mihai

    eu am pe fata folie incolora si pe spate cam 20%. nu am probleme nici ziua nici noaptea

  2. alex

    chestia cu gemurile e super buna…eu as vrea sami pun k imi place cum arata din exterior..dar ma intreb….Nu da senzatia in masina k mereu e noapte????reduce vizibilitatea mult??;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.