Mercedes romanesc…

Cum te simti oare ca proprietar de Mercedes nout, de sub un an de zile, pret de catalog in jurul a 80 000 euro, cand mergi la dealerul din Capitala si vrei sa iti cumperi pneuri? Care sa fie noi, evident, de acelasi tip cu cele pe care le ai deja pe masina?

Nu conteaza prea mult de ce vrei sa le schimbi, poate s-au tocit, poate sunt uzate asimetric, vrei sa le vinzi pe cele vechi… Chiar nu are importanta! Esti proprietar de Mercedes si vrei pneuri noi!

Sigur, in orice tara bananiera poti gasi pneurile la reprezentanta Mercedes, insa, intrucat la noi nu se cultiva tipul asta de arbori, rezulta ca nici pneurile nu se gasesc. Sigur, nu e imposibila o astfel de situatie, fiind o masina destul de scumpa, ca dealerul sa nu aiba aceste pneuri in stoc.

Cu toate acestea, un Mercedes clasa E nu mai e de mult un automobil exorbitant, numarul de exemplare “autohtone” fiind cu siguranta foarte mare. Cum e posibil atunci, ca la Mercedes, in Romania, sa nu poti cumpara pneuri pentru un automobil Mercedes?

Iata ca se poate, raspunsul fiind stupefiant: “platiti jumatate din suma avans si vi le aducem in maxim o luna de zile”. Pretul nici nu mai are importanta. Adica o luna Mercedesul sta pe tusa pana vin pneurile? Vreti banii in avans ca sa comandati pneuri pentru masinile pe care le vindeti?!? Pe ce lume traiti domnilor?

Orice dealer mai rasarit de pneuri poate aduce gume de Bentley sau Maybach in maxim o saptamana, nemaivorbind de faptul ca cele de clasa E zac prafuite pe rafturi, iar Mercedes “de Romania” vrea avans jumate din bani si aduce comanda dupa o luna? Pentru patru cauciucuri? N-ati auzit de stoc de piese de schimb? Oops, mea culpa, probabil pneurile nu sunt piese…

No Responses

  1. liviu says:

    In tara asta de rahat, doar tziganu e imparat ( in mercedes, normal).

  2. Lou says:

    M-ar mira sa aiba filtre de ulei. LA Nissan cel putin e clar ca un schimb de ulei+filtru dureaza minim o saptamina pina le vine filtru. Filtru care poate fi gasit la aproape orice magazin de piese auto. Tara pulii. Ce sa ne miram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.