Revine Opel Corsa GSi

Tematica noului model Opel Corsa GSi este „mai multa substanta decat spectacol”. In contrast cu modelul Opel Corsa OPC, noul GSi radiaza un aer sportiv subtil, punand mai putin accent pe nivelul ridicat de performanta si urmeaza sa fie prezentat in cadrul Salonului Auto din Barcelona (perioada de desfasurare 7 – 17 iunie 2007).

Puternicul motor turbo ECOTEC de 1,6 litri din dotarea GSi genereaza 110kw/150 CP la 5000 rpm, clasand acest nou model sport intre modelul Corsa 1.7 CDTI (125 CP) si modelul de inalta performanta Corsa OPC (192).

„Ne bucuram ca putem prezenta un alt model bazat pe mostenirea legendarului concept GSi. Admiratorii autovehiculelor Opel stiu exact ce reprezinta cele trei litere GSi: distractie din plin, un raport bun cost-calitate si zero compromisuri in condusul de zi cu zi, indiferent de conditiile de trafic”, a precizat Alain Visser, Director Executiv, European Marketing Opel.

„ Corsa Gsi combina calitati precum dimensiunile compacte cu un nivel impresionant de performanta indiferent de turatia motorului, calitate ce situeaza acest model intr-o clasa superioara de autoturisme”.

Aplicarea conceptului GSi la linia Corsa mareste aceasta gama, care cuprinde acum cinci variante cu alimentare pe benzina si trei variante diesel cu un grafic de performanta ce variaza intre 60 si 192 CP. Din octombrie 2006, cand a avut loc lansarea celei de a patra generatii, noul model Corsa a fost vandut in peste 320,000 de unitati in Europa.

Cumparatorii modelului Corsa GSi au de ales intre variantele cu trei si cinci usi. Prevazut cu un motor turbo pe benzina de 1,6 l, noul Corsa atinge o viteza maxima de 210km/h si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 8,1 secunde. Sistemul de servodirectie asistata electronic (EPS) cu un nivel de asistenta progresiv variabil si sasiul sport coborat (fata: 18 mm, spate: 15 mm), prevazut in dotarea standard cu sistem ESP, asigura un nivel ridicat de agilitate in timpul condusului.

Designul Corsa GSi este de asemenea atletic, beneficiind de modificari la exterior cum ar fi extensii spoiler fata si spate, spoiler acoperis, pragurile laterale, teava de esapament cromata cu aspect sport si jantele din aliaj de 17 inch. Ambianta dinamica din interior este pusa in evidenta de scaunele sport confortabile, cu capitonaj in gri inchis/rosu si sustinere laterala, de volanul capitonat cu piele si insertii de culoare rosie, de centurile de siguranta de asemenea de culoare rosie si de pedalele din aliaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.