Mondeo de 5 stele!

Noul Ford Mondeo a obtinut un punctaj de 5 stele pentru protectia pasagerilor adulti in cea mai recenta serie de teste Euro NCAP. Rezultatul testului pentru Mondeo a fost unul dintre cele mai bune 10 inregistrate in cadrul apreciatelor evaluari independente ale testelor de coliziune.

Mondeo se alatura celorlalte trei modele Ford – Focus, Galaxy si S-MAX – din lista celor mai bine clasate modele la testele Euro NCAP, consolidand pozitia Ford Europa, de constructor cu cele mai multe vehicule situate intre primele 10 in ceea ce priveste protectia pasagerilor adulti.

Mondeo a acumulat 35 de puncte la protectia pasagerilor adulti pentru a obtine punctajul de 5 stele, adica punctajul maxim acordat de Euro NCAP. De asemenea, Mondeo a obtinut un punctaj foarte bun, de 4 stele, pentru protectia pasagerilor copii si i-au fost atribuite doua stele pentru protectia pietonilor.

“Cu fiecare nou model, tintim sa atingem noi performante de siguranta exceptionale. Acest punctaj recent de 5 stele Euro NCAP pentru noul Mondeo este o noua confirmare a abordarii noastre de tip holistic a proiectarii masurilor de siguranta pentru vehiculele Ford, precum si forta Sistemului Ford de Protectie Inteligenta“, a afirmat domnul Gisbert Gaeb, manager pentru siguranta vehiculelor, Ford Europa.

„Aceasta distinctie subliniaza ca munca pe care o dedicam optimizarii sigurantei vehiculelor Ford isi demonstreaza cu adevarat rezultatele acolo unde conteaza, intr-o masina de familie ca Mondeo, cu o protectie semnificativa atat pentru adulti cat si pentru copii deopotriva“.

O abordare fara compromisuri
Succesiunea de rezultate de 5 stele obtinute de Ford la testele Euro NCAP reflecta o abordare sustinuta, holistica, fata de proiectarea sistemelor de siguranta.

Aceasta abordare fara compromisuri incepe de la o structura robusta si protectoare a caroseriei care protejeaza pasagerii in caz de coliziune, si este completata de un set de tehnologii de siguranta activa, care ajuta soferii sa evite coliziunile, precum si de tehnologii de siguranta pasiva, care intra in actiune pentru a atenua efectele coliziunii. Inginerii Ford acorda o atentie deosebita modului in care aceste sisteme conlucreaza pentru o protectie optima.

Pentru noul Mondeo, distins cu 5 stele la testul Euro NCAP, de importanta fundamentala este structura ultra-rigida a caroseriei, care reduce deformarea celulei de siguranta a pasagerilor. De asemenea, noul Mondeo a introdus un airbag nou, la nivelul genunchilor soferului, ca parte a Sistemului sau de Protectie Inteligenta, care acum include sapte airbag-uri ca echipament standard pentru intreaga sa gama.

Sistemul de Protectie Inteligenta Ford
Soferii noului Mondeo vor beneficia de tehnologia Ford pe linie de siguranta cu o multime de noi caracteristici, care imbunatatesc Sistemul de Protectie Inteligenta (IPS) al vehiculului.

IPS include airbag-uri frontale cu cea mai recenta tehnologie si un nou airbag la nivelul genunchiului soferului, precum si airbag-uri toracice laterale pentru scaunele din fata, plus airbag-uri de tip cortina, montate la geamuri care protejeaza complet pasagerii din fata si din spate.

Printre alte tehnologii de siguranta pasiva ale noului Mondeo se numara:
• O protectie imbunatatita a soferului prin intermediul unei coloane de directie cu deplasare orizontala
• Pedale retractabile de siguranta
• Deschidere optimizata a airbag-ului
• Sistem imbunatatit de centuri de siguranta, cu elemente de pretensionare pentru pasagerii din fata
• Un design avansat al scaunelor
• Sistem avansat de protectie a gatului pentru pasagerii din fata
• Nivel ridicat de protectie a copiilor cu sistem ISOFIX

Eficienta coloanei de directie cu cursa orizontala a noului Mondeo si a airbag-ului pentru genunchi au fost recunoscute de Euro NCAP atunci cand performanta noului Mondeo a fost examinata in detaliu de catre inginerii Ford.

Noul Mondeo pune la dispozitie un numar de noi si semnificative tehnologii de siguranta, care furnizeaza noi posibilitati de control activ si evitare a accidentelor.

In afara sistemului standard de franare cu anti-blocare (ABS) cu distributie electronica a fortei de franare (EBD) si un program electronic de stabilitate (ESP) extins, care include asistarea electronica a franelor (EBA), la noul Mondeo Ford au mai fost introduse o multime de tehnologii care pot imbunatati semnificativ siguranta si confortul psihic al utilizatorului, printre care se numara:
• Sistem adaptiv de control al vitezei de croaziera (ACC), optional, cu sistem de avertizare la coliziune audio si vizual, de tip Forward Alert (alertare fata – FA) si de atenuare a coliziunii prin franare
• Sistem optional de control interactiv al suspensiei vehiculului (IVDC), cu amortizare continua controlata (CCD)
• Activare automata a lampilor de avarie in caz de coliziune
• Sistem optional de monitorizare a presiunii in pneuri (TPMS) si anvelope de tip Run Flat
• Sisteme avansate de iluminare fata (AFS)
• Sistem optional de asistare a pornirii in panta (HLA)
• Sistem standard de realimentare Ford EasyFuel fara buson, care previne alimentarea eronata a vehiculului

Protectia adultilor si a copiilor
Cu rezultatul obtinut de Mondeo, Ford dispune acum de cinci vehicule cu punctaj de 4 stele pentru protectia copiilor acordat de Euro NCAP.
„Suntem deosebit de incantati de comportamentul excelent al modelului Mondeo la testele Euro NCAP de protectie a pasagerilor copii“, a afirmat Gaeb.

Infiintat in 1997, Euro NCAP ofera clientilor o evaluare independenta a performantelor de siguranta a unora dintre cele mai populare masini vandute in Europa. Prin testele sale riguroase de coliziune, Euro NCAP se doreste a fi un catalizator pentru incurajarea unor imbunatatiri semnificative ale sigurantei pentru noile design-uri de autovehicule. Euro NCAP este sustinut de cinci guverne europene, de Comisia Europeana, de organizatii auto si de clienti din fiecare tara a Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.