Porsche Romania livreaza masina cu numarul 150.000

Porsche Romania, importatorul marcilor Audi, Porsche, SEAT, Skoda, Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale si Weltauto – autovehicule de ocazie, a anuntat livrarea masinii cu numarul 150.000, vanduta in cei noua ani de activitate. Masina, achizitionata de Florentina Voicu, este un Volkswagen Polo Happy in valoare de 10.679 Euro, inclusiv TVA.

Cu 14 luni in urma, importatorul anunta livrarea masinii cu numarul 100.000, dupa 8 ani de activitate in Romania. La acea data era vorba despre un Volkswagen Golf. „Este impresionant cum, in numai un an de zile, am vandut jumatate din intregul volum pentru care am avut nevoie initial de opt ani. Desigur, piata a crescut semnificativ, dupa cum stim, dar aici este vorba si despre meritul dealerilor care au oferit clientilor masinile de care aveau nevoie”, a spus Günther Seifert, director general Porsche Romania in momentul livrarii masinii.

„In decembrie 1997 sosea primul camion cu opt automobile Volkswagen. A mai fost nevoie de inca trei ani, pana in 2000, cand am putut anunta livrarea cu numarul 10.000. Apoi, cresterea a fost din ce in ce mai accelerata, fapt datorat investitiilor potrivite in reteaua de dealeri si de service-uri, dar mai ales investitiilor in personalul calificat la nivel european”.

Coincidenta fericita face ca ambele masini care au reprezentat puncte de referinta pentru Porsche Romania sa fie vandute de Porsche Bucuresti Vest 1, dealerul propriu inaugurat la inceputul anului 2006. Dana Cortina, director general Porsche Romania responsabil si cu dezvoltarea dealerilor proprii, afirma ca „Bucurestiul, cu o densitate de autovehicule pe mia de locuitori de 4 ori mai mare decat media tarii, este piata auto cea mai dinamica si interesanta pentru importatorii din Romania.

De aceea ne-am concentrat intai asupra Capitalei, cu 4 dealeri proprii, si abia de curand am inaugurat in Timisoara un showroom Audi. Cu asemenea forte desfasurate in Bucuresti, totalizand investitii de 30 milioane euro, faptul ca masinile cu numarul 100.000 si 150.000 au fost vandute de Porsche Bucuresti Vest 1 nu ne surprinde”.

Cresterea spectaculoasa a vanzarilor este demonstrata de volumul de 1.921 unitati vandute in 1998, volum care in 2007 se asteapta a fi de peste 45.000 de unitati, la nivelul tuturor marcilor reprezentate de importatorul Porsche Romania.

Referitor strict la marca Volkswagen, de cand si-a facut intrarea oficiala in piata, a fost preferata de 55.800 de clienti, din care 3.208 au ales modelul Polo Happy (incepand cu ianuarie 2006, de cand a devenit disponibila oferta). Modelul ales de doamna Florentina Voicu, profesoara in Buzau, a fost vandut deja in primele 3 luni ale anului in 798 de exemplare, adica o medie de aproape 9 pe zi, in intreaga tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.