Telefonul la volan, caz de puscarie!

Pedepse mai dure in legislatia britanica pentru cei care combina sofatul si mobilul. Britanicii care vorbesc la telefon in timp ce conduc risca sa ajunga dupa gratii, conform noilor reglementari anuntate de procuratura de la Londra, informeaza cotidianul „Daily Telegraph”.

Utilizarea telefonului mobil la volan fara hands-free a fost interzisa in Marea Britanie inca din anul 2003, iar soferii care incalcau legea erau pana acum amendati cu 60 de lire sterline si se alegeau si cu trei puncte penalizare. In cele mai grave cazuri se putea ajunge la 5.000 de lire amenda si noua puncte penalizare pentru „conducere neglijenta”, precizeaza publicatia citata.

In baza noilor reglementari insa, conducatorii auto vor putea fi inculpati pentru „sofat periculos”, infractiune care se pedepseste cu doi ani de inchisoare si cu o amenda fara limita maxima.

„Acest lucru transmite un mesaj clar soferilor: nu amestecati condusul masinii cu comunicarea”, apreciaza Rob Gifford, membru al unui organism ce ofera consultanta parlamentului britanic pe probleme de siguranta rutiera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.