Fara cuvinte: Kia Factory, Zilina, 2008

Daca ma intreaba cineva ce masina conduc, o sa ii raspund atat: o masina construita in cea mai moderna fabrica de automobile din Europa. Cand va intreba ce marca, o sa ii spun Kia. Daca va rade sau va intreba ce marca e asta, o sa ii dau sa se uite la fotografiile astea. Modelul il stim cu totii deja. Este vorba de Ceed, automobilul coreean care a provocat constructorii europeni la duel. Si a castigat, pe o piata extrem de competitiva, cu traditie, conservatorism, performanta de varf si jucatori care domina de generatii.

Astra, Golf, Focus, 308, Megane, Auris, C4, 147, Bravo, sunt doar cateva din automobilele cu care Ceed are de a face. Am cumparat Kia Ceed din diverse motive, obiective sau subiective. Mi-au placut mai multe la ea, pretul, dotarile generoase, motorul performant si economic, garantia de 7 ani, designul european etc.

Dupa vizita de la Zilina, cu ocazia lansarii noului model Pro Ceed, mi-am dat seama, inca o data, ca am facut cel putin o alegere buna. Probabil voi povesti intr-un articol mai larg ce am vazut in fabrica de automobile Kia de la Zilina. Pana atunci insa, imaginile (Credit foto Freelancer) cred ca sunt suficiente…

No Responses

  1. deiu says:

    Cine-mi zice si mie cum trebuie sa procedez ca sa fac si eu drive-test la masina respectiva…?? multumesc

  2. robert says:

    Eeh, ar fi bine pentru unii sa conduca atatea masini cate fabrici am vazut eu… Sa selectez cateva, Mercedes la Stuttgart, Opel Russelsheim, Dacia cu sau fara Renault, Daewoo Craiova si Daewoo Coreea, BMW de vreo 2 ori, Ford, Suzuki, Audi Ungaria si inca multe altele. Se spune ca uzina Kia ar fi cea mai moderna din Europa, de unde deducem ca in lume ar mai fi macar una mai smechera, dar sincer nu stiu care o fi respectiva. Stiu ca fata de Mercedes sau BMW nu sunt diferente, eu cel putin asa am vazut, sigur, fabrica de la Zilina avand avantajul competitiv ca este foarte noua. Asa, acuma facui in minte un sumar al fabricilor prin care m-am preumblat si imi dau seama ca am vazut 23 in 14 ani de presa auto. Or fi multe, or fi putine, dar cat de cat, cam stiu ce se mananca prin ele.

  3. Lou says:

    oky doky si eu am o parere destul de buna despre ceed(nu despre kia in general) dar intrebarea mea ar fi in cate alte fabrici ai fost. e evident ca e prima dupa cate imi dau seama din entuziasmul tau. insa is perfect convins ca aproape toate fabricile brandurilor cu renume arata cam la fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.