Scurte, de la radio

Cica “Peugeot 308, masina numarul unu in presa germana!” trambita o reclama la radio. Tare idee si mai tare manipularea. Omul asculta si ce intelege? Ca Peugeot e cea mai smechera masina de pe piata germana, lucru care este fals, dar rau de tot…

A, ca despre Peugeot 308 se scrie mult in presa germana, asa e, se scrie si cat de bun e si cate defecte are. Insa pana la a se “cocota” in varful ierarhiei pe piata germana, mai e mult de mers. Chiar pare o utopie. Cred ca Golful si Astra se prapadesc de ras cand se uita la straduintele Peugeot 308 – care e o masina ok, nu zic nu, dar vorba aia, sa ne vedem lungul nasului, totusi.

Alta reclama stupida e la Opel Astra, figura cu “altitudinea la 15 mii nu stiu cati euro”. Wtf? Cine se arunca la chestiile astea? Nu avea Astra atuuri de pus in reclame, decat comparatia cu Himalaya? S-a rupt punga cu idei a celor de la agentiile de publicitate, au inodat-o si umplut-o cu prostii?!?

Puneti mana pe carte stimabililor, ca mai imi aduc aminte si de torentele de greseli de litera pe care le primesc in machetele pentru print. Cateva exemple scurte aici:

Saab: Voila, tocmai ai eliminat una din micile obstacole ale vietii.”
Honda: “Ingrijim masinile ca pe niste copii.”
Mazda: “Creeaza-ti propriul tau drum!”
Opel: “Noul Corsa OPC este o colectie de idei revolutionare care iti iau ochii de la oricare alta tentatie aflata astazi pe sosea”
Federal Mogul: “O revolutie tacuta in domeniul franarii de la Ferodo, lideri mondiali in domeniul franarii”

Fiindca deja devine amuzant, o sa fac separat o baza de date cu tampenii de copywriter in reclamele auto. Cred ca merita sa le comentam impreuna…

No Responses

  1. robert says:

    E corecta observatia, am modificat. Nu e cazul sa tai comentariul. Nu e o rusine sa gresesti, e o rusine sa nu recunosti. Merci.

  2. sergiu says:

    cred ca e un imperativ, caci vocativul e un caz al substantivelor . 🙂

  3. sorin says:

    “Pune-ti mana pe carte stimabililor….” se scrie de fapt “puneti” pentru ca este un vocativ nu un reflexiv. Daca modifici articolul poti sa tai comentariul meu 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.