Uite taxa, nu e taxa… de mediu!

Daca nu ati emigrat inca, mai e timp. Un motiv in plus este si taxa de inmatriculare (de mediu, de fraier, de sarac, de milog, etc) “reloaded” cum s-ar zice, dupa noile norme emise de “creierasele” de la guvern. Ca de obicei, ne facem de ras cu prostiile debitate de “specialistii” care vad masini numai la televizor.

“Taxa va fi redusa in functie de valoarea maşinii. S-a stabilit un autoturism standard, care a parcurs in medie pana la 15.000 km/an, care indeplineste conditiile tehnice de trecere a inspectiei (aspect interior si exterior), care are ABS, airbaguri si aer conditionat.

In functie de aceste elemente pot fi acordate reduceri suplimentare. Astfel, pentru un autoturism care nu are aer conditionat sau este lovit se va plati o taxa mai mica. In felul acesta taxa scade odată cu valoarea masinii şi s-a respectat cerinta Comisiei Europene”, a spus Mihai Hura, director in Ministerul Finantelor.

Ar mai fi ceva de comentat? O sa ne batem in a ne declara masinile mai lovite si scoatem optiunile de pe ele… Va spun eu cea mai simpla solutie: loteria vizelor sau mers aiurea in pustiu. Tot gasesti un bou cu ratiune pe acolo. Alt rahat ambalat frumos, cadou de la guvern!

0 thoughts on “Uite taxa, nu e taxa… de mediu!

  1. Mirela

    pentru cei ce doresc sa recupereze taxa de poluare/mediu : 0740933302 ……….http://www.adevarul.ro/articole/gala ti-autoritatile-depun-armele-in-batalia- taxei-de-poluare.html

  2. eu

    deci cat dreq platesc pt un BMW 318d din 2004 full options???
    ca inainte trebuia sa platesc 1800, acum cat … 3000E???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.