RAR anunta tariful pentru stabilirea deprecierii autovehiculelor

Incepand de astazi, 1 iulie 2008, Registrul Auto Roman este pregatit pentru aplicarea prevederilor in ceea ce priveste aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.50/2008 pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule, astfel incat se pot face programari pentru operatiunile specifice insitutiei.

Personalul a fost instruit iar tarifele aferente prestatiilor s-au stabilit in conformitate cu actele normative mentionate, acestea putand fi deja gasite si pe site-ul RAR, www.rarom.ro. Prin urmare, solicitantii se pot prezenta la toate reprezentantele RAR din tara.

Registrul Auto Roman are atributul tehnic sa elibereze documentele necesare Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru calcularea taxei.

01.06.2008
Taxa pe poluare pentru autovehicule

1. Hotararea Guvernului Romaniei nr.686/24.06.2008 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.

2. Tarife
Tarifele pentru efectuarea expertizei tehnice pentru determinarea gradului de depreciere a autovehiculelor stabilite prin decizia Consiliului de Administratie al Registrului Auto Roman – R.A. sunt de:
– 243,20 lei pentru autovehicule cu masa maxima autorizata mai mica sau egala cu 3500 kg;
– 299,00 lei pentru autovehicule cu masa maxima autorizata mai mare de 3500 kg.

No Responses

  1. radu says:

    Baietii de la RAR au inebunit !
    Lipsa aerul conditionat e considerata “depreciere” si atrage txa de poluare mai mica . Cit consta constaterea ca nu am aer conditionat ? 243, 3 Ron + TVA Cit dureaza ? Doua minute maxim , cit arunci o privire pe bord si vezi ca lipseste “butonul” de aer conditionat !!! Au inebunit ..Am verificat , atita cer !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.