August fierbinte

Se anunta o luna destul de efervescenta pentru romani. Capitala va suporta asaltul celei de a doua curse FIA GT organizata in Romania. Va fi din nou haos rutier dar si impactul mediatic si spectacolul vor fi la inaltime. Stim ca va deranja pe multi aceasta cursa, noua ne trece chiar pe la geam si stim cum se cutremura cladirea, insa merita sa ne gandim si la cat de mult inseamna pentru Romania. Vom fi acolo, desigur, si ar fi bine si pentru voi sa va faceti timp sa vedeti cum arata pe viu o cursa.

S-a relansat si problema rovinietelor, dupa ce aproape 500 000 au fost distribuite in punctele de vanzare. Politia e pe strazi in cautarea celor care nu sunt la zi cu rovinieta, avand dreptul sa dea amenzi intre 500 si 1000 ron. Asadar, atentie!

De remarcat ar fi si mutarea Ford: deschid propria companie de vanzari in Romania si renegociaza contractele cu dealerii. Probabil vom avea schimbari interesante pe piata si e un semnal ca Ford urmareste cu atentie piata din Romania, mai ales dupa tranzactia de la Craiova.

Guvernantii isi dau din nou bacalaureatul, fara succes, incercand sa restrictioneze accesul motociclistilor si ATV-istilor in orase, pe intervale orare, ca masura de protejare a cetatenilor impotriva zgomotului. Cel putin asa se aude… Ar fi mult mai civilizat daca ar pune politia sa isi faca treaba si s-ar ocupa sa gandeasca inainte sa hotarasca. Vom vedea ce va iesi si din asta!

Romanii redescopera bicicleta. Nu e rau deloc. In Bucuresti s-a deschis primul centru de inchiriat biciclete, cu sperante mari de extindere. De asemenea CFR Calatori anunta ca va introduce experimental vagoane speciale pentru transportul bicicletelor, pe trenurile cu rang inferior de viteza. Interesanta este si decizia de a oferi acest serviciu gratuit.

Asadar, luna agitata, dar premisele pentru o vacanta frumoasa exista, fie ca folosim automobilul, autocarul, avionul sau trenul. Sau chiar si bicicleta sau mersul pe jos…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.