Audi Q5: Volanul de Aur

Nici nu a ajuns inca pe piata si deja a castigat un premiu: publicatia germana „Bild am Sonntag” a desemnat noul Audi Q5 drept cel mai bun automobil din clasa speciala de SUV-uri a anului, acordandu-i premiul „Volanul de Aur”. Modelul Audi Q5 a reusit sa depaseasca o concurenta puternica si in acelasi timp a repetat succesul pe care l-a inregistrat modelul Audi A4 cu un an in urma.

Rupert Stadler, Presedintele Consiliului de Administratie al AUDI AG, a primit acest premiu, care este unul din cele mai prestigioase din industria auto, la ceremonia organizata miercuri la Berlin.

„Este un mare succes, atat pentru noul Q5, cat si pentru marca Audi. Pentru mine, este de asemenea o recunoastere a performantei extraordinare a echipei noastre extrem de motivate si dedicate,” a declarat Stadler in timpul ceremoniei de decernare a premiilor. „Volanul nostru de Aur dovedeste de asemenea ca acest automobil nu este numai pe gustul meu, ci a convins si juriul.”

Juriul concursului „Volanul de Aur”, format din personalitati, experti tehnici si piloti profesionisti de curse pe circuit si raliuri, a avut anul acesta inca o sansa sa testeze abilitatile candidatilor.

Audi Q5 a reusit sa le castige increderea nu numai prin confortul oferit de scaune si spatiu, ci si prin manevrabilitate si variabilitate. Automobilul a obtinut de asemenea un punctaj mare si in ceea ce priveste designul interior si exterior. Expertii din cadrul juriului au laudat noul SUV ultraperformant pentru caracterul sau ecologic si usurinta cu care acesta poate fi reparat.

Noul Audi Q5 combina dinamismul unei berline sport cu un interior extrem de flexibil si o gama larga de optiuni pentru familie si petrecerea timpului liber. Trei motoare puternice, eficiente, cu tractiune integrala permanenta quattro si suspensie agila formeaza baza unui pachet tehnologic impresionant pentru utilizarea pe carosabil normal si teren accidentat.

Printre celelalte elemente captivante se numara transmisia inovativa S tronic cu sapte trepte si ambreiaj dublu si sistemul de manevrare Audi drive select. Modelul va fi lansat pe 12 noiembrie.

Premiul „Volanul de Aur” este acordat inca din anul 1975 celor mai bune automobile nou aparute in fiecare an. Premiul acordat modelului Audi Q5 este a 17-a victorie obtinuta in 33 de ani de un automobil care poarta sigla celor patru inele, Audi devenind astfel cea mai de succes marca.

Printre ceilalti castigatori ai „Volanului de Aur” se numara modelele Audi A6 in 2004, Audi Q7 un an mai tarziu si berlina Audi A4 anul trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.