Daimler Financial Services intra pe piata din Romania

Odata cu inceperea activitatii in Romania, compania Daimler Financial Services AG, cu sediul la Berlin, a patruns pe inca o piata de crestere pentru servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Sub numele de marca de Mercedes-Benz Financial Services, compania si-a inceput oficial activitatea la Bucuresti pe 18 septembrie 2008.

Noua companie ofera imprumuturi, contracte de leasing si solutii de asigurari, pentru persoane fizice si juridice, pentru achizitionarea de autoturisme si autovehicule utilitare noi si rulate. Dealerii Mercedes-Benz din Romania pot furniza acum clientilor lor o gama larga de servicii financiare, sub aceeasi umbrela.

„Daimler Financial Services continua sa se extinda in Europa Centrala si de Est,” a afirmat Directorul Executiv al Daimler Financial Services, Jürgen Walker, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Bucuresti. „Suntem deja in momentul de fata una dintre companiile premium cu finantare controlata care asigura servicii financiare in Europa Centrala si de Est, iar deschiderea activitatii in Romania ne va stabiliza si mai mult pozitia pe aceasta piata.”

Romania reprezinta a treia piata de autovehicule, ca marime, din Europa Centrala si de Est, dupa Rusia si Ucraina. Vanzarile de autoturisme au crescut in anul 2007 cu 20%, la peste 321.000 de unitati, iar vanzarile de autovehicule utilitare cu pana la 25%, la aproape 50.000 de unitati.

Vanzarile grupului Daimler au fost chiar mai mari. Mercedes-Benz a vandut aproximativ 2.400 de autoturisme in anul 2007, sau cu 42% mai multe decat in anul precedent, pe cand vanzarile de autovehicule utilitare Mercedes-Benz au crescut cu 80%, la 4.500 de unitati.

„Ne asteptam ca vanzarile de autovehicule Mercedes-Benz sa creasca”, a declarat Michael Grewe, Presedinte si Director Executiv al Mercedes-Benz Romania SRL. „In plus, faptul ca avem acum posibilitatea, exact la momentul potrivit, de a oferi aici servicii financiare, va ajuta la sporirea atractiei pe care o va exercita marca Mercedes-Benz asupra dealerilor nostri si a clientilor din Romania.”

Andreas Lehr, Director Mercedes-Benz Financial Services Romania, a afirmat: „Experienta noastra de aproape 15 ani in domeniul serviciilor financiare din Europa Centrala si de Est reprezinta un fundament solid pentru a porni cu succes in Romania. Obiectivul nostru pe termen mediu este obtinerea de contracte cu o valoare de 300 de milioane de euro in Romania.

Pentru atingerea acestui obiectiv, vom oferi dealerilor si clientilor gama noastra completa de finantari si servicii excelente din prima zi.”

Mercedes-Benz Financial Services isi va sprijini dealerii prin implementarea unui sistem electronic in punctele de vanzare. Acest sistem va permite ca toate activitatile care implica dealerii si Mercedes-Benz Financial Services Romania, de la cererile de imprumut si pana la aprobarile de credit, sa fie efectuate electronic.

Rezultatul va fi acordarea mai rapida a creditelor si o mai mare satisfactie a clientului. In plus, Mercedes-Benz Financial Services ofera si dealerilor servicii de finantare si asigurari.
Daimler Financial Services are filiale in Europa Centrala si de Est in Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Croatia si Rusia.

Odata cu noua sa oferta de servicii financiare in Romania, Daimler Financial Services AG isi extinde si mai mult prezenta pe glob. Furnizorul international de servicii financiare al grupului Daimler are aproximativ 7.200 de angajati, fiind reprezentat in peste 40 de tari.

Compania finanteaza in mod curent sau are contracte de leasing pentru unul din trei autovehicule produse de Daimler in intreaga lume si gestioneaza contracte in valoare de peste 60 de miliarde de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.