S 600 Pullman Guard

Mercedes-Benz este mandru sa prezinte cu ocazia celei de a 80-a aniversari, noua limuzina blindata de lux S600 Pullman, cu sistem integrat Highest Protection. Noul model este ultimul dintr-un lung sir de masini blindate de prestigiu, apartinand celui mai vechi producator de masini.

In urma cu 80 de ani, Mercedes-Benz a devenit primul brand ce se ocupa de fabricarea si promovarea limuzinele Pullman, incorporand diferite caracteristici specifice protectiei.

Primele limuzine din otel armat
Prima masina Mercedes-Benz care incorpora caracteristici speciale pentru protectie, a fost reprezentata de versiunea limuzinei Pullman “Nürburg” 460 (W08), introdusa pe piata in 1928. La inceputul anilor treizeci a aparut pe piata “Grand Mercedes”, limuzina ce a oferit protectie imparatului Japonie, Hirohito.

In anii saizeci, legendara Mercedes-Benz 600 a devenit limuzina preferata a sefilor de stat, nu numai datorita confortului, ci si sigurantei foarte mari pe care aceasta o oferea, ramanand in top timp de 30 de ani.
Primele modele Mercedes-Benz au beneficiat de o protectie diferita fata de cele din urmatorii ani, prin design si performanta, dar si prin baza tehnica. In locul unei baze de sine statatoare, care acum constituie o norma de fabricare, corpurile lor erau montate pe cadre rezistente.

Merecedes-Benz S 600 Pullman Guard
Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard face parte din generatia a cincea de limuzine blindate, realizate de constructorul din Stuttgart. Noul model, gandit de Mercedes-Benz impreuna cu Pullman, are la baza versiunea cu ampatament marit a modelului S600.

Acest vehicul de mari proportii ofera pasagerilor sai nu doar un confort maxim, ci si mediul ideal pentru intalniri de afaceri, fiind un birou mobil, echipat cu toate functiile necesare comunicarii si sistemelor de entertainment. Astfel, pasagerii raman conectati cu lumea exterioara, in timp ce se bucura de luxul si confortul autovehiculului.

Intimitatea celor patru pasageri ai automobilului este asigurata de geamul despartitor care, printr-o simpla atingere, devine opac. Scaunele confortabile sunt asezate fata in fata, aducand aminte de traditia Pullman. De asemnea, fotoliile au incorporate functii de incalzire si masaj.

Motorul este unul pe masura, fiind un V12 bi-turbo de 517CP. Modificari au fost efectuate si in cazul suspensiilor si a structurii masinii pentru a suporta greutatea mai mare a lui S 600 Pullman.

In plus, noul Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard ofera pasagerilor sai exigenti, o protectie extrem de eficienta impotriva atacurilor teroriste. Statutul sau de Highest Protection semnifica faptul ca a fost proiectat cu un grad de rezistenta B6/B7, care a fost testat si certificat de catre organizatiile statale avizate, si de asemenea, intruneste cererile aditionale care vin din partea pubilcului si a organizatiilor independente.

Pentru a se asigura ca vehiculul ofera o protectie remarcabila, specialisti cu foarte multa experienta in domeniu aplica principiul protectiei speciale integrate pentru limuzina Pullman. Astfel, elementele de protectie sunt incorporate inca din timpul procesului de productie, in caroserie.

Timp de opt decenii, Mercedes-Benz a testat diferite materiale specifice protectiei, pastrandu-si mereu pozitia de lider de piata in domeniul protectiei speciale pentru autovehicule.
Din categoria elementelor de siguranta fac parte si cauciucurile run-flat (pneuri care ruleaza si dupa ce fac pana), rezervorul cu auto-blocare si sistemul de stingere a incendiilor.

De asemenea, sistemul “night view assistant” reduce riscul accidentelor pe timp de noapte. Sistemul se bazeaza pe lumina infrarosie, care nu poate fi perceputa de ochiul uman si care nu va orbi conducatorii auto. Doua faruri cu infrarosu ilumineaza carosabilul, marind aria de vizualizare pe faza scurta.

O camera cu infrarosu, montata in parbriz, preia imaginea reflectata de pe drum si o reda pe un dispaly
Alte dotari sunt reprezentate de:o camera care monitorizeaza suprafata din spatele vehicului si un sistem “panic alarm” care poate fi activat de oriunde din masina. Acesta este menit sa inchida usile automat pentru a crea o zona de protectie.

Calitatatea vopselei si protectia impotriva coroziunii sunt in conformitate cu inaltele standarde ale Mercedes-Benz. De asemenea, trebuie mentionat ca toate masinile Mercedes-Benz beneficiaza de service si reparatii oriunde in lume.

Mercedes-Benz si-a asumat obligatia speciala de a dezvolta tehnologia auto la cel mai inalt nivel si de a stabili noi standarde in aceasta industrie.

Mercedes-Benz S 420 CDI Guard
Mercedes-Benz S 420 CDI, disponibil din acest an, este prima limuzina blindata, cu un motor diesel. Motorul V8CDI cu o putere de 235 kW si 320cp conduce la performante remarcabile ale luxoasei limuzine. In ciuda greutatii sale foarte mari, consumul este foarte bun. S 420 CDI Guard este de asemnea echipat cu sistemul Highest Protection cu un nivel de rezistenta B6/B7.

Mercedes-Benz E-Guard
Modelele Mercedes-Benz E-Guard sunt disponibile in trei variante de motor. Motorul diesel cu sase cilindrii E 320 CDI Guard are 165kW si 224 cp. O alta varianta este reprezentata de motorul pe benzina V6 al E 350 Guard, cu o putere de 200kW si 272 cp. Cea mai puternica versiune este V8 de 5,5 l, la E 500 Guard, cu o putere de 285kW si 388cp.

Cauciucurile run-flat sunt standard pentru toate modelele E-Guard, iar viteza care poate fi atinsa este de 240km/h. Toate modele E-Guard sunt echipate cu sistemul High Protection cu un grad de rezistenta B4. Acestea ofera pasagerilor un spatiu generos si confortabil. Modelele E Guard au un design sportiv avangardist si sunt usor de manevrat in ciuda masei mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.