Dacia, masina oficiala a Premiilor Gopo

Dacia este masina oficiala a Premiilor Gopo, ajunse la cea de-a treia editie, si va pune la dispozitia organizatorilor o flota de autovehicule. Colaborarea dintre Dacia si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) a debutat anul trecut, cand compania auto a sponsorizat Gala Premiilor Gopo, acordand premiul categoriei „Cel mai bun regizor”.

Pentru editia din 2009, Dacia va asigura transportul nominalizatilor cu o flota compusa din Dacia Logan MCV, Dacia Logan Berlina si Dacia Sandero.

„Nu este simplu sa organizezi o gala pentru cinematografie in vremuri normale, cu atat mai putin in timpuri de criza. Ceea ce APFR si-a dorit, si sper ca va reusi, a fost ca problemele financiare sa nu se faca simtite la aceasta sarbatoare a filmelor cu adevarat bune.

Ne bucuram ca unii dintre partenerii nostri traditionali, cum este si Dacia, ne sunt alaturi si in 2009. Le suntem recunoscatori pentru ca ne ajuta sa ne pastram standardele intr-o perioada dificila”, a declarat regizorul Tudor Giurgiu.

Premiile Gopo se desfasoara dupa un model adoptat de cele mai importante evenimente de acest gen din tari cu cinematografii puternice, precum Statele Unite (Premiile Oscar, Globurile de Aur), Franta (Cesar), Marea Britanie (BAFTA), Spania (Goya), Danemarca (Guldbagge). Trofeele sunt decernate anual in cadrul Galei Premiilor Gopo, in urma votului a peste 350 de profesionisti din toate sectoarele industriei cinematografice autohtone.

Acestia aleg, prin vot individual si secret, cei mai buni dintre nominalizatii la fiecare categorie competitiva, desemnati de un juriu de personalitati in domeniu.

Nominalizarile la categoria “Cel mai bun film european” sunt facute in fiecare an de un juriu alcatuit din cinci dintre cei mai importanti critici de film romani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.