15 ani Automobile Bavaria, 15 ani BMW in Romania

Automobile Bavaria s-a infiintat in 1994, la Brasov, avand statutul de importator al marcii BMW. Tot in 1994 se deschide si primul birou al companiei de la Bucuresti, in Piata Unirii, blocul Sitraco. Anul urmator marcheaza deschiderea primului showroom BMW din Romania in spatiul World Trade Center, una dintre cele mai moderne cladiri din Romania momentului.

De-a lungul timpului, compania a avut in portofoliu toate brandurile detinute de concern, mentinandu-le pe cele pastrate de producatorul german: in 1998 devine importator Land Rover, MG si Rover, la care renunta in 2004. In 2001 preia importul marcii MINI, care si-a dovedit an de an succesul pe piata romaneasca.

Automobile Bavaria este unicul dealer MINI din Romania, avand caracter de exclusivitate. Totodata, compania este si importatorul motocicletelor BMW, carora le-a dedicat un showroom cu service in partea de nord a capitalei.

In 1997 se inaugureaza primul sediul propriu al Automobile Bavaria, in Otopeni, pe Soseaua de Centura, amplasare care s-a dovedit a fi deschizatoare de drumuri in comertul auto. Dupa numai doi ani, dezvoltarea pietei pentru BMW a determinat extinderea sediului din Otopeni.

In 2006 a avut loc inaugurarea spectaculosului sediu din Baneasa, Centrul BMW, a carui investitie s-a ridicat la 12 milioane de euro. Cladirea este unul dintre cele mai impresionante dealershipuri BMW din Europa si include showroom si service BMW, showroom si service MINI, depozit piese de schimb, birouri, spatiu pentru evenimente, terasa, spatii de asteptare pentru clienti, bar BMW, lifestyle shop, sali de conferinta, sali de training, cantina cu bucatarie proprie, parcare pentru masinile de stoc, parcare pentru clienti.

Compania a pornit in 1994 cu 5 angajati. Dupa un an, numarul s-a triplat, crescand apoi constant pana la 252 in 2009. Intre timp, brandul MAN s-a separat de Automobile Bavaria, atat logistic cat si ca personal.

De-a lungul timpului, activitatea de vanzare si post-vanzare pentru marcile BMW Group s-a extins in toata tara, Automobile Bavaria deschizand dealeri proprii in marile orase: Bucuresti, Brasov, Timisoara, Constanta, Sibiu, Cluj, Oradea, Tg. Mures, Craiova, Galati.

In total, reteaua de dealeri Automobile Bavaria include reprezentante in 10 orase din tara si una in Germania, langa Munchen, reunite in cea mai mare retea BMW din Centrul si Estul Europei.

Noul BMW Seria 7, livrat lui Ilie Nastase

Una dintre cele mai vizibile actiuni de promovare a marcii intreprinse de Automobile Bavaria consta in asocierea marcii cu persoane publice romane a caror personalitate, cariera sau performante inspira valori regasite in identitatea marcii. Astfel, au devenit utilizatori de automobile BMW Majestatea Sa, Regele Mihai I, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi.

Masina condusa de Ilie Nastase este un BMW 750 i echipat cu un motor V8 bi-turbo care dezvolta 407 CP si poate atinge o viteza de 250 km/h.

Ca si Gheorghe Hagi, care conduce acum tot un BMW Seria 7, Ilie Nastase si-a ridicat masina de la sediul Automobile Bavaria din Baneasa. Limuzina inlocuieste modelul BMW X5 pe care il conducea pana acum.

BMW Seria 7 este nava amiral a BMW, iar a 5-a generatie a modelului a avut lansarea oficiala la finalul anului trecut. Masina are culoarea Sophisto Grey (negru metalizat) si tapiterie din piele. Dotarile includ elemente de confort si siguranta precum volan incalzit, functie TV, sistem de navigatie Professional si sistem audio Professional, scaune cu functii multiple, Head Up display, Directie Activa integrata si faruri adaptive, camera la mersul cu spatele si camere laterale. Pretul de baza al masinii este 77.200 euro + TVA.

A cincea generatie a BMW Seria 7 are trei variante de motorizare: BMW 750i, BMW 740i si BMW 730d si o gama de motoare complet noua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.