Mitsubishi i MiEV va fi testat in Principatul Monaco

Mitsubishi si Principatul Monaco au semnat o intelegere prin care se prevede testarea unei flote de vehicule electrice i MiEV. Principatul va folosi, in interes public, vehiculele electrice oferite de Mitsubishi pentru a observa potentialul acestui tip de automobil electric si isi doreste, astfel, sa devina lider in implementarea transportului electric.

Flota de automobile i MiEV va sosi in Monte Carlo la finalul anului 2009 si va fi oferita serviciilor publice locale din Principat ca posta, telecomunicatii dar si unor lanturi hoteliere si casinouri. In tot acest timp, Mitsubishi va monitoriza utilizarea zilnica al vechiculului electric in mediul european, pentru a putea ajusta specificatiile tehnice.

Printul Albert de Monaco a avut prilejul sa conduca un Mitsubishi i MiEV cu ocazia testelor din luna decembrie, anul trecut.

Implicat activ in protejarea mediului inconjurator prin “Fundatia Printul Albert de Monaco”, Alteta Sa a comentat: “Acesta este viitorul si sunt incantat ca Mitsubishi a ales acesta directie. Vehiculul pe care l-am condus astazi este gata de utilizare in zonele urbane, dinamica este foarte buna si performanta satisface necesitatile. As dori sa vad un astfel de vehicul cu emisii zero in Monaco cat mai curand.”

Modelul i MiEV va fi lansat in Japonia in vara anului 2009, in prezent fiind implicat in teste si activitati promotionale in Japonia, Noua Zeelanda, Statele Unite si Europa. Odata cu lansarea europeana programata pentru anul 2010, Mitsubishi Motors examineaza si alte potentiale piete inclusiv Statele Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.