Niste prostii…

Cam ce prostii vezi in capitala intr-o saptamana? Oho, atat de multe incat ar trebui sa tai o padure ca sa le poti asterne pe hartie. Hai ca fac o mica enumerare, fara comentarii, doar asa, pentru distractie…

Intrarea in Politehnica (teren privat) se taxeaza cu 2 lei. Foarte tare, dar daca te duci spre National TV cumva, o sa dai de o strada de vreo 50 de m, care are gropi de 40 cm adancime.

Intreband de ce nu se repara strada, ca doar se aduna miliarde pe luna din taxa aia penibila, raspunsul este stupefiant: nu e strada noastra, e a primariei. Pai cum dracu? Voi luati bani da’ e strada primariei?

A inceput campania de reparare a gropilor din asfalt. Pe Calea Giulesti nu era nici o groapa. Au venit muncitorii, 4 zile au ramat asfaltul (care nu avea nimic – era impecabil), dupa care au asfaltat la loc, pe portiuni, cu valuri si crapaturi.

A inceput si campania de inlocuire a garduletelor. Romanii edili nu au aflat ca s-a inventat gardul viu, cu efecte benefice pentru oras (antizgomot, absoarbe praful, e viu, etc.), asadar au venit cu niste garduri penibile si extrem de scumpe (cam la 100 ron metrul). Oriunde e un petic de spatiu verde, hop si un gard. Bravo!

Nu pot uita campania de insamantare cu semne de oprirea interzisa, care se desfasoara din plin. Noaptea parchezi regulamentar, dimineata ti se ia masina ca a rasarit un semn de oprire interzisa. Nu-i bai, doar boi. Si mai vezi cate un primar de sector cum apare ca o floare (bou) sa ne spuna ca nu e treaba primariei sa faca locuri de parcare. Da care e treaba primariei, prietene? Sa faca fantani arteziene?

Dezvoltatorii imobiliari, cum ii stim, te ard de iti cade capul. Cica dau reduceri de rup, dar daca faci calculul fata de perioada cu 3,6 lei un euro, iti dai seama ca te fraieresc si cu 5000 de euro in plus fata de pretul de atunci.

Da teapa e a alora care vand o chestie super tare intr-o padure din Baneasa, fraierii se arunca si cumpara fericiti, ca e padure, natura, ansamblu rezidential and shit. Dupa 2 luni de la mutare, vin altii, fac santier si mai trag vreo 5 blocuri de jur imprejur, de nici soarele nu mai bate la primii. Indubitabil.

Caii pasc liberi prin capitala, caprele pasc insotite si legate, e semn de civilizatie. Boii sunt omniprezenti in trafic si nimeni nu ii trage de coada. Nici macar politistii, acesti vajnici “ghiocei” ai tarii, care primavara rasar mai repede decat populara floare, nu se pot masura cu incapatanarea si prostia boului. Boilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.