Stupidity report

A fi la curent cu noutatile nu inseamna neaparat ca esti mai destept. Poate doar mai trist si mai dornic sa emigrezi. Mai ales daca esti interesat de ultimele chestiuni in domeniul auto din tara ta, “the one and only”, Romania.

Scurt pe doi, e promotie la Porsche, vreo 54 275 euro, cu tot cu TVA si pachet service. Eu unul m-am decis deja, renunt la visul de a-mi cumpara o casa, merg pe Porsche Cayenne diesel. Scap si de intretinere ca e inclusa…

Mai nasol e ca vor sa ne taie astia detectoarele de radar. Cica scormonesc acum dupa o lege ca sa aiba cu ce sa te agate. Desigur, vanzarea ramane legala, probabil se interzice folosirea, normal, altfel tara nu s-ar mai chema asa. Lasi prostii sa isi cumpere cu milioanele detectoare, sa se imbogateasca anumite firme (n-am nimic cu ele…), dupa care pac (sau boc), le interzicem. Marfa de tara!

E, oricum nu e mare scofala, ne raman cele 5 camere de luat vederi pe kilometru de sat cu gropi in asfalt, care ne filmeaza elanul automobilistic, spre frecarea de mana a primarilor care iau si ei 30 la suta din incasari. Restul le iau niste baieti. Destepti. Care nu sunt de la politie.

Dupa 2 ani si mai bine, s-a prins si politia rutiera de treaba asta si acuma cica ii ancheteaza pe primii, cu nedisimulata ciuda. Incredibil. Pai avem doua variante: ori ia si politia “neste comision” ori le cumpara si le folosesc ei. Sictir!

Totusi, nu e de bine nici cu firmele, ca cica Pogonici, falimentatorul industrial, vrea sa ingenuncheze o tara intreaga mult mai simplu. Impozitul pe minus. Si daca il platesti, tot iti ia Pogo si masina si benzina, ca de, nu sunt pentru oricine, numai pentru feudali. Nedeductibile, daca vreti recuperari de TVA, bagati-va bicicletele copiilor pe firma. Da, de ce va mirati? E inginer la ministerul de finante! Vi-l imaginati pe Oprescu manager la Formula 1? Ar face cel mai mare carnat din lume, inca de la prima cursa…

Se mai intampla o ciudatenie in Romania, acum imi dau seama de ce nu intelegeam eu semnele de circulatie cand dadeam examen pentru permis! Noroc ca m-am prins… E simplu! Ai obligatoriu inainte? Tu faci la stanga. Ai obligatoriu la dreapta? Tu o iei prin stanga refugiului de tramvai.

Si mai sunt, vi le zic eu! Se pune galben la semafor? E ca la curse, accelerezi la blana si treci. Coloana la semafor? Intri pe linia de tramvai, ajungi frumos in fata, treci printre pietoni (poti sa stergi si masina de praf cu ocazia asta), si zambesti la politista sexy din intersectie. Te-ai scos!

Cum sa nu iti placa o tara ca asta? La facultate auzeam mereu de la profesorul meu de marketing (un tip deosebit de inteligent, a fost arestat ca era implicat in FNI, in calitate de mare presedinte la Comisia Nationala a Valorilor nu stiu cum) o expresie: sa va lustruiti cariera spre perfectiune, asta spunea la fiecare curs. Mare om!

Acuma, imi amintesc de Henry Ford, care spunea “esecul nu inseamna decat oportunitatea de a incepe din nou, de data asta mai inteligent”. Ma intreb de ce dracului Pogea asta nu i-a fost contemporan, de fapt, toti epuizatii astia care ne conduc cu spatele in intuneric, de ce naiba nu incearca inca o data? Mai inteligent?!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.