Noua anvelopa Dunlop SP QuattroMaxx

Noua anvelopa de ultra inalta performanta marca Dunlop, SP QuattroMaxx, va fi prezenta anul acesta la Geneva Motor Show 2010 in prezenta reprezentantilor din top managementul Goodyear Dunlop Tires CSEE si EEMEA, fiind anvelopa care a stabilit cel mai recent record Dunlop.

In urma celor mai atente teste realizate pentru dezvoltarea anvelopei, la sfarsitul anului trecut, un SUV 550 HP echipat cu noua anvelopa Dunlop SP QuattroMaxx, a trecut linia de sosire a faimosului circuit Nürburgring Nordschleife din Germania in timp record – 8 minute 33,99 secunde – nici un SUV nereusind pana in acest moment sa realizeze un timp mai rapid pe un tur de circuit.

Performantele excelente ale noii anvelope Dunlop SP QuattroMaxx, combinate cu indemanarea unui pilot de curse profesionist au facut diferenta si au impins limitele necesare obtinerii acestui nou record.

In aceste conditii, masina Porsche Cayenne Turbo S in versiune standard condusa de pilotul de curse Patrick Simon a realizat o viteza medie de 145,91 km/h (90,66 mph) pe cel mai dificil circuit de curse din lume.

Circuitul Nordschleife de la Nürburgring din Germania, cu cele 73 de viraje, cu o panta ascendenta de 18% si o diferenta de altitudine de 290 de metri, cu 20,83 kilometri lungime pe un traseu extrem de munte si vale, cu diferite tipuri de asfalt ce solicita tot ce e mai bun de la pilot, masina si anvelope, a fost terenul pentru nenumarate teste realizate de inginerii Dunlop, precum si de piloti de teste independenti, special pentru a optimiza performanta anvelopei inaintea lansarii sale pe piata.

“Marele Ring ramane terenul de testare extrem pentru noile produse, unde calitatea, durabilitatea si performanta acestora sunt supuse celor mai extreme teste”, a declarat Bernd Löwenhaupt – director de dezvoltare Dunlop – in timpul testelor finale in care a si fost inregistrat recordul acestei noi anvelope pentru SUV-uri.

Noua anvelopa Dunlop SP QuattroMaxx si-a demonstrat excelenta performanta cu acest rezultat record. In conditiile unui circuit provocator, cu o masina extrem de grea si cu un pilot de curse constiincios, anvelopele Dunlop SP QuattroMaxx s-au comportat perfect.

In cazul succesului fara precedent al anvelopei Dunlop SP QuattroMaxx, recordul a putut fi atins prin implicarea a doi experimentati piloti de curse: Sabine Schmitz si Patrick Simon.

Sabine Schmitz, un pilot experimentat al circuitului Nordschleife, cu a sa intuitie si deosebit simt al drumului, s-a potrivit perfect pentru evaluarea noii tehnologii “Touch Technology” de la Dunlop.

Coechipierul ei Patrick Simon este de asemenea un pilot de curse profesionist, care a cunoscut succesul in Porsche Carrera Cup si Porsche Super Cup.

Cu acest succes obtinut inaintea lansarii de la Geneva, Dunlop SP QuattroMaxx va fi prezentata pe 2 martie a.c. la Salonul Auto de la Geneva, intr-o conferinta de presa programata la orele 11:45 la standul Goodyear Dunlop 2057 din holul 2, in prezenta top managementului companiei, printre care: Michel Rzonzef, Presedinte pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa si Philippe Degeer, Vice-Presedinte pentru Goodyear Anvelope de Consum Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.