Abarth in Romania

Accidental cred, am fost invitat la lansarea Abarth in Romania. Desigur, pentru cunoscatori nu mai e cazul sa explic cine e Abarth, iar pentru necunoscatori exista Google. Impresii scurte de la eveniment in cele ce urmeaza.

Pe o ploaie mocaneasca si cu frig cat incape, iata-ma sosit in parcarea rezervata de Abarth in subsolul celor doua cladiri turn recent construite in Piata Presei Libere, unde se afla si showroom-ul Infiniti. Din pacate, am parcat putin alaturi de parcarea rezervata. Mea culpa.

Inainte de intrarea in cortul de primire, treceai printr-o cutie de lemn cu niste monitoare inauntru. Marturisesc sincer ca nu m-am prins ce e cu ea, desi mi-a explicat ceva reprezentantul Auto Italia. Mai tarziu am inteles.

Contact cu masinile, numai Fiat 500, superbe si… scumpe. Ce sa faci, inghiti in sec si mergi mai departe. Ce era cu cutia de lemn? Era o reproducere la o scara mai mare a cutiei in care se expediaza kiturile de preparare Abarth. Dragut. Cand am vazut o cutie cu kitul in ea, m-am prins si eu…

Interesant modul de abordare al tuningului la Abarth: showroom-ul are un mic service, perfect pentru operatiuni usoare, foarte placut si interesant amenajat, cu pereti din sticla transparenta. Proprietarul unui Fiat care doreste un upgrade il poate primi chiar sub ochii lui si al prietenilor, in acest miniservice, ba chiar poate pune mana la treaba daca doreste. Este permis acest lucru.

O demonstratie live facuta jurnalistilor prezenti a aratat cat de usor se instaleaza un kit de tuning pe un Fiat 500, evenimentul incheindu-se cu prezentarea unui film cu un Fiat 500 Abarth ce gonea pe circuitul AMCKart.

Idee interesanta, insa penibil concretizata “pe pelicula”, ca sa zic asa… Timing-ul putea fi mai dinamic, randarea a fost esec maxim, tot filmul a fost salvat de prestatia impecabila a unui jovial domn de la Auto Italia, director de retea cred, care a prestat impecabil, atat pe film cat si live. Fin cunoscator si agreabil povestitor, s-a descurcat foarte bine in prezentarea istoricului Abarth, de la inceputuri si pana in prezent.

Ca sa nu las lucrurile in suspans, referitor la afirmatia de la inceput, ca as fi fost invitat din intamplare, m-am convins de asta atunci cand, asteptand sa primesc pe mail comunicatul de presa anuntat in maxim o ora dupa conferinta de presa, acesta nu a mai ajuns la mine. A ajuns in schimb la altii… Nefiind in mailing list, logic ca nu am primit nimic. Cum o fi venit invitatia, ramane misterul Abarth. Oricum, mi-a placut enorm fotoliul facut dintr-o jumatate de Fiat 500 model vechi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.