Uzina din Aksaray produce în serie modelul Mercedes-Benz Actros

Mercedes Actros TurciaPrimul Mercedes-Benz Actros a părăsit linia de asamblare a uzinei din Aksaray, Turcia, la începutul lunii decembrie, marcând debutul producţiei în serie a Mercedes-Benz Actros pentru piaţa turcă. În aprilie, Mercedes-Benz Trucks a decis să-şi intensifice implicarea în Turcia şi a lansat Actros pentru a valorifica noi segmente de piaţă.

Autovehiculele produse în Aksaray sunt destinate în principal pieţei din Turcia, dar şi exportului. Autovehiculele sunt acum expediate în părţi componente şi piese din Wörth în Aksaray, unde sunt ulterior asamblate şi finisate.

Oferind gama completă de produse în Turcia şi desfăşurând operaţiuni de asamblare acolo, Mercedes-Benz îşi dovedeşte angajamentul pe termen lung faţă de Turcia, în calitate de centru de producţie şi fortifică substanţial reţeaua de producţie dintre uzinele din Wörth şi Aksaray. „Fabricarea Actros în Turcia reprezintă o expresie clară a angajamentului companiei faţă de uzina din Aksaray”, spune Wolf-Dieter Kurz, Preşedinte şi Director Executiv al Mercedes-Benz Türk. „Vom investi 130 de milioane de Euro în locaţie în următorii cinci ani pentru a creşte pe viitor nivelul competitivităţii.”

Investiţia include un nou centru de asamblare, introducerea unor noi metode de vopsire şi o creştere a volumului local de camioane Actros. Yaris Pürsün, responsabilul cu producţia de camioane Mercedes-Benz şi cu fabricile din Wörth şi Aksaray, declară, “Ne dorim să răspundem rapid şi flexibil cererii pentru camioane de mare tonaj pe piaţa din Turcia. Cele două centre cu influenţă şi reţeaua de producţie ne oferă flexibilitatea de care avem nevoie pentru a realiza acest lucru, iar personalul înalt specializat şi motivat va asigura clienţilor calitatea ‘Trucks you can trust’ pe care aceştia o apreciază foarte mult. ”

Începând din noiembrie 2010, Mercedes-Benz Trucks a deţinut o cotă de peste 38% pe piaţa din Turcia, fiind liderul necontestat pe piaţa camioanelor de mare tonaj. Turcia se află pe locul trei în topul celor mai profitabile pieţe pentru Mercedes-Benz Trucks, după Germania şi Brazilia.

Mercedes-Benz Turcia încheie seria de produse fabricate în Turcia – de la Atego la Axor şi Unimog – cu Actros, cel mai reprezentativ camion din segmentul camioanelor de mare tonaj de transport de marfă pe distanţe lungi. Gama de produse va include acum nu numai camioane cu semiremorcă, dar şi versiunea Actros destinată şantierelor de construcţii. Toate camioanele sunt prevăzute cu motoarele verificate BlueTec şi îndeplinesc standardele Euro 4 şi Euro 5 cu privire la emisii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.