5 ani de Dunlop în motorsportul românesc

Parteneriat Dunlop-FRAS 2011• Parteneriatul cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv continuă pentru al cincilea an consecutiv
• În 2011 Dunlop extinde susţinerea pentru Romanian SuperBike şi echipa de moto AMCKart
• 2006 – 2011 – 5 ani de Dunlop în motorsportul românesc

Dunlop este încântat să anunţe continuarea parteneriatului cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) pentru al cincilea an consecutiv, dar şi extinderea parteneriatelor pentru susţinerea campionatului naţional de superbike, Dunlop RoSBK, şi a echipei de moto AMCKart. Ca urmare a implicării constante, continue şi determinate în susţinerea performanţei în motorsportul românesc, Dunlop sărbătoreşte, în 2011, 5 ani de implicare activă în dezvoltarea competiţiilor de profil din România.

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a definitivat calendarul competiţional pentru Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2011, completând astfel la începutul acestei săptămâni calendarul sezonului pentru competiţiile de automobilism sportiv interne aflate sub sigla Dunlop: Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2011, Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2011, Campionatul Naţional de Karting Dunlop 2011. Odată cu aceasta, parteneriatul dintre Dunlop şi Federaţia Română de Automobilism Sportiv din România devine oficial pentru al cincilea an consecutiv.

„Dunlop este una din foarte puţinele mărci prezente pe piaţa locală din România care nu şi-a retras susţinerea faţă de partenerii săi în condiţiile financiare dificile ale crizei economice globale. Efortul pe care l-am depus pentru a menţine un parteneriat precum cel pe care îl avem cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv a fost unul de echipă”, a declarat Alina Mihăescu, PR & Marketing Manager al Goodyear Dunlop Tires România.

„Suntem mândri că, prin constanţă şi determinare, marcăm şi cel de-al cincilea an de susţinere a automobilismului sportiv românesc alături de FRAS şi suntem convinşi că deja vorbim de o tradiţie certă în care experienţa internaţională a mărcii Dunlop întâlneşte evoluţia pozitivă a unei practici locale profesioniste în automobilismul sportiv de performanţă”, a mai precizat aceasta.

Începând cu 2010, Dunlop a decis ca rezultatele experienţei sale internaţionale, obţinute în cei peste 120 de ani de victorii în motorsport, să fie pe mai departe testate pe circuit în cadrul competiţiei naţionale Dunlop RoSBK. Parteneriatul încheiat anul trecut cu inimoşii organizatori ai competiţiei independente de superbike, competiţie ce se desfăşoară integral pe piste internaţionale profesioniste din afara ţării, va continua şi anul acesta, prima etapă fiind programată pentru jumătatea lunii martie a anului curent.

Pentru 2011, Dunlop reconfirmă şi susţinerea echipei de motociclism AMCKart, care va purta în continuare în partea de jos a motocicletelor şi pe întregul echipament de echipă însemnele distincte ale mărcii Dunlop. În plus, susţinerea Dunlop va fi extinsă şi pentru competiţiile de anduranţă în care AMCKart Racing Team va participa pe parcursul acestui sezon.

Odată cu ediţia din 2006 a competiţiei pentru amatori „Dunlop Drivers Cup”, semnificaţia sloganului Dunlop „Locul doi nu există!” a trecut la profesionişti. În 2007 Dunlop semnează parteneriatul cu FRAS pentru susţinerea Campionatului de Raliuri al României, devenit un an mai târziu Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop. În acelaşi an, Dunlop extinde parteneriatul pentru susţinerea competiţiilor interne de raliu, fiind partenerul uneia dintre cele mai importante etape de macadam, Raliul Ţara Bârsei, şi continuă parteneriatul cu marca de automobile SEAT pentru echiparea cu anvelope de curse Dunlop a automobilelor de echipă din competiţia naţională de raliuri.

În 2009, parteneriatul cu FRAS se extinde şi pentru Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, care începe să cunoască un reviriment substanţial atât la nivel organizatoric cât şi din punct de vedere al numărului de participanţi prezenţi la start. 2010 este anul parteneriatelor pentru competiţiile tinere, pline de energie şi potenţial, precum competiţia naţională independentă de SuperBike, RoSBK, şi Campionatul Naţional de Karting Dunlop. În 2011, Dunlop rămâne partener pentru motorsport susţinând 4 campionate naţionale, două de automobilism sportiv, unul de karting şi unul de motociclism viteză, o echipă de motociclism viteză şi etapa de macadam a CNR Dunlop Raliul Ţara Bârsei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.