Vaillant şi Honda: microcentrala de căldură şi energie combinată

Honda_mCHP-unitVaillant• Primul sistem mCHP de înaltă eficienţă, alimentat cu gaz, din Europa
• Partenerii focalizează expertiza pe termen lung în sectorul producţiei combinate de căldură şi energie
• Sistem eficient pentru funcţionare optimă în clădirile rezidenţiale mici

Vaillant, companie specializată în domeniul încălzirii şi ventilaţiei şi Honda au susţinut o conferinţă de presă comună pentru a prezenta un nou micro sistem de generare combinată a căldurii şi energiei (mCHP) pentru Europa. Acesta este primul sistem European cu motor pe gaz cu eficienţă maximă pentru uz casnic. Sistemul mCHP produce simultan energie termică şi electricitate şi va fi disponibil în Germania la jumatatea anului sub numele de Vaillant ecoPOWER 1.0.

Dr. Carsten Voigtländer, Director Executiv al Grupului Vaillant a afirmat: ”Astăzi, împreună cu Honda, suntem încântaţi să putem prezenta sistemul nostru micro-CHP, unul dintre sistemele cele mai eficiente pentru generarea de energie termică şi electrică în locuinţe. Odată cu produsul ecoPOWER 1.0, care a fost dezvoltat special pentru funcţionarea optimă în clădiri rezidenţiale mici, deschidem o piaţă largă pentru decentralizarea generării electricităţii şi căldurii.

Noul sistem micro-CHP vine ca răspuns la cererea de utilizare economică a energiei, reducerea consumului resurselor şi merge în direcţia responsabilităţii ecologice.” Tehnologia eficientă poate fi utilizată nu numai în clădirile noi, ci şi în cele deja existente.

Sistemul micro combinat de generare a energiei termice şi electrice poate contribui semnificativ la decentralizarea alimentării cu energie în Germania, unde există aproximativ 12 milioane de case adecvate.

”Suntem mândri că expertiza noastră pe termen lung în generarea combinată de energie termică electrică reprezintă o contribuţie decisivă în lansarea sistemului pentru uz casnic în Europa,” a spus Takuji Yamada, Chief Operating Officer, al Honda Power Products Operations. ”Datorită colaborării nostre cu Vaillant, unul din liderii pieţei de generarea energiei termice, extindem activitatea noastră în zona micro centralelor pe piaţa din Germania.”

Economisirea energiei şi reducerea emisiilor CO2 prin decentralizarea furnizării de energie
Cogenerarea decentralizată produce energie şi căldură în locuinţa unde este consumată. Aceasta diferă de generarea de energie din centralele electrice convenţionale, unde până la 60% din energie se risipeşte ca urmare a pierderii de căldură. Din acest motiv, un sistem CHP este foarte eficient, putând atinge o eficienţă de până la 90%. Unitatea Honda mCHP, componentele armonizate ale sistemului şi gestionarea inteligentă a energiei ajută sistemul EcoPower 1.0 să ofere o eficienţă remarcabilă globală de 92%.

Aceasta va reduce, de asemenea, emisiile de CO2 în urma aprovizionării cu energie a proprietăţilor mai mici în condiţii ideale de utilizare cu aproximativ 50%, comparativ cu sistemele de încălzire convenţionale.

Utilizând experienţa vastă Honda pe piaţa japoneză, a fost dezvoltată o nouă unitate mCHP pentru piaţa din Germania. Modulul compact produce 1 kW electric şi 2,5 kW energie termică. Ca indicator al funcţionării economice a unităţii micro-CHP, eficienţa electrică depăşeşte 26,3%, devansând toate sistemele micro-CHP din gama inferioară de producţie de putere. Sistemul ecoPOWER 1.0 poate aproviziona cu până la 70% din energia electrică necesară unei familii medii anual. în afară de modulul Honda mCHP şi un alt modul de recuperare al căldurii, sistemul constă dintr-un cilindru de 300 de litri cu o capacitate de stocare multi-funcţională, un bolier suspendat pentru maximum de debit si un panou de comandă. Debitul maxim al instalaţiei este variabil şi depinde de nevoia de căldură în spaţiul locuibil.

Beneficiile utilizatorului în Germania
Guvernul Federal German promovează cogenerarea descentralizată a căldurii prin Actul CHP care a intrat în vigoare în ianuarie 2009. Scopul acestui act este de a creşte rata de cogenerare a energiei electrice si termice în Germania de la nivelul actual (aproximativ 15%) la 25% până în 2020. Clienţii pot profita de multe beneficii din utilizarea de MCHP. Datorită utilizării eficiente a energiei utilizatorii pot economisi costuri ale energiei şi de asemenea sunt mai puţin afectaţi de creşterea preţurilor energiei electrice, deoarece o mare parte din energie este produsă acasă.

Excesul de energie electrică este reintrodus în reţeaua de alimentare. În conformitate cu actul în vigoare, cantitatea totală de energie electrică generată cu EcoPower 1.0 este sprijinită prin stimulente pe o perioadă de 10 ani. Utilizatorii vor beneficia de un bonus de cogenerare (în prezent, 5.11 euro centi pe kilowatt oră) şi vor fi, de asemenea, scutiţi de taxa de energie pe perioadă nedeterminată.

Fie că energia electrică este consumată acasă sau introdusă în reţea, nu are nicio influenţă asupra acestor beneficii. Energia electrică introdusă în reţea este recompensată în plus faţă de bonusul de cogenerare şi este remunerată pe baza preţului curent de energie electrică. În plus, utilizatorii sistemului beneficiază de o restituire a taxei de combustibil pentru gazele naturale utilizate şi taxele pentru utilizarea reţelei. Din martie 2011, proprietarii care şi-au recondiţionat locuinţa, pot intra într-un Program dezvoltat de Banca de Dezvoltare Germană KfW, unde până la 5% din costurile de investiţii pentru a instala o unitate nouă MChP sunt subvenţionate.

Puncte comune de expertiză
Atât Honda şi Vaillant au contribuit cu experienţa şi expertiza proprie în acest proiect. Vaillant a dezvoltat toate sistemele hidraulice pentru sistemul de încălzire şi de control şi a tehnologiilor de conectare. Pentru gestionarea întregului sistem, un modul de reglare a fost conceput pentru a asigura o utilizare economică bazată pe cererea de energie.

Pentru prima dată, Honda folosit un motor Extended Expansion Linkage Engine (EXLink) în propriul modul mCHP, ajutând la îmbunătăţirea în mod semnificativ a eficienţei instalaţiei. În Japonia şi Statele Unite ale Americii, Honda a oferit unităţi de micro-cogenerare încă din 2003 pentru utilizarea în locuinţe. Până în prezent, mai mult de 100.000 unităţi au fost vândute şi instalate în ambele ţări. Honda a utilizat cunoştinţele în producţie în beneficiul acestui proiect. Vaillant este unul dintre liderii pieţei europene în sectorul de cogenerare cu sisteme de gaz MChP cu motor pentru cogenerare în locuinţe mari, blocuri de apartamente şi spaţii comerciale.

1 Response

 1. District Heating Company from Cluj Napoca says:

  Hello,
  I am writing in the name of District Heating Company from Cluj Napoca, Romania.
  We are interested in your GreenWatt micro-cogenerators products.
  Please send us technical and financial offer details of your products.

  We look forward to your reply!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.