Winter Rally Dunlop – Primul raliu organizat pe un lac îngheţat

Winter Rally Dunlop - Gergo-Szabo-pe-MadarasÎn perioada 25 – 26 februarie se va desfăşura la Odorheiu Secuiesc Winter Rally Dunlop, primul raliu organizat în România pe un lac îngheţat.

Competiţiile auto–moto pe zăpadă şi pe gheaţă sunt cele mai spectaculoase evenimente de gen din lume. Spectacolul într-o astfel de competiţie începe de la lipsa de aderenţă şi continuă cu măiestria pilotului de a «ţine» automobilul pe traseul de concurs. Toate ţările cu tradiţie în motorsport, din Europa dar şi din America organizează, pe perioada iernii competiţii, chiar campionate pe zăpadă sau pe gheaţă. În România anilor 70-80 campionatul naţional de raliuri începea cu o etapă care se desfăşura în întregime pe zăpadă şi gheaţă (Raliul Zăpezii – Braşov).

Acum, după câteva decenii, Gergo Szabo, campionul României la raliuri, a avut această initiaţivă. «Colegii mei din Ungaria abia aşteaptă să vină la un raliu pe zăpadă, sper că şi adversarii şi colegii mei din ţară să vină şi ei la o primă «dezmorţire» înainte de sezonul 2011 care bate la uşă» a declarat Gergo Szabo.

Gheaţa lacului Zetea, pe care se va desfăşura o probă specială de 4 km, măsoara 30 cm şi este acoperită cu un strat gros de zăpadă. Pe traseul probei speciale “Mădăraş” (20 km) se lucrează la marcarea capetelor de pod şi la ridicarea parapeţilor de zăpadă.

Cartierul general al evenimentului este pe 25 februarie în Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita), la Hotel Târnava. Începând de sâmbătă 26 februarie locaţia se mută în camping-ul amenajat lângă lacul de acumulare Zetea (DJ 138 la 25 km de Odorheui Secuiesc).

Winter Rally Dunlop – 2011 este susţinut – în calitate de partener oficial – de Goodyear Dunlop Tires România, partener oficial al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

1 Response

  1. Peter Robert says:

    Bravo!!!!
    Cupe si Trofee de la o firma care va cumpara spatiu publicitar pe turatii.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.