Piloti de Formula 1 la evenimentul de lansare a marcii Lotus in Romania!

Lotus_Exige_SFostii piloti Lotus GP, Nigel Mansell si Martin Donnelly, vor fi prezenti joi la inaugurarea showroom-ului Lotus din Otopeni, alaturi de Ion Bazac, presedintele Forza Rossa, de directorul de design al Lotus Cars, Donato Coco, si de membrii din top managementul grupului de automobile britanic.

Nigel Mansell, campion mondial de Formula 1 in 1992 si Martin Donnelly, pilot al marcii britanice in 1990 au raspuns pozitiv la invitatia Forza Rossa care, incepand de joi, va deveni dealer exclusiv al Lotus Cars in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova.

Lotus si-a cladit reputatia prin succesul modelelor de serie dar mai ales prin spectaculoasele victorii si cele 7 titluri mondiale ale constructorilor in Formula 1. Unul din factorii de succes a fost alegerea pilotilor si mai ales selectarea atenta a tinerelor talente, viitori campioni.

Astfel Graham Hill (debut in 1958), Jim Clark (in 1960), John Surtees (in 1960), Mario Andretti (in 1968), Emerson Fittipaldi (in 1970), Nigel Mansell (debut in 1980), Mikka Hakkinen (in 1991) toti campioni mondiali, au debutat in Formula 1 cu echipa Lotus. De asemenea, Ayrton Senna, triplu campion mondial, a obtinut prima victorie din cariera sub culorile Lotus, in Marele Premiu al Portugaliei, in 1985.

Ion Bazac, presedinte Forza Rossa “Ne bucuram sa avem invitati de renume pentru a celebra un nou moment important in industria auto din Romania. Lotus are un palmares incredibil in Formula 1 iar Nigel Mansell si Martin Donnely fac parte dintre pilotii care au avut privilegiul sa concureze sub culorile marcii.

Lotus a marcat prin inovatiile sale atat de mult istoria automobilului si a Formulei 1 incat a devenit o adevarata legenda. Forza Rossa isi propune sa importa in Romania nu numai modelele Lotus, ci si istoria si povestea de succes ale marcii”.

Nigel Mansell
Nigel Mansell s-a nascut la Upton upon Severn, in Worcestershire, la 8 August 1953. El a fost una dintre revelatiile sfarsitului anilor ‘70 in Formula 3 britanica. Colin Chapman, fondator al marcii Lotus, l-a remarcat si i-a oferit un post de pilot de teste in echipa de Formula 1 in 1980. El a debutat in Grand Prix in acelasi an, cu Lotus, continuand cu echipa pana in 1984.

In perioada Lotus, Nigel si-a perfectionat pilotajul si a obtinut primul podium cu echipa britanica in Marele Premiu al Braziliei 1982. Decesul lui Colin Chapman, in luna decembrie al aceluiasi an, l-a marcat profund, cei doi fiind prieteni buni pe plan personal.

In 1985, Mansell se alatura echipei Williams si obtine prima victorie din cariera in acelasi an pe circuitul de la Brands Hatch, in cadrul Marelui Premiu al Europei. El devine vice-campion mondial in 1986 si 1987.

In 1989 debuteaza cu Ferrari printr-o spectaculoasa victorie in chiar prima mansa a sezonului, pe circuitul din Jacarepagua, Brazilia. Mansell contribuie, prin rezultate, la reconstruirea echipei de la Maranello si la revenirea ei in top.

Vice-campion mondial in 1991, cu Williams Renault, dupa un duel foarte spectaculos cu Ayrton Senna pe toata durata campionatului, Mansell realizeaza si cea mai frumoasa depasire din istoria Formulei 1, pe circuitul de la Barcelona, in duel cu Senna.

In 1992 Nigel primeste laurii titlului mondial de Formula 1 iar in 1993 castiga trofeul IndyCar, din America, la doar prima sa participare, fiind singurul pilot din lume care a cucerit cele doua titluri consecutiv. Ultima victorie a inregistrat-o la Adelaide, in Australia, in 1994 si s-a retras oficial din Formula 1 in 1995. In 2010, Mansell a concurat, alaturi de cei doi fii ai sai, Leo si Greg, pe un prototip LMP1 in cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Martin Donnelly
Martin Donnelly este nascut la Belfast, in Irlanda de Nord, la 26 Martie 1964. El a concurat in Formula Ford 2000, Formula 3 britanica si in Formula 3000 si a debutat in Formula 1 la Le Castellet, in Marele Premiu al Frantei, in 1989, pe o masina Arrows.

In 1990, Donnelly este pilot oficial al echipei Lotus in Formula 1 si reuseste cateva performante promitatoare, inainte de un accident pe circuitul Jerez ce i-a fost aproape fatal. El a revenit la volanul unui monopost in 1993, pentru echipa Jordan, dar nu a mai luat startul oficial intr-un Grand Prix.

Dupa acel moment Donnelly a infiintat Martin Donnelly Racing, echipa ce a devenit foarte activa in campionatele britanice de intreceri auto.

Lansarea Lotus

O alta surpriza a evenimentului de lansare a marcii de automobile Lotus in Romania, va fi si prezenta monopostului de Formula 1 Lotus Renault R31 ce va debuta in Campionatul Mondial cu ocazia Marelui Premiu al Australiei, pe 27 Martie. Cursa de la Bahrein, programata sa se desfasoare la inceputul lunii martie a fost anulata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.