Design industrial transformat în modă vestimentară

Rachel-and-Honda CR-Z car-smallRachel Galley, un designer de bijuterii de lux care a creat piese pentru celebrităţi de la Hollywood precum actriţa Juliette Lewis şi starul pop Lily Allen, a colaborat cu Honda pentru a produce o piesă futuristă de design vestimentar din părţi ale hibridului sportiv CR-Z.

Piesa atrăgătoare -inspirată din spiritul Honda, The Power of Dreams – este o reprezentare vizuală a unei aglomerări de gânduri. Din partea principală coboară o coloană vertebrală curbată care leagă grafic capul de inimă. Semnătura creativă a lui Galley este un finisaj texturat sub formă de fagure, aşa că, în aceste condiţii a fost atrasă de ideea de a folosi grila maşinii ca bază a piesei.

Cristale roşii, albastre şi verzi sunt amplasate în cadrul structurii astfel încât din unghiuri diferite, să apară o culoare diferită. Acestea reflectă subtil sistemul de condus în 3 moduri: verde pentru ECON, albastru pentru NORMAL şi roşu pentru SPORT.

Manipularea pieselor cheie auto s-a dovedit a fi o provocare interesantă pentru un designer care, de obicei, lucrează cu metale preţioase. O mare parte din procesul de creaţie a avut loc într-un atelier auto în apropierea casei sale. “Când eram copil, tatăl meu, care a fost inginer, mă încuraja mereu să-l ajut să sudeze conductele, astfel că experimentul cu părţi componente ale Honda CR-Z a venit într-un mod natural.” spune Galley.

”Texturile şi obiectele naturale din viaţa de zicu zi sunt o sursă de inspiraţie constantă pentru mine, aşa că a fost interesant să privesc maşina într-un mod foarte diferit. Ca parte a cercetării mele, am petrecut un timp la fabrica Honda din Swindon Marea Britanie, unde am întâlnit renumiţi tehnicieni şi am văzut modul în care maşinile erau asamblate.

Am învăţat multe şi chiar m-am bucurat cu adevărat de experienţa la volanul unui CR-Z. Pentru că îmi petrec viaţa gândindu-mă la design, apreciez stilul modelului CR-Z şi tehnologia hibridă.”

Honda CR-Z este primul model hibrid coupe din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.