Porsche construieşte noul Cajun la Leipzig

Porsche-CajunA fost luată decizia în privinţa locului de producţie pentru cea de-a 5-a gamă de modele a Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart: noul model, cu denumirea „Cajun“, va fi construit la fabica Porsche din Leipzig. Decizia a fost luată de Consiliul de supraveghere, care a însărcinat Consilul de administraţie cu proiectul de extinderea a fabricii din Saxonia, în vederea pregătirii unei unităţi complete de producţie pentru gama “Cajun”.

Pentru producţia Cajun, în Leipzig, vor fi create cel puţin 1.000 de noi locuri de muncă, la care se adaugă şi noi locuri de muncă la Porsche în Zuffenhausen şi Weissach. În măsura în care autorităţile vor emite autorizaţiile, lucrările de construcţie vor începe deja în anul 2011, pe un teren de 400 de hectare.

„Fabrica noastră de la Leipzig a dovedit deja, prin producţia Cayenne şi Panamera, că are capacitatea de a construi maşini de cea mai înaltă calitate”, a declarat Matthias Müller, Preşedintele Consiliului de administraţie al Porsche AG. “Astfel, alegerea acestui loc de producţie este o dovadă a încrederii în capacitatea angajatelor şi angajaţilor noştri de la Leipzig şi, totodată, o nouă contribuţie la dezvoltarea economică a regiunii.”

Uwe Hück, şeful Consiliului de reprezentare a angajaţilor din grup, a spus: “Mă bucur că acum urmează o scurtă periodă de relaxare. Negocierile au fost dure, dar corecte. Reprezentanţii angajatorului au fost întotdeauna convinşi că merită să construiască modelul „Cajun“ în unitatea noastră de producţie saxonă.

Flexibilitatea şi productivi¬tatea superioară a colegelor şi colegilor noştri a convins în final Consiliul de administraţie şi Consiliul de supraveghere să construiască modelul “Cajun” la Leipzig. Astfel ne-am bucurat foarte mult când Consiliul de supraveghere a însărcinat Consiliul de administraţie cu proiectarea extinderii fabricii de la Leipzig, în vederea realizării unei unităţi de producţie complete.

Aceasta reprezintă un semn foarte bun pentru Leipzig. Dar acum nu urmează o perioadă prea lungă de linişte, ci vor demara discuţiile pentru extinderea unităţii din Zuffenhausen, pentru a adapta şi fabrica-mamă pentru creşterile viitoare.”

Primarul general al oraşului Leipzig, Burkhard Jung, a comentat: „Decizia PorscheAG dovedeşte, din nou, că Leipzig este un centru economic internaţional de viitor, mulţumită infrastructurii noastre excelente, a administraţei oraşului care lucrează la un nivel profesional superior şi a oraşului nostru atractiv, cu tradiţie bogată, dar deschis globalizării.”

Prin eficientul şi agilul „Cajun“, Porsche îşi extinde segmentul SUV care înregistrează mari cereri la nivel mondial. Alături de noua generaţie Cayenne, care a reuşit în mod evident să-şi consolideze poziţia pe piaţă, fiind una dintre cele mai de succes maşini sport de teren din segmentul premium, modelul “Cajun” va extinde gama mărcii, fiind un automobil cu caracteristici tipice Porsche, uşor şi cu manevrabilitate excelentă.

Împreună cu liderul pe piaţa maşinilor sport cu două locuri Boxster, “Cajun” este un model din gama de intrare, proiectat pentru a deschide clienţilor noi, mai tineri, drumul spre universul Porsche.

De la deschiderea sa din 2002, fabrica modernă din Saxonia construieşte modelul Cayenne. În urma primei extinderi, în 2009 a demarat şi producţia modelului Gran Turismo Panamera cu patru locuri, care este produs în model mix cu automobilul sport de off-road. Până în prezent, Porsche a investit în Leipzig deja circa 280 de milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.