Pirelli îşi prezintă culorile înaintea cursei din Australia

Pirelli_F1-RainCompania italiană Pirelli, aflată în faţa primului sezon ca furnizor oficial de pneuri în Formula 1 după o pauză de 20 de ani, a prezentat oficial culorile care vor fi folosite în acest sezon pentru a diferenţia cele şase tipuri diferite de anvelope puse la dispoziţia echipelor de Formula 1.

Pentru ca cele şase tipuri de anvelope să poată fi diferenţiate cu uşurinţă, fiecare va fi marcat cu o culoare distinctă, care se va regăsi atât pe logo-ul Pirelli, cât şi pe logo-ul Pzero, inscripţionat pe flancul pneurilor. Conform regulamentului fiecare echipă are voie să folosească doar două compoziţii pe parcursul unei curse – compoziţia dură (hard), pneurile principale, şi cele cu compozitie moale (soft), alternativa pentru primele trei curse ale anului. În plus, în funcţie de condiţiile meteorologice, se pot folosi pneuri intermediare sau de ploaie.

Fiecare culoare reflectă personalitatea unică a fiecarui tip de anvelope şi, în acelaşi timp, permite spectatorilor şi telespectatorilor să recunoască instantaneu ce tip de anvelope foloseşte fiecare pilot în parte.

Cele sase culori sunt:

Ploaie – portocaliu

Intermediare – albastru deschis

Supersoft – roşu

Soft – galben

Medium – alb

Hard – argintiu

Pe ploaie se folosesc anvelope intermediare sau de ploaie, în funcţie de cantitatea de apă de pe circuit. Pneurile supersoft sunt mai rapide, dar nu rezistă foarte mult. Versiunea soft rezistă puţin mai mult, dar şi acest tip de anvelope a fost creat special pentru ca monoposturile să atingă o viteză mai mare. Anvelopele de compoziţie medium oferă un compromis bun între viteză şi durabilitate, iar anvelopele dure sunt cele mai rezistente dintre toate.

Modul în care echipele vor şti să exploateze caracteristicile diferite ale acestor tipuri de pneuri în strategia lor de cursă, va aduce, cu siguranţă, un plus de culoare în acest sezon din Formula 1.

Pneurile de compoziţie dură (hard) vor fi pneurile principale, iar cele cu compoziţie moale (soft) vor fi alternativa pentru primele trei curse ale anului – Australia, Malaezia şi China – ceea ce înseamnă că primele culori care vor fi văzute la Melbourne sunt argintiu şi galben.

„Suntem foarte încântaţi de revenirea în Formula 1 pentru prima oara în ultimii 20 de ani şi avem de gând să fim un partener proactiv, care aduce multă culoare în acest sport. Prin urmare, ce mod mai bun am fi putut folosi pentru a simboliza acest lucru decât să dăm o tuşă de culoare pneurilor Pirelli care vor fi folosite în Formula 1? Acest lucru va permite atât spectatorilor, cât şi telespectatorilor, să recunoască imediat cu ce compoziţie merge fiecare pilot, un lucru extrem de important, mai ales acum, când pneurile sunt un element cheie al strategiei de cursă”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pirelli nu este la prima acţiune de acest gen: atunci când a fost prezentă în Formula 1 alături de echipa Benetton, compania italiană a furnizat un tip de anvelope multicolore ca parte a campaniei „United Colors”, iniţiată de Benetton în 1986.

Prima cursă de Formula 1 a sezonului 2011, Marele Premiu al Australiei, se va desfăşura pe circuitul din Albert Park, Melbourne, pe 27 martie, pe grilă aflându-se 24 de monoposturi echipate cu anvelope Pirelli. Startul în cursă se va da la ora locală 17:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.