Kia Motors a atins cota de 10 milioane de vehicule exportate

10-millionth-exported-Kia-vehicle-(Optima)– Cinci milioane de vehicule au fost exportate în ultimii şase ani
– Kia a înregistrat exporturi de 11.2 miliarde de dolari şi a acaparat 2.4% din totalul exporturilor Coreei de Sud în 2010

Kia Motors Corporation a atins astăzi cota de 10 milioane de vehicule exportate, odată cu punerea pe transport a unui exemplar de Kia Optima, destinat pieţei americane, în portul Pyeongtaek, aflat la 80 km sud-vest de Seul.

De la primul export de autovehicule din Coreea de Sud, realizat în 1975, cu ocazia unui mic lot de pick-up-uri Kia Brisa expediat în Quatar, Kia Motors a a făcut un salt important în industria auto mondială, în special în ultimii ani, odată cu introducerea unei noi generaţii de modele care include Picanto, Rio, Sorento, Sportage şi Optima.

În martie 2005, Kia Motors Corporation atingea borna de cinci milioane de autovehicule exportate, cifră realizată în 30 de ani. Următoarele cinci milioane au fost realizate în doar 6 ani datorită unei strategii focusate de management, care a condus la îmbunătăţiri rapide în designul şi calitatea produselor, dar şi în dezvoltarea şi întărirea continuă a reţelei internaţionale de distribuitori.

Pentru a sărbători acest eveniment, în portul Pyeongtaek s-a ţinut astăzi o scurtă ceremonie, la care au participat 400 de invitaţi printre care şi Vicepreşedintele şi CEO-ul Kia Motors, Hyoung-Keun Lee, oficialităţi loale şi numeroşi demnitari străini aflaţi în Coreea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.