Mercedes-Benz România salută cei 125! ani de inovaţie

Mercedes Benz 125 ani• Mercedes-Benz aniversează 125 de ani de la naşterea primului automobil din lume
• An aniversar şi pentru Mercedes-Benz România: concurs special dedicat fanilor paginii oficiale de Facebook, un website aniversar în limba română, un eveniment dedicat partenerilor şi multe alte surprize
• 125 de ani de inovaţie, siguranţă, confort, design remarcabil şi leadership
• Istorie, evoluţie şi automobile devenite legende

Anul acesta este unul aniversar pentru Mercedes-Benz România, care salută cei 125 de ani de inovaţie ce au marcat timpul scurs de la momentul în care s-a născut automobilul. Mai exact, pe 29 ianuarie 1886, Carl Benz a schimbat lumea, atunci când prima pagină din istoria Mercedes-Benz a fost scrisă la Biroul de Patente din Berlin, unde a înregistrat patentul Benz, ceea ce este considerat a fi chiar primul automobil din lume.

Atât clienţii, partenerii, cât şi fanii mărcii Mercedes-Benz din România au parte în acest an de o serie de suprize şi acţiuni special dedicate, menite să spună povestea unică despre pasiunea Mercedes-Benz pentru perfecţiune, fascinaţie şi responsabilitate.

Astfel, întreaga poveste care dezvăluie modul în care a fost realizată promisiunea de a dezvălui o nouă legendă prin fiecare automobil ce se va alătura stelelor familiei Mercedes-Benz este disponibilă şi pentru fanii români ai mărcii, încă de la începutul anului, la adresa www.mercedes-benz.ro/125.

De asemenea, toţi fanii paginii oficiale de Facebook Mercedes-Benz România (www.facebook.com/MercedesBenzRomania), au avut posibilitatea ca pe parcursul a două luni să se încrie în concursul aniversar cu 125 de premii ,,Mercedes-Benz Storytellers: 125 de ani de inovaţie”.

În plus, clienţii Mercedes-Benz România şi ai Centrelor Autorizate de Vânzare şi Service Mercedes-Benz România vor avea parte de o supriză plăcută în acest an, aşa cum au fost anunţaţi pe 29 ianuarie 2011.

Iar pe 14 aprilie, la Palatul CEC, în Bucureşti, clienţii şi partenerii Mercedes-Benz România au participat în cadrul evenimentului aniversar “125 de ani de inovaţie Mercedes-Benz”, unde au aflat de ce această marcă a fost întotdeauna cu un pas înaintea vremurilor.

,,Legătura dintre un autovehicul Mercedes-Benz şi posesorul său este cea care reuşeşte să vorbească cel mai bine despre istoria unică a celor 125 de ani de inovaţie, pe care care îi aniversăm în acest an. Din acest motiv, Mercedes-Benz România mulţumeşte încă o dată tuturor celor care duc mai departe povestea mărcii şi cred în visul lui Carl Benz: acela de a crea primul automobil din lume,” a declarat Michael Grewe, CEO şi Preşedinte Mercedes-Benz România.

“Pasiunea pentru inovaţie nu moare niciodată!” – de la Benz Patent – Motorwagen la reinventarea autovehiculului

La data de 29 ianuarie 1886, Carl Benz depunea la Berlin o cerere de brevetare a autovehiculului său cu trei roţi. De atunci, ziua respectivă a fost considerată ziua oficială de naştere a automobilului. În acelaşi timp cu Benz, Gottlieb Daimler dezvolta primul automobil cu patru roţi. În acest fel, în mod independent unul de celălalt, părinţii fondatori ai companiei Daimler AG şi ai mărcii Mercedes-Benz au pus bazele tuturor autoturismelor, autovehiculelor comerciale şi autobuzelor de astăzi.

Compania care a inventat automobilul a pornit din acel moment pe calea unei modelări mai diverse şi durabile a propriei dezvoltări – în toate domeniile relevante, de la tehnologia inovatoare la confort, siguranţă şi până la design.

Pentru un producător de autovehicule, inovaţia a constituit întotdeauna cheia succesului, aceasta fiind menită să devină şi mai importantă în viitor. Fără curajul de a porni în căutarea de idei noi, automobilul nici nu ar exista, iar fără inovaţie, nu ar exista niciun fel de progres. Mercedes-Benz, inventatorul automobilului, a reprezentat întotdeauna un promotor în acest sens. De exemplu, compania şi-a susţinut poziţia de lider cu peste 80.000 de cereri de patente începând cu anul 1886.

Patent-Motorwagen-ul Benz este simbolul spiritului de pionierat prin excelenţă. La vremea sa, maşina cu trei roţi vestea zorii unei noi ere a mobilităţii. De asemenea, trăsura cu motor a lui Daimler a fost primul automobil cu patru roţi.

Aceste două autovehicule au reprezentat începutul unei poveşti unice de succes – o poveste căreia Mercedes-Benz i-a adăugat permanent noi capitole, deoarece invenţiile întemeietoare de tendinţe ale producătorului de automobile cu sediul în Stuttgart au fost cele care au dus la apariţia “trăsurii fără cai”, iniţial declarată “fără viitor” de către critici.

Alături de primul autobuz şi primul camion, printre cele mai importante inovaţii ale companiei se poate enumera şi primul automobil Mercedes modern de pasageri, de 35 CP, prezentat în luna februarie a anului 1900.

Pe calea către şofatul lipsit de evenimente rutiere

Mercedes-Benz este pionierul siguranţei la volan. Niciun alt producător de automobile nu întreprinde cercetări atât de intense în acest domeniu şi nu a introdus pe piaţă atât de multe inovaţii esenţiale. Încă de la inventarea automobilului, Mercedes-Benz a avut un rol esenţial în dezvoltarea elementelor de siguranţă activă şi pasivă, stabilind puncte de reper în procesul respectiv.

În zilele noastre, conducerea lipsită de accidente reprezintă unul dintre cele mai importante obiective pentru îndeplinirea căruia cercetătorii şi proiectanţii Mercedes-Benz fac eforturi remarcabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.