Asirom estimează o dublare a profitului brut pentru anul 2011

Societatea de asigurări Asirom estimează o creştere a tuturor indicatorilor financiari pentru anul 2011. Astfel, compania se aşteaptă la o dublare a profitului brut, care a fost de 19,5 milioane lei, aproximativ 4,6 milioane euro în anul 2010.

Veniturile obţinute din prime, nete de reasigurare, pentru asigurări generale s-au ridicat anul trecut la peste 351 milioane lei (circa 83 milioane euro). De asemenea, veniturile din prime, nete de reasigurare, pe domeniul asigurărilor de viaţă au contribuit şi ele cu peste 87 milioane lei (circa 20,7 milioane euro) la rezultatele înregistrate de companie în 2010.

Pentru anul 2011, Asirom îşi propune o creştere de 21,5% a veniturilor din primele brute subscrise în toate categoriile de asigurări.

“Estimările noastre se bazează pe semnalele avute din piaţă, care indică o îmbunătăţire a situaţiei comparativ cu anii trecuţi. Românii au înţeles cât de important este să îşi asigure viitorul şi sănătatea, de aceea estimăm că în următorii ani creşterea importantă va veni din asigurarile private de viaţă, pensii şi sănătate. Aceasta este o tendinţă perfect normală pentru o piaţă care se maturizează şi pentru nivelul economic din România”, a declarat Boris Schneider, Preşedinte Directorat Asirom.

Vienna Insurance Group, din care face parte ASIROM, a realizat prime subscrise (consolidate) însumând aproape 8,6 miliarde euro în anul financiar 2010. Această sumă corespunde unei creşteri de 7,2% faţă de anul precedent. Profitul Grupului (consolidat, înainte de taxe) a fost de 507,8 milioane euro în aceeaşi perioadă de raportare, în creştere cu 15,1% comparativ cu 2009.

Poliţele Asirom RCA 2011 pot fi găsite şi pe site-ul www.rcasuperieftin.ro la cele mai bune tarife de pe piaţă. Prin reducerile practicate, de până la 10% din comisonul brokerului, echipa RCA super ieftin garantează achiziţionarea unui RCA ieftin şi de calitate, care să corespundă tuturor exigenţelor clienţilor săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.