Rombat se consolidează pe piaţa internă

Rombat Cyclon• Cifra de afaceri a depăşit 77 de milioane de lei în primul trimestru

Cel mai mare producător de acumulatori auto din România, Rombat SA, se consolidează pe piaţa internă şi continuă tendinţa de creştere a vânzărilor înregistrată şi anul trecut.

În primul trimestru din 2011, compania bistriţeană a înregistrat o cifră de afaceri de peste 77 de milioane de lei (peste 18 milioane de euro), cu 18,8% mai mare decât rezultatul din primul trimestru al anului trecut.

Vânzările au depăşit 550 de mii de unităţi în primele trei luni, iar profitul a crescut cu 10% faţă de perioada similară a anului trecut, depăşind 7,2 milioane de lei (1,7 milioane de euro).

Compania continuă astfel tendinţa crescătoare înregistrată în 2010, când vânzarea pe piaţa românească de after-market (baterii noi pentru maşini aflate în circulaţie) a crescut cu 32,8%, ceea ce a dus cota de piaţă a Rombat pe acest segment la aproape 54%.

O creştere accentuată s-a înregistrat şi pe segmentul bateriilor moto şi UPS – 57% faţă de 2009.

Vânzările companiei bistriţene au crescut anul trecut pe toate segmentele, iar livrările au depăşit 2,1 milioane de baterii auto. Pentru 2011, Rombat şi-a stabilit ca ţintă vânzarea a 2.260.000 de acumulatori auto.

Aproximativ 54% din producţia de la Bistriţa merge la export în 24 de ţări, în principal pe piaţa franceză, unde Rombat deţine o cotă de piaţă de 10%. Pe plan intern, Rombat ocupă 65% din piaţa totală şi 54% din segmentul after market.

Compania are sediul la Bistriţa şi deţine nouă centre logistice: două la Bucureşti şi câte unul la Brăila, Braşov, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea şi Râmnicu Vâlcea.

Alte informaţii generale despre ROMBAT:

– Lider pe piaţa românească de baterii auto din anul 1997
– Capacitatea de producţie este de peste 2,3 milioane de baterii pe an
– Numărul total al angajaţilor este de 665 de persoane (din care 102 lucrează în locaţia de valorificare a plumbului din baterii-deşeu); în plus, compania a dezvoltat o reţea de service care cuprinde aproximativ 100 de reprezentanţe la nivel naţional
– Acreditată în calitate de furnizor regional în panelul Renault, ca furnizor unic Dacia din 1996, furnizor PSA Peugeot din Slovacia din 2008, iar din 2011 furnizor pentru fabrica Nissan Sankt Petersburg din Rusia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.