Soluţia SAS Fleet Pro- 100% românească

SAS GrupCompania S.A.S Grup, liderul pieţei româneşti de soluţii de monitorizare prin GPS, a început producţia de echipamente în România. „Software-ul a fost întotdeauna produs de către S.A.S Grup, dar componenta hardware (echipamentul GPS) provenea din import, aşa încât, deşi am identificat în timp numeroase variante de îmbunătăţire, nu aveam cum să le implementăm pe cele care ţineau de echipament.

În prezent, inclusiv design-ul ne aparţine, aşa încât avem un echipament nou, cu cel mai perfecţionat sistem anti-furt de pe plan mondial – anti-furt şi anti-fraudă al bunului supravegheat- fiind aproape imposibil ca dispozitivul să fie sabotat”, a arătat Adrian Dinu, director general S.A.S Grup.

În prezent, procesorul principal este importat din Franţa, iar restul produsului- design, componente secundare şi asamblare – este realizat în România, de către o firmă din Iaşi, care produce echipamentele la standardele cerute.

S.A.S Grup furnizează trei categorii de soluţii de monitorizare prin GPS, volumul principal de vânzări revenind SAS Fleet Pro, soluţia profesională pentru managementul flotelor auto.

Celelalte produse –secundare- sunt SASLocator, sistemul pentru monitorizarea autoturismelor (personale sau de firmă) şi, respectiv, SASTracker, soluţia pentru supravegherea persoanelor care au asupra lor echipamentul, a animalelor de companie, bicicletelor, ATV-urilor, precum şi a diferitelor bunuri. S.A.S Grup are 700 de clienţi-companii şi 11.000 de echipamente montate pe flotele auto.

“Noile echipamente produse în România au multiple îmbunătăţiri- pe lângă faptul că sunt aproape imposibil de vandalizat, acestea au semnale GPS şi GSM cu mult mai puternice decât la orice produs similar de pe piaţă, astfel încât pot trimite poziţia vehiculului aflat în zone până ieri inaccesibile, gen parcări subterane, subsoluri etc”, a precizat Adrian Dinu.

Echipamentele au atins preţuri accesibile companiilor, ajungând în prezent la sub 100 Euro plus TVA, cu montaj inclus, de la sute de Euro- preţul ultimilor ani. De altfel, sistemul de vânzări S.A.S Grup cuprinde diferite variante (pachete formate din echipament plus abonament servicii, achiztiţe pre-paid „all inclusive” pe 2 ani sau închiriere) pentru serviciile de bază, la care se pot adăuga module opţionale.

„Avem încă preţuri de criză, respectiv costă 7 euro (plus TVA) pe lună per vehicul pentru ca un manager să ştie permanent unde e maşina respectivă, să elimine drumurile efectuate de angajaţi în interes personal, să reducă cca 50% din costurile aferente autoturismului etc”, a arătat directorul S.A.S Grup.

În 2010, cea mai mare creştere în vânzarea soluţiilor de monitorizare a flotelor prin GPS s-a înregistrat pe segmentul companiilor multinaţionale.

„Ca şi domenii de activitate, majoritatea firmelor care implementează astfel de sisteme au activitatea principală de distribuţie sau producţie, dar, în ultimii ani foarte multe companii au introdus soluţiile pe flotele de vehicule ale departamentelor de vânzări, indiferent de sectorul în care activează”, a precizat Adrian Dinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.