Ford confirmă producţia modelului B-MAX, a motorului 1,0 l EcoBoost şi a unui nou vehicul la Craiova

Logo Ford Motor CompanyFord confirmă astăzi planuri actualizate de producţie pentru fabrica de la Craiova, ca parte a comunicării globale a Ford cu privire la strategia de creştere orientată pe produs in Europa.

Ford va demara la Craiova producţia de masă a noului model B-MAX în prima parte a anului 2012. De asemenea, în viitor va fi produs în Romania şi un al doilea model apartinand clasei B.

Fabrica de la Craiova va deveni o unitate specializată în producţia de vehicule aparţinând clasei B, fapt care va permite companiei Ford să creeze sisteme eficiente de coordonare în ceea ce priveşte componentele şi furnizorii, pentru vehicule similare din punct de vedere al dimensiunilor, precum şi să reduca nivelul de complexitate al procesului de construcţie în fabrică.

“Anunţăm astăzi o nouă oportunitate de dezvoltare pentru Ford la Craiova, ca parte a abordării noastre de creştere a Ford în Europa”, a declarat Jan Gijsen, Preşedintele Ford Romania.

“Suntem foarte mândri că noul B-MAX va fi produs aici la Craiova începand cu prima parte a anului 2012”.

Ford B-MAX ce va fi lansat în producţie la Craiova reprezintă un model inovator în clasa mică, cu o caroserie care elimină stâlpul central şi dispune de uşi glisante. Astfel, comparativ cu modelele din clasa sa , acest model va permite un acces facil în interior, precum şi confort şi flexibilitate de neegalat.

În prima parte a anului 2012 la Craiova va fi demarat procesul de producţie şi pentru motorul de 1,0 l EcoBoost cu un consum redus de combustibil, acesta fiind unul dintre cele mai avansate motoare dezvoltate din punct de vedere tehnologic şi al eficientei.

Motorul are un design extrem de eficient, în 3 cilindri cu performanţe identice cu ale unui motor în 4 cilindri, însa cu un consum şi un nivel de emisii mult mai reduse.

“Ştim că la nivel european clienţii noştri vor fi încântaţi de noul B-MAX, precum şi de motorul EcoBoost. Suntem foarte mandri că aceste două produse vor fi fabricate la Craiova. Aşteptăm cu nerabdare ediţia din acest an a Salonului Auto de Frankfurt din septembrie, când vor fi disponibile detalii suplimentare pentru ambele produse”.

În ceea ce priveşte noul vehicul de clasa B care va fi produs la Craiova în viitor, acesta va înlocui producţia noului Ford Transit Connect, planificată iniţial pentru fabrica din Romania.

Planul actualizat transforma fabrica de la Craiova într-o unitate specializată pentru producţia de vehicule aparţinând clasei B, oferind oportunităţi sporite prin utilizarea componentelor şi platformelor comune pentru vehicule cu dimensiuni similare.

“Odată cu evoluţia strategiei globale One Ford, am reevaluat planurile noastre de producţie. Inţial am anunţat că la fabrica de la Craiova se va produce noul model Ford Transit Connect.

Cu toate acestea, am indentificat argumente solide care să permită fabricii de la Craiova specializarea pe vehicule aparţinând clasei B”, a menţionat domnul Jan Gijsen.

Ford îşi pastrează angajamentul de a investi peste 675 milione de Euro în vederea transformarii fabricii de la Craiova într-o unitate de producţie modernă şi competitivă la nivel global.

În plus, faţă de multe alte proiecte de investiţii la fabrică, Craiova dispune acum de o secţie de vopsitorie de ultima generaţie – una dintre cele mai avansate de acest tip şi singura pe care Ford o deţine în acest moment la nivel european.

Totodata Ford deţine astăzi la Craiova şi o secţie de caroserii foarte avansată din punct de vedere tehnologic, precum şi o secţie de montaj general complet nouă.

“Noi preţuim calitatea. Este o prioritate pentru noi şi de aceea aş dori să multumesc tuturor angajaţilor de la Craiova pentru munca lor deosebită în asigurarea celui mai înalt standard de calitate pentru produsele ce au ieşit din fabrică.

De asemenea, intenţionăm să creştem în mod substanţial numărul locurilor de munca de la Craiova pe masura ce vom lansa noi produse. Ford a adus deja – şi va aduce în continuare- un numar semnificativ de furnizori globali la Craiova şi în Oltenia, generand astfel noi locuri de munca şi investiţii”, a declarat domnul Gijsen.

Anunţul de azi referitor la Craiova este parte a unui amplu proces de reorganizare a planurilor de producţie din Romania, Spania, Turcia şi Germania.

Aceste masuri, alături de celelalte planuri anunţate anterior în Europa – sunt menite a pregati creşterea Ford în Europa. Ford va lansa cel puţin 20 de modele intregal noi sau semnificativ îmbunatăţite în Europa în urmatorii 3 ani.

1 Response

  1. 05/11/2012

    […] ce s-a vorbit prima data despre B-MAX, ca va fi produs la Craiova de catre Ford, l-am vazut la Geneva si am aflat ca are cel […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.