Hyundai Elantra soseşte în România

Hyundai Elantra 2011

Noul model Hyundai de clasa C, Elantra, va fi disponibil în locaţiile showroom ale reţelei Hyundai Auto România începând cu data de 15 iulie.

Aflat la a cincea generaţie, Hyundai Elanta reuneşte noua linie de design “fluidic sculpture”, siguranţă la cele mai înalte standarde şi eficienţa noilor motoare şi transmisii Hyundai.

Design inspirat de opera marelui sculptor român Brâncuşi

Designul noului sedan Hyundai conferă o imagine puternică şi încrezătoare, prin coborârea conturului plafonului şi prin adăugarea unor linii pline de caracter, ce se întind de la stâlpul A, de-a lungul capotei, până la bara din faţă. Grila hexagonală distinctivă subliniază apartenenţa modelului Elantra la familia Hyundai.

Farurile prelungite completează cu succes exteriorul elegant. Având ca element de inspiraţie opera celebrului sculptor român Constantin Brâncuşi « Pasărea în văzduh » , inedita linie de design Hyundai se detaşează de aspectul clasic al modelelor compacte concurente.

Cea mai vastă garanţie integrală fără limită de kilometri din piaţa auto

Elantra va beneficia de programul Five Year Triple Care – cel mai bun pachet de servicii post-vânzare disponibil pe piaţa auto şi caracterizat prin transparenţă totală.

Acest program a continuat să atragă noi clienţi către vehiculele Hyundai, oferind cinci ani de garanţie integrală, fără limită de kilometri; cinci ani de asistenţă rutieră şi cinci ani de verificări tehnice periodice gratuite.

Motor nou şi cel mai mic consum din clasă

Noul Elantra va fi disponibil cu un nou motor pe benzină, Gamma 1.6 litri MPI D-CVVT, cuplat la transmisii manuale şi automate cu şase rapoarte. Având o greutate redusă, datorită structurii din aluminiu, motorul cu patru cilindri Gamma 1.6 litri MPI este echipat cu distribuţie variabilă D-CVVT pentru a obţine 132 CP la 6.300 rpm şi pentru a permite emisii scăzute de carburant şi cel mai mic consum din clasă.

Cea mai uşoară şi compactă cutie de viteze automată cu şase rapoarte disponibilă astăzi pe piaţa auto

Determinarea Hyundai de a concepe un vehicul foarte eficient continuă prin folosirea unei transmisii automate cu control manual Shiftronic sau a unei transmisii manuale cu şase rapoarte pentru modelul Elantra.

Dezvoltată şi produsă în intregime în regim intern, noua cutie de viteze automată cu şase rapoarte este prima cutie de viteze din lume concepută pentru a fi folosită la o maşină de pasageri de dimensiuni medii.

Noua transmisie este alcătuită din trei angrenaje epicicloidale, două ambreaje şi trei frâne, fiind astfel mai mică, mai compactă şi mai uşoară decât orice altă cutie de viteze automată cu şase rapoarte disponibilă astăzi pe piaţă.

Hyundai devine astfel unul dintre cei trei constructori de automobile la nivel global care are propria cutie de viteze automată cu şase rapoarte. Cutia de viteze manuală cu şase trepte reprezintă de asemenea o noutate absolută în tehnologia modelelor Hyundai.

Confortul şi siguranţa pasagerilor – tehnologie în premieră pentru clasa compactă

Noul Elantra va impresiona printr-o multitudine de caracteristici avansate, o parte dintre acestea reprezentând premiere în clasa compactă: sistem automat de dezaburire, scaune spate încălzite şi sistem de asistenţă la parcare. În plus, noul Elantra are un nivel de siguranţă mai ridicat.

Alături de VSM (Sistemul de Management al Stabilităţii Vehiculului), care ajută autovehiculul să-şi păstreze stabilitatea în situaţiile critice şi care este disponibil pentru prima dată în această clasă, Elantra oferă în versiunea de echipare standard sistemele ESP (Sistem Electronic de Stabilitate), ABS (Antilock Braking System) şi şase airbag-uri.

‘’Hyundai Elantra este un model deja consacrat în industria auto. Ajuns la a cincea generaţie, a cucerit în numai câteva luni de la prezentarea sa pe continentul american numeroase titluri şi premii internaţionale, printre care se numără şi clasarea în «Top 10 cars to look forward to in 2011 » (clasament realizat de către CarsDirect.com).

Atuurile noului model contribuie la poziţionarea extrem de atractivă în clasa compactă, acesta alăturându-se modelului Hyundai i30 hatchback şi cross wagon şi definitivând astfel oferta Hyundai în segmentul compact,’’ a declarat Dragoş Magdalina, director executiv al Hyundai Auto România.

Variante de echipare şi preţuri – calitate accesibilă

Noul sedan Hyundai va fi prezentat în România în două varinante de echipare: Elantra şi Elantra Highway. Ambele versiuni dispun de motorizarea 1.6 litri MPi, 132 CP şi de transmisie manuală în şase trepte.

Dotările standard Elantra includ: ABS, 6 airbag-uri, ESP, închidere centralizată cu telecomandă, oglinzi exterioare acţionate electric şi încălzite, aer condiţionat, volan şi schimbător de viteze îmbrăcate în piele, sistem audio radio/CD cu MP3, 6 difuzoare şi comenzi audio pe volan.

Preţurile pentru noul Hyundai Elantra în România pornesc de la 14.450 euro cu TVA inclus (11.653 euro plus TVA). Poziţionarea de preţ susţine politica Hyundai de a livra produse de calitate înaltă la preţuri accesibile publicului larg.

3 Responses

  1. 02/07/2011

    […] piata romaneasca pe data de 15 iulie 2011 cu preturi incepand cu 14.450 euro TVA inclus, informeaza turatii.ro unde gasiti si detaliile tehnice despre acest […]

  2. 15/07/2011

    […] Hyundai Elantra a fost prezentat publicului si reprezentantilor massmedia, in cadrul unui eveniment simultan […]

  3. 12/08/2011

    […] la meciul nostru n-a venit Michael Buffer, deşi avem un challenger destul de periculos, noul Hyundai Elantra. Şi, fără drept de apel, a câştigat meciul cu mine. Nu foarte uşor, a dat şi Elantra, am dat […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.