Primul model Yaris din noua generaţie a ieşit pe poarta fabricii

New-Toyota-Yaris-2011Primul model al celei de a treia generaţii Toyota Yaris a ieşit ieri de pe banda de producţie a fabricii Toyota din Valenciennes, Franţa. Vehiculul de culoare albă, motorizare 1.0-l VVT-i (benzina), caroserie cu 3 uşi, marchează începutul producţiei pentru noua generaţie a reprezentantului Toyota în clasa B.

Didier Leroy, Presedinte şi CEO al Toyota Motor Europe a declarat: “Noul Yaris va accelera progresul şi va ajuta Toyota să obţină rezultatele pe care le merită la nivel European – sunt convins că ar trebui să vindem cel puţin un million de maşini în Europa în următorii doi până la trei ani.”

Toyota estimează că va vinde 200.000 de unităţi Toyota Yaris în Europa, în decursul unui an.

Lansat în 1999 pe piaţa Europeană, modelul Toyota Yaris s-a bazat pe conceptul devenit faimos de compact în exterior, dar spaţios la interior, ceea ce i-a atras şi apelativul de “Piccolo Genio” (micul geniu). A treia generaţie Yaris moşteneşte toate elementele modelelor anterioare, fiind însă mai dinamic şi cu un design mai elegant.

Noul Yaris este acum mai practic, dar şi mai inovativ. În interior regăsim un habitaclu creat în jurul şoferului, cu o poziţie de condus ergonomică, precum şi cu materiale de o calitate percepută superioară.

Ecranul multimedia dotat cu sistemul Toyota Touch™ face din noul Yaris o maşina mai inteligentă.

Makoto Sano, Preşedinte al Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), a declarat: “Sunt foarte mândru de noul Yaris. Încă de la începutul proiectului, toţi membrii fabricii Toyota din Valenciennes au demonstrat cel mai înalt nivel de angajament în a livra un vehicul de calitate superioară, care să continue povestea de success a Yaris-ului în Europa şi să scrie viitorul de success al TMMF.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.