GM încheie un contract cu A123 Systems pentru baterii litiu-ion

Chevrolet-Volt-ConceptGeneral Motors a agreat un contract de producţie cu A123 Systems, dezvoltator şi producător al bateriilor şi sistemelor avansate litiu-ion NanophosphateŸ pentru pachete de baterii complete, ce vor fi utilizate în cadrul viitoarelor autovehicule electrice GM care vor fi comercializate pe pieţe internaţionale.

Contractul include producţia de celule de nanofosfat avansate şi componente electronice complet integrate. Modelele şi mărcile de autovehicule în cauză vor fi anunţate ulterior.

Echipele de ingineri GM specializaţi în domeniul bateriilor au testat şi validat compoziţia chimică a bateriei A123 în cadrul laboratorului Global Battery Systems al companiei din Warren, Michigan.

Echipe provenind din ambele companii se vor ocupa acum de realizarea calibrărilor şi a sistemelor de control software pentru sistemul de baterii care este pregătit pentru lansarea în producţie.

„Compania GM se angajează să ofere o gamă completă de autovehicule electrificate, fiecare dintre acestea necesitând specificaţii diferite în ceea ce priveşte bateria,” a declarat Micky Bly, Director Executiv al departamentului internaţional de Sisteme Electrice, Infotainment şi Electrificare în cadrul GM.

„Lucrăm cu diverşi dezvoltatori de baterii şi tehnologia avansată litiu-ion cu nanofosfat a companiei A123 oferă performanţe ideale pentru o utilizare viitoare în cadrul unui autovehicul electrificat.”

Acest contract are la bază contractele de dezvoltare existente între GM şi A123 concentrate pe tehnologia de ultimă generaţie pentru bateriile litiu-ion, atât la nivelul celulei cât şi al sistemului.

„Anunţul de astăzi reprezintă cel mai recent eveniment important în cadrul parteneriatului dintre GM şi A123 şi reprezintă genul de colaborare între companii americane necesară pentru a construi o industrie internă de durată în domeniul bateriilor şi autovehiculelor electrice,” a declarat Jason Forcier, vicepreşedintele Grupului Automotive Solutions din cadrul A123 Systems.

„Aceasta este o dovadă a angajamentului continuu al GM de a fi lider în ceea ce priveşte adoptarea tehnologiilor de electrificare a autovehiculelor şi considerăm că alegerea noastră ca furnizor al GM pentru această gamă internaţională de autovehicule ne confirmă expertiza la nivel de sistem în livrarea de pachete de baterii complet integrate pentru autovehicule electrice.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.