Între 11 şi 21 august, Mercedes-Benz a spus un hotărât ”Gata oricând!” Cercetaşilor României în cadrul celei de-a cincea Jamboree Naţionale – RoJam 2011 – un eveniment care s-a desfăşurat din nou în România, după 75 de ani.
Mai exact, Mercedes-Benz România a răspuns provocării „Fă urmatorul pas!”, lansată de Cercetaşi şi a pus pe patru roţi RoJam 2011, care este cea mai mare realizare a cercetaşilor din Romania, o provocare administrativă, logistică, de comunicare şi de programe, fără egal în istoria recentă a organizaţiei, la care au participat peste 1.500 de cercetaşi.
Astfel, în cadrul celui mai semnificativ eveniment naţional din Sud-Estul Europei, din ultimul deceniu, organizat de Cercetaşi, camionul Atego, autovehiculele comerciale uşoare, noile Vito şi Viano şi autoturismul Mercedes-Benz GLK au stat non-stop la dispoziţia Cercetaşilor României pe timpul evenimentului.
Camionul Mercedes-Benz Atego a facilitat transportul materialelor de la Turda, Târgu Mureş, Făgăraş până la locaţia în care s-a desfăşurat Jamboreea, precum şi retur.
Autovehiculele comerciale uşoare, Mercedes-Benz Vito şi Mercedes-Benz Viano, au ajutat la transportul participanţilor şi al staff-ului la diverse activităţi de prin împrejurimi, iar Mercedes-Benz GLK a reprezentat un ajutor de nădejde în diferite intervenţii din munţii Cindrel.
Astfel, cele patru autovehicule au străbătut sute de kilometri atât pe şosele, cât şi pe drumuri forestiere, contribuind la succesul evenimentului cercetăşesc.
„Apreciem în mod deosebit suportul acordat Cercetaşilor României de către Mercedes-Benz; avem în comun o serie de valori, iar RoJAM a fost un prilej foarte bun de a demonstra acest lucru.
Dinamismul, pasiunea pentru calitate şi pentru dezvoltare durabilă, consecvenţa şi determinarea de a fi mereu mai buni sunt doar o parte dintre principiile solide care stau la baza parteneriatului nostru”, declară Bianca Neşiu-Bedreag, Preşedinte Organizația Națională „ Cercetaşii României”.
Mai mult, prin intermediul RoJam 2011, Mercedes-Benz a asisitat şi a participat la activităţile menite să sprijine comunitatea locală din Sălişte şi împrejurimi: proiectelor sociale numite „Calfe”.
Printre acest proiecte s-au numărat şi curăţarea şi tratarea exponatelor din Muzeul etnografic din Galeş, marcarea traseului turistic Sibiel-Sălişte-Poiana Soarelui şi la amenajarea spaţiului de joacă în curtea Grădiniţei din Sălişte.
125 de Mercedes-Benz, 100 de ani de Cercetăşie în România
Dacă anul 2011 este unul aniversar pentru Mercedes-Benz, care pe 29 ianuarie a sărbătorit 125 de ani de inovaţie din momentul in care Carl Benz a inventat automobilu, în 2013 cercetaşii români vor sărbători un centenar de educaţie non-formală, dovadă a faptului că spiritul cercetăşesc a rezistat de-a lungul anilor.
Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (ONCR) este o mişcare educativă de tineret din România, cu circa 2.500 de membri în peste 55 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara.
Cercetăşia este o mişcare educativă a copiilor şi tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, indiferent de naţionalitate, rasă, sex, credinţă sau
condiţie socială, în concordanţă cu metoda Scout.
Cercetăşia contribuie la dezvoltarea tinerilor, în vederea împlinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetăţeni responsabili ai comunităţii locale, naţionale şi internaţionale.
Recent Comments