Federal-Mogul: inovaţii tehnologice în domeniul sistemelor de suspensie şi de frânare

Federal Mogul lanseaza noi tehnologiiCompania Federal-Mogul a anunţat azi introducerea pe piaţa locală a trei inovaţii tehnologice în domeniul sistemelor de suspensie şi de frânare.

1. Acoperirea prin cataforeză a braţelor de suspensie şi direcţie MOOG®

Federal-Mogul a introdus o nouă tehnologie de acoperire anticorozivă – preferată de producătorii de echipamente originale (OE) – la toate braţele de suspensie şi direcţie MOOG, din tablă.

Noua acoperire prin cataforeză are performanţe net superioare tehnologiei de vopsire prin pulverizare în câmp electrostatic – utilizată de mulţi furnizori de piese de schimb. Noua tehnologie asigură o rezistenţă superioară la coroziune după montarea produsului.

Gültekin Hazer, manager tehnic al Federal-Mogul MOOG, EMEA a declarat: “Acoperirea prin cataforeză este considerată un avantaj major de către mecanici şi clienţii acestora Rugina excesivă poate compromite rezistenţa componentei şi, în cele din urmă, siguranţa şoferului.

Astfel, utilizarea pieselor MOOG acoperite prin cataforeză este un mod excelent de a rezista la deteriorările pe care le poate cauza rugina.”

Ce presupune noua tehnologie?

Tehnologia cataforezei include o pre-tratare foarte eficientă a componentei, înainte de procesul special de acoperire. Piesa este introdusă într-o baie de vopsea cu sarcină electrică, care acoperă toate suprafeţele – interioară şi exterioară – cu un strat consistent. Apoi, piesa este uscată la temperatură înaltă, pentru a se asigura aderenţa superioară şi rezistenţa acoperirii. Rezultatul este o aderenţă ideală a vopselei, care protejează piesa într-un mod optim.

Metoda utilizată de obicei de alţi furnizori de piese de schimb pentru suspensie nu mai este, de multe ori, acceptată de producătorii de echipamente originale pentru componentele exterioare deoarece nu poate proteja componentele la nivelul standardelor acestora.

Hazer a declarat: “Foarte puţini producători de piese de schimb pentru suspensie din întreaga lume au făcut pasul înainte la tehnologia prin cataforeză, deoarece doresc să evite costurile suplimentare pe care le implică rezistenţa îmbunătăţită la coroziune”.

“Marca MOOG este diferită. Piesele noastre sunt proiectate şi fabricate pentru a câştiga încrederea clientului prin asigurarea unei reparaţii uşoare şi a celor mai bune performanţe şi durabilitate posibile”.

Rezultatele testelor de durabilitate

Testarea recentă a durabilităţii a demonstrat că piesele de suspensie vopsite prin pulverizare în câmp electrostatic au prezentat coroziune avansată pe suprafeţele exterioare la mai puţin de 300 de ore de expunere la ceaţă salină, iar suprafeţele interioare erau acoperite de rugină în mai puţin de 100 de ore.

Braţele de suspensie din strat dublu de tablă MOOG acoperite prin noua tehnologie de cataforeză nu au prezentat nicio urmă de coroziune după 750 de ore de testare la ceaţă salină, iar braţele din strat simplu de tablă nu au prezentat urme de coroziune, nici măcar după 850 de ore.

Pentru informaţii suplimentare despre piesele de suspensie şi direcţie MOOG şi noua tehnologie de acoperire anti-coroziune prin cataforeză, contactaţi distribuitorul MOOG sau reprezentantul Federal-Mogul. Cele mai noi informaţii privind aplicaţiile produselor MOOG sunt disponibile permanent şi uşor accesibil în catalogul electronic www.fmecat.eu.

2. Discurile de frână Ferodo® COAT PLUS

Noua gamă de discuri premium Ferodo COAT PLUS a fost proiectată special pentru vehicule echipate cu jante din aluminiu. Discurile au un tratament special anticoroziv şi prezintă avantaje atât pentru utilizatori, datorită aspectului frumos, lipsit de pete de coroziune, cât si pentru mecanici, eliminând operaţiile de îndepărtare a stratului de ulei protector la montare, şi cele de curăţare butuc la demontare.

Noile discuri de frână Ferodo COAT PLUS sunt disponibile imediat de la principalii distribuitori de piese de frânare din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Discurile de frână Ferodo COAT PLUS extind gama deja largă de discuri de frână de cea mai bună calitate de pe piaţă pentru a cuprinde, practic, toate modelele de vehicule.

Introducerea acestor discuri premium acoperite permite atelierelor service să răspundă nevoilor unui număr tot mai mare de consumatori, care doresc ca suprafaţa discului vizibilă prin jantele din aluminiu să fie lipsită de coroziune.

Mario Garelli, manager pentru produse de frânare la Federal-Mogul, EMEA a declarat: “Beneficiile discurilor Ferodo COAT PLUS merg mai departe decât problema aspectului, fiecare disc este proiectat pentru a asigura performanţă superioară de frânare, fără zgomot sau vibraţii”.

”În plus, nu este necesară îndepărtarea stratului de protecţie înainte de montare, astfel încât lucrarea poate fi realizată mai repede şi fără utilizarea de agenţi de curăţare.”

Acoperirea avansată a discurilor Federal-Mogul este aplicată printr-un proces sofisticat, controlat de computer, care previne variaţia grosimii şi ajută la asigurarea rezistenţei îndelungate la coroziune. Aceste discuri noi pot fi identificate cu un sufix “C” adăugat la codul discului de frână Ferodo deja existent.

Pentru mai multe informaţii privind noile discuri de frână acoperite Ferodo COAT PLUS, contactaţi distribuitorul de produse de frânare Ferodo sau reprezentantul Federal-Mogul. Cele mai noi informaţii privind aplicaţiile produselor Ferodo sunt disponibile permanent şi uşor accesibil în catalogul electronic www.FM-ecat.com.

3. Gama de plăcuţe de frână cu lamelă elastică ProTec S®, pentru vehicule comerciale

Federal-Mogul a introdus o gamă largă de plăcuţe de frână de calitate premium Ferodo®, pentru vehicule comerciale, echipate cu lamele elastice ProTec S® de la Knorr-Bremse, pre-sudate pe placa de bază. Noile plăcuţe de frână sunt disponibile pentru o varietate de utilizări la camioane şi remorci, în combinaţie cu etrierele Knorr SN7.

Cum a luat naștere noua gamă?

Inginerii care lucrează la produsele de fricţiune Federal-Mogul au colaborat cu Knorr-Bremse şi cu principalii producători europeni de echipamente originale pentru vehicule comerciale pentru a aduce beneficiile tehnologiei ProTec S – inclusiv durata mai lungă de viaţă a lamelelor elastice şi funcţionarea mai silenţioasă, mai sigură şi mai eficace a frânelor – în linia de produse Ferodo.

Silvano Veglia, director pentru produse de frânare Federal-Mogul, EMEA a declarat: “Marca Ferodo este concentrată pe tehnologie şi este întotdeauna prima care introduce cele mai noi soluţii preferate de OE în portofoliul său larg de piese schimb de fricţiune”. “Prin urmare, soluţia lamelei elastice ProTec S este o foarte bună completare pentru gama noastră de produse.”

Sistemele convenționale de fixare a lamelei elastice vs. designul ProTec S

Spre deosebire de sistemele convenţionale de fixare a lamelei elastice, care se bazează pe o clemă pentru ataşarea pe plăcuţa de frână, designul ProTec S dispune de o conexiune directă, sudată între lamela elastică şi placa de bază.

Această abordare creşte forţa de aplicare pe toată plăcuţa de frână, având ca rezultat ghidarea îmbunătăţită a plăcuţei şi vibraţiile şi zgomotul reduse. Deoarece designul ProTec S funcţionează ca un dispozitiv de alunecare, acesta protejează împotriva abraziunii cauzate de murdăria dintre lamela elastică şi clema de fixare şi asigură retragerea mai uşoară a plăcuţei de frână de pe disc, ceea ce reduce uzura atunci când nu este acţionată frâna.

De asemenea, cu lamela elastică pre-fixată de Federal-Mogul, acest design elimină procedura nesigură de reutilizare a lamelelor vechi cu plăcuţele de frână noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.