Yazaki România deschide o nouă unitate de producţie la Caracal

Yazaki_logoYazaki Romania a inaugurat astăzi o nouă unitate de producţie la Caracal. Prin această recentă investiţie, furnizorul de componente auto şi-a reafirmat angajamentul faţă de România, după deschiderea fabricii de cablaje din Ploieşti în 2003.

Unitatea de producţie din Caracal va furniza sisteme complexe de cablaje pentru industria auto. Principalul său client la începerea producţiei va fi compania Ford, către care va furniza componente atât la unităţile acesteia din Europa, cât şi la fabrica din Craiova, noua unitate de producţie Yazaki fiind special concepută pentru a susţine operaţiunile Ford din România.

„Împreună cu întreaga echipă Yazaki, am plăcerea să anunţ faptul că astăzi s-a mai parcurs o etapă importantă către un viitor de succes în România. Extinderea producţiei prin deschiderea noii fabrici din Caracal ne va permite să continuăm parteneriatul strategic încheiat cu Ford.

În plus, vom creşte numărul locurilor de muncă în regiune, suplimentar faţă de cele 5.000 de locuri de muncă deja create de Yazaki de la intrarea sa pe piaţa componentelor auto din Romania”, a declarat Jorge Damasceno, Director General al Yazaki Romania.

De-a lungul anilor, Yazaki şi-a dezvoltat portofoliul de produse, astfel încât compania produce în prezent nu numai protecţii pentru cabluri pentru industria auto, ci şi fascicule, conectori, cabluri, instrumente de bord (industria auto), componente electronice etc.

În România, compania fabrică aproape întreaga gamă de produse YAZAKI destinate industriei auto.

“România are un potenţial puternic din punctul de vedere al forţei de muncă şi al capacităţii umane. Având în vedere prezenţa puternică a unor protagonişti majori ai industriei auto globale (respectiv Ford şi Renault), România devine din ce în ce mai atractivă pentru investitorii din industriile conexe.

De aceea, Yazaki valorifică în continuare oportunitatea de a-şi dezvolta activitatea în România. Poziţia strategică a noii noastre fabrici din Caracal contribuie atât la îmbunătăţirea serviciilor pe care le oferim clienţilor, cât şi la dezvoltarea economică a regiunii”, a adăugat Dl. Damasceno.

”Guvernul pe care îl conduc este conştient de rolul important pe care îl au investiţiile străine în cadrul economiei. La rândul nostru ne comportăm ca un partener corect faţă de toţi investitorii, români şi străini.

Am făcut corecţiile necesare astfel încât mediul de afaceri din România să rămână stabil şi să dea încredere celor care vor să investească aici. Acum fundamentele economiei sunt bune.

Deficitul bugetar a scăzut şi este încă în scădere. Inflaţia este în scădere şi va atinge ţinta anul acesta şi anul viitor. Deficitul contului curent este la niveluri sustenabile. Stabilitatea din ultimii ani a cursului de schimb reflectă aceste fundamente sănătoase şi satisfacţia investitorilor faţă de ajustările pe care le-am făcut.

Este confortabil pentru orice investitor străin să ştie că poate conta pe stabilitate. Este cel mai de preţ bun pe care îl putem oferi”, a declarat premierul Emil Boc, prezent la inaugurarea noii unităţi de producţie de la Caracal.

YAZAKI este cel mai mare producător de sisteme de cablaje pentru industria auto la nivel global, oferind în acelaşi timp sisteme ecologice, în special echipamente legate de alimentarea cu energie.

Compania a fost înfiinţată în anul 1929 de către Dl. Sadami Yazaki, iar în anul 1938 şi-a deschis prima fabrică de cabluri electrice.
YAZAKI operează în 39 de ţări, având 148 de unităţi de producţie. Sediul european al companiei se află la Koln, în Germania.

YAZAKI Romania a fost înfiinţată în anul 2003, o dată cu lansarea unităţii de producţie din Ploieşti.

De atunci, valoarea totală a investiţiilor YAZAKI în România depăşeşte 85 de milioane de Euro şi compania are alocate alte 4 milioane de euro pentru fabrica din Caracal. YAZAKI a creat în România peste 5.000 de locuri de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.