Bateriile auto ROMBAT ajung în Africa de Sud

Fabrica ROMBAT Bistrita acumulatoriCel mai mare producător de acumulatori auto din România, ROMBAT SA, îşi extinde aria geografică de distribuţie cu noi destinaţii: Africa de Sud şi Orientul Mijlociu. Primele livrări au fost deja efectuate cu succes în Africa de Sud, iar recent s-a semnat un nou contract cu o firmă din Liban.

Astfel, numărul ţărilor unde producătorul bistriţean a livrat acumulatori auto ajunge la 25, printre care Germania, Franţa, Spania, Grecia, Slovacia, dar şi Rusia, Maroc şi Senegal. Cele mai importante creşteri s-au înregistrat pe piaţa germană, care a reprezentat 15% din volumul livrat la export în primele trei trimestre ale anului.

ROMBAT SA a produs în primele nouă luni ale anului 1.540.440 de baterii, dintre care 925.523 destinate pieţei externe. Cifra de afaceri înregistrată de producătorul român pentru perioada ianuarie – septembrie 2011 a fost de peste 52 de milioane de euro, dintre care peste 33 de milioane de euro reprezintă exporturile.

Compania bistriţeană înregistrează astfel creşteri semnificative atât la cifra de afaceri (cu 19,8% faţă de perioada similară din 2010), cât şi la exporturi (cu 33,9%, în euro, mai mult decât în primele nouă luni din 2010). Anul trecut, cifra de afaceri a ROMBAT SA a fost de 66,6 milioane de euro.

Producătorul de componente auto îşi menţine astfel tendinţele de dezvoltare din ultimii ani. În 2010, livrările au depăşit 2,1 milioane de baterii auto, iar pentru 2011 ROMBAT și-a stabilit ca ţintă vânzarea a 2.260.000 de acumulatori auto.

ROMBAT investeşte în permanenţă în dezvoltarea de tehnologii performante, care să ofere cele mai bune produse la preţuri competitive pentru toate clasele de autovehicule.

În prezent, compania derulează un proiect pentru extinderea capacităţii de producţie în valoare de 16 milioane de euro, sumă acoperită, în părţi egale, de Guvernul României şi ROMBAT.

Compania are sediul la Bistriţa şi deţine zece centre logistice: două la Bucureşti şi câte unul la Brăila, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea şi Râmnicu Vâlcea.

Alte informaţii generale despre ROMBAT:

– Lider pe piaţa românească de baterii auto din anul 1997
– Capacitatea de producţie este de peste 2,3 milioane de baterii pe an
– Numărul total al angajaţilor este de 665 de persoane (din care 102 lucrează în locaţia de valorificare a plumbului din baterii-deşeu); în plus, compania a dezvoltat o reţea de service care cuprinde aproximativ 100 de reprezentanţe la nivel naţional
– Acreditată în calitate de furnizor regional în panelul Renault, ca furnizor unic Dacia din 1996, furnizor PSA Peugeot din Slovacia din 2008, iar din 2011 furnizor pentru fabrica Nissan Sankt Petersburg din Rusia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.