Hyundai i40 adjudecă premiul EuroCarBody Golden Award 2011

EuroCarBody-award_Hyundai i40Hyundai i40 a primit prestigiosul premiu EuroCarBody Golden Award, în cadrul evenimentului organizat anul acesta lângă Frankfurt, în Germania, surclasând nouă dintre cei mai mari producători din Europa şi Japonia în lupta pentru această distincţie.

Hyundai a obţinut marele premiu, considerat cea mai înaltă distincţie în industrie, încă de la prima sa participare.

Organizate de Automotive Circle International – o asociaţie compusă din furnizori şi producători din industria auto – premiile EuroCarBody au fost acordate în urma voturilor unui juriu format din peste 500 delegaţi, incluzând experţi din industrie din toată lumea.

Juriul a apreciat vehiculul în ansamblu şi valorificarea materialelor utilizate, precum şi eficienţa procesului de producţie a modelului i40, care a obţinut un scor de 37,98 puncte dintr-un maxim de 50 puncte posibile, Hyundai obţinând astfel o victorie clară în faţa celorlalţi concurenţi.

Locul al doilea în acest clasament a fost adjudecat de modelul Audi A6, cu 35,86 puncte. Pe locul al treilea s-a clasat modelul Mercedes B-Class care a obţinut 34,66 puncte.

Utilizarea oţelului cu rezistenţă crescută, împreună cu puncte de legatură îmbunătăţite ale structurii, conferă şasiului uşor al modelului i40 eficienţă sporită în absorţia energiei provenite din impact, fapt care sporeşte siguranţa pasagerilor în cazul unui accident – caracteristici recunoscute de către juriul EuroCarBody 2011.

Printre competitorii înscrişi în concurs s-au numărat modele ale mărcilor Audi, BMW, Ford, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Land Rover şi Volkswagen.

„Câştigarea premiului EuroCarBody Golden Award demonstrează angajamentul nostru în a furniza cel mai înalt nivel de siguranţă pentru clienţii Hyundai. i40 a primit de curând calificativul maxim de cinci stele în cadrul testelor de impact Euro NCAP, iar acest nou premiu este încă o dovadă independenta că tehnologia utilizată de noi este lider de piaţă şi de eficienţă.

Vom continua eforturile de a dezvolta şi mai departe aceste tehnologii pentru protecţia pasagerilor şi pentru dezvoltarea tuturor aspectelor legate de performanţele autovehiculului,” a declarat Allan Rushforth, Senior Vice President şi COO al Hyundai Motor Europe.

Disponibil în variantele de caroserie wagon şi sedan, noul i40 a fost proiectat şi dezvoltat în Europa, special pentru piaţa europeană. Pachetul complet de garanţie Hyundai „5 Year Triple Care” furnizează cumpărătorilor europeni satisfacţia şi liniştea absolută datorită celor 5 ani de garanţie integrală fără limită de kilometri, asistenţă rutieră şi verificări tehnice periodice gratuite ale stării vehiculului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.