Lotus Evora S IPS, lansat oficial în România

Launch in Romania of Lotus Evora S IPSPerformanţă, agilitate, manevrabilitate, control absolut, o experienţă de condus unică: acestea sunt calităţile pe care orice pasionat de Lotus le aşteaptă.

Evora S IPS este un mic Ferrari, atât la propriu cât şi la figurat. După ce nume importante şi cu referinţe solide la Ferrari s-au mutat la Hethel în 2010, la uzina Lotus, obiectivul a fost clar: această marcă să producă maşini sportive capabile să concureze cu Ferrari, Porsche sau Lamborghini.

„Lotus Evora S IPS se apropie mult, prin performanţă dar şi prin aspectul estetic, de un Ferrari. Noua cutie de viteze poate fi folosită atât în modul automatic cât şi secvenţial, cu palete de schimbare a vitezelor de la volan.

Senzaţiile şi experienţa de condus sunt extraordinare. Iar cel mai impresionant este faptul că acest automobil costă doar jumătate din cel mai ieftin Ferrari de pe piaţă”, a declarat Lucian Şonea, directorul de marketing al Forza Rossa.

Versiunea 2012 Lotus Evora aduce lucruri noi, de la dotările şi calitatea pielii din interior, sistemul de Navigaţie sau îmbunătăţirea performanţelor prin acţionarea butonului Sport.

EVORA S IPS pe scurt: Motor V6, cu compresor, 3,5 litri, 350 CP, central spate; Cutie de viteze automată IPS Intelligent Precision Shift; Greutate: 1,442 kg; Consum mixt: 9,7 l/100 km; Emisii: 224 g/km; Performanţe: 0 la100km/h în 4,8’’, 270 km/h viteză maximă.

Lotus Evora al Poliţiei Române

În cadrul evenimentului de lansare a fost prezentă şi „vedeta” Poliţiei Române, Lotus Evora S, care a fost echipată cu pneuri de iarnă Michelin Pilot Alpin oferite de Michelin România.

Echipa Lotus în Formula 1

Lotus Cars va avea în 2012 propria şi unica echipă sub emblema Lotus în Formula 1, fapt ce marchează o revenire istorică în competiţia de cel mai înalt nivel.

Anul acesta, Lotus Evora a participat cu succes, echipată cu pneuri Michelin, în cele mai faimoase curse de anduranţă din lume și în Cursa de 24 ore de la Le Mans.
Lotus Evora S IPS poate fi achiziţionat în România de la Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars. Preţul modelului prezentat la lansare este de 75,636 EUR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.