Lexus CT 200h primeşte scorul maxim de siguranţă conform noilor standarde de siguranţă din Japonia

Launch of Lexus CT 200hLexus anunţă că modelul Lexus CT 200h a primit un punctaj maxim de cinci stele la testele de siguranţă pe anul 2011, realizate conform noilor standarde introduse în Programul de Evaluare a Autovehiculelor noi din Japonia (JNCAP) începând cu acest an.

Noua structură grupează protecţia oferită pasagerilor şi protecţia pietonilor în cazul unui impact într-o singură categorie de acordare a scorului de siguranţă, realizând o evaluare generală în privinta siguranţei, cu scoruri de la una la cinci stele.

Modelul CT 200h a primit punctajul maxim de 5 stele, atingând nivelul maxim de siguranţă cu ajutorul unor caracteristici ce includ: habitaclul rigid, structura care absoarbe energia impactului, atât în cazul pasagerilor, cât şi în cazul pietonilor, scaunele echipate cu tehnologia WIL de reducere a leziunilor la nivelul coloanei cervicale şi cele opt airbag-uri.

Lexus este în permanenţă în căutarea perfecţiunii, în special în domeniul siguranţei, prin aplicarea celor mai noi tehnologii, care să reducă efectele unui impact.

*Începând cu anul 1995, Ministerul Infrastructurii, Transportului şi Turismului din Japonia, împreună cu Agenţia Naţională pentru Siguranţa Auto şi Ajutorarea victimelor au realizat programul JNCAP prin care se promovează utilizarea de autovehicule sigure. Informaţia cuprinde rezultatele evaluărilor de siguranţă pe baza unor teste ce includ performanţele în cazul unui impact, protecţia oferită pietonilor precum şi teste de frânare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.